در سال 2011 سازمان جهانی جهانگردی به آلمانیها لقب "ولخرجترین گردشگران دنیا" را داد، گردشگرانی که فقط 0.45 درصد از سهم بازار گردشگری ورودی به ایران را در سال 2013 به خود اختصاص دادند.
در سال 2011 سازمان جهانی جهانگردی به آلمانیها لقب "ولخرجترین گردشگران دنیا" را داد، گردشگرانی که فقط 0.45 درصد از سهم بازار گردشگری ورودی به ایران را در سال 2013 به خود اختصاص دادند.
به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، طبق اعلام سازمان جهانی جهانگردی، در سال 2013 یک میلیون و 779 هزار و 638 گردشگر از اروپا به ایران سفر کردند که سهم آن از بازار گردشگری ورودی ایران 37.32 درصد بود.
اروپا و بهویژه کشورهای حوزه غرب آن از جمله بازارهای قدیمی و یا سنتی گردشگری ایران محسوب میشود که در گذشته سهم زیادی در گردشگری ورودی به ایران داشته است؛ اما با تغییر اوضاع سیاسی جهان و اعمال تحریمهای بیشتر، این جورچین تا حدی بهم خورده است.
اگرچه در دو سال اخیر اروپاییها تمایل بیشتری برای سفر به ایران نشان دادهاند و گزارشهای مجامع گردشگری مؤید آن است؛ اما برای کسب سهم بیشتر از این بازار که درآمدزایی بهتری میتواند برای صنعت گردشگری ایران داشته باشد، راه طولانی در پیش است؛ چرا که اکنون بسیاری از دولتها منتظر تعیین تکلیف تفاهمنامه هستهای ایران هستند تا در خطوط قرمز خود بازنگری کنند.
براساس تقسیمبندی سازمان جهانی جهانگردی، قاره اروپا شامل پنج منطقه و 41 کشور میشود که اروپای شرقی و مرکزی که کشورهایی چون ارمنستان، آذربایجان، بلغارستان، جمهوری چک، گرجستان، مجارستان، قزاقستان، قرقیزستان، لیتوانی، لهستان، رومانی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، اوکراین و ازبکستان را شامل میشود، جمعا بیشترین تعداد گردشگر را در بین سایر کشورهای اروپایی به ایران فرستادند. البته این سهم مرهون حجم مسافرانی است که از آذربایجان به ایران آمدهاند.
در سال 2013 یک میلیون و 303 هزار و 687 گردشگر از اروپای شرقی و مرکزی به ایران سفر کردند که بیشترین گردشگران آن از جمهوری آذربایجان بود. مسافرانی که البته بیشتر برای درمان ارزانتر بار سفر به ایران بستهاند.
سال 2013 یک میلیون و 77 هزار و 713 نفر از آذربایجان به ایران آمدند.
آمارهای سازمان جهانی جهانگردی نشان میدهد، تعداد گردشگرانی که از اروپا در فاصله سالها 2009 تا 2013 به ایران سفر کردند با اوج و فرود زیادی همراه بوده که تحولات سیاسی و روابط دیپلماتیک کشورها در آن نقش موثری داشته است.
آلمان یکی از مهمترین و البته قدیمیترین بازارهای سنتی گردشگری ایران است که گردشگران آن براساس گزارش سازمان جهانی جهانگردی در سال 2011 بیشترین میزان هزینهکرد را در سفرهای خارجی داشتند. آنها برای دنیا 84 میلیارد دلار آورده اقتصادی داشتند.
ایران در دهه 70 شمسی و همچنین پیش از انقلاب بیشترین گردشگراناش را از کشور آلمان داشت. همین حالا سهم آلمان از بازار گردشگری ورودی ایران در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی البته به جز آذربایجان، ترکیه و ترکمنستان بیشتر است، هرچند این سهم چندان چشمگیر نیست. در سال 2013 حدود 21 هزار و 242 گردشگر از آلمان به ایران سفر کردند.
انگلیس که یکی دیگر از بازارهای سنتی گردشگری ایران به شمار میآید، در چند سال اخیر تعاملات گردشگریاش با ایران به شدت تحت تاثیر تنشهای سیاسی و روابط دیپلماتیک قرار گرفته است.
انگلیسیها که در رتبهبندی سازمان جهانی جهانگردی در بین گردشگرانی که بیشترین میزان هزینهکرد را در سفرهای خارجی دارند، جایگاه بالایی دارند و بعد از چینیها در رتبه چهارم قرار گرفتهاند، تنها 0.11 درصد از سهم بازار گردشگری ورودی به ایران را به خود اختصاص دادهاند.
سال 2013 پنج هزار و 449 گردشگر انگلیسی به ایران سفر کردند. تعداد گردشگران انگلیسی در سال قبلتر از آن یعنی 2012 و یک سال پس از تعطیل شدن سفارتخانههای ایران و انگلیس در دو کشور، به شدت کاهش داشت. آن سال سه هزار و 842 گردشگر از این کشور به ایران سفر کردند، درحالیکه سال 2011 شش هزار و 551 گردشگر از انگلیس به ایران آمده بودند.
اما فرانسه که به واسطه تعاملات باستانشناسی که از گذشته با ایران داشت، بازار سنتی مهم دیگری محسوب میشد، اکنون به شدت تحت تاثیر تنشهای سیاسی قرار گرفته است. دولت فرانسه مانند سایر کشورهای اروپایی به اتباعش درباره سفر به ایران هشدار جدی داده و گردشگران این کشور در چند سال اخیر چنان محتاط عمل کردهاند که با کوچکترین چالش در هر گوشه از دنیا درباره سفر به ایران تجدید نظر کردهاند، هرچند گفته میشود در یکی دو سال اخیر با تلطیف فضای سیاسی، اوضاع این بازار کمی تغییر کرده و با روند مثبتی همراه شده است.
در سال 2013 هفت هزار و 271 گردشگر فرانسوی به ایران سفر کردند که سهم این کشور در بین اروپاییها از بازار گردشگری ورودی ایران 0.15 درصد بوده است.
بازارهای سنتی گردشگری ایران طبق اظهارات مجریان تور و گزارشهای سازمان جهانی جهانگردی با آنکه در بین کشورهای صادرکننده گردشگر بیشترین میزان هزینهکرد را داشتهاند، اما در چند سال اخیر به واسطه شرایط سیاسی جایگاه برتر خود را در برنامهریزیها و اسناد بالادستی از دست دادهاند و اولویت بخشی به آنها پس از کشورهای اسلامی، همسایه و آسیای شرقی قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات