• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • فارسی
  • العربية
  • English
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • یکشنبه ۷ دی ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۲
  • GMT 05:12

سرویس اقتصادی

  • اقتصاد کلان
  • تولید و تجارت
  • انرژی
  • عمران و اشتغال
  • ارتباطات و فناوری اطلاعات

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • یکشنبه ۷ دی ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۲
  • GMT 05:12

سرویس اقتصادی

  • اقتصاد کلان
  • تولید و تجارت
  • انرژی
  • عمران و اشتغال
  • ارتباطات و فناوری اطلاعات

رییس سازمان چای در ایسنا تشریح کرد رنگ و اسانس می‌خوریم یا چای طبیعی؟!

رییس سازمان چای که به گفته خودش تا به حال چای خارجی نخورده و آن‌ها را بیشتر عطر و رنگ می داند تا چای، نشانه‌های زیادی برای انتخاب چای مرغوب ایرانی عنوان می‌کند و می‌گوید مردم باید انتظار طبیعی از چای ایرانی داشته باشند، چراکه چای ایرانی ارگانیک‌ترین چای دنیاست.

روح‌الله رضایی مقدم
۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۱:۲۷

رییس سازمان چای که به گفته خودش تا به حال چای خارجی نخورده و آن‌ها را بیشتر عطر و رنگ می داند تا چای، نشانه‌های زیادی برای انتخاب چای مرغوب ایرانی عنوان می‌کند و می‌گوید مردم باید انتظار طبیعی از چای ایرانی داشته باشند، چراکه چای ایرانی ارگانیک‌ترین چای دنیاست.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدولی روزبهان که برای بازدید به خبرگزاری دانشجویان ایران آمده بود، اظهارات جالبی درباره وضعیت چای خارجی و ایرانی مطرح کرد و نشانه های زیادی برای چگونگی انتخاب چای طبیعی و سالم اعم از عطر، رنگ، شکل ظاهری و... برشمرد که مردم باید به آن توجه کنند.

وی معتقد است که در انتخاب مواد غذایی مانند چای باید ابتدا به فکر سلامت آن بود، چراکه بسیاری از مواد غذایی از جمله چای که در کشور وجود دارد سالم و طبیعی نیست و با توجه به این‌که اکثر مردم در مورد چای اطلاعات کافی ندارند و نمی‌توانند چای مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهند، تنها به دو عامل عطر و رنگ توجه می‌کنند که این دو عامل به راحتی می‌تواند به این محصول اضافه شود و قابل تقلب است.

رییس سازمان چای می گوید انتظار عطر و رنگ زیاد از چای که به اشتباه در اذهان مردم جا افتاده است، کاملا غیرطبیعی و غیرمنطقی است. مردم ایران انتظار واقعی از چای ایرانی داشته باشند. چای خوب و کیفی رنگ و طعم طبیعی دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمی شود.

به گفته روزبهان نمی‌توان از یک قاشق چای خشک طبیعی و سالم انتظار رنگ دادن به شش لیوان چای را داشت، چرا که یک قاشق چای خشک باید یک لیوان چای دهد.

به اعتقاد وی شاید نتوان از طریق رنگ، چای کیفی و مرغوب را از چای نامرغوب خارجی تشخیص داد اما تقریبا همه چای‌هایی که از اسانس و عطر در آن استفاده شده کیفیت چندانی ندارد، چرا که برای تولید چای کیفی نیازی به عطر و اسانس نیست.

رییس سازمان چای در ایسنا

چای مرغوب سیاه و ته‌نشین نمی‌شود

رییس سازمان چای تاکید دارد که مردم از خرید و مصرف چای کیسه‌ای که عمدتا رنگ خالص است و در لحظه رنگ می دهد خودداری کنند.

به گفته روزبهان یکی‌دیگر از نشانه‌های چای خوب این است که چای طبیعی، سالم و بهداشتی سیاه و کدر نمی‌شود؛ یعنی اگر یک لیوان چای ایرانی مرغوب را حدود چند ساعت در لیوان بگذارید اگر طبیعی باشد تنها رنگ آن کمی مات می‌شود اما اگر طبیعی نباشد سیاه و ته‌نشین می‌شود.

وی رنگ طبیعی چای را آلبالویی مایل به قهوه‌ای عنوان می‌کند و می‌گوید رنگ چای را به راحتی می‌توان به رنگی نزدیک به چای طبیعی تبدیل کرد اما عطر، مشخصه بهتری برای شناخت بهتر چای مرغوب است، چرا که در چای خشک طبیعی عطر، ادکلن، شکلات و غیره وجود ندارد و هیچ‌گاه چای مرغوب را با چیز دیگری مانند هل، لیمو و غیره برای عطردار کردن مخلوط نمی‌کنند؛ بنابراین چای ایرانی هم این‌گونه است، چرا که طبیعت آن دارای جاذبه خاصی است و مانند بسیاری از چای‌های خارجی که با برند‌های مختلف در بازار داخلی عرضه می‌شود از عطر، اسانس و رنگ برای تولید آن استفاده نشده است.

وی نشانه های ظاهری برای انتخاب چای خشک ایرانی و با کیفیت از بازار را سخت و تخصصی می‌داند و به مردم توصیه می‌کند ترجیحا چای بسته‌بندی با برند ایرانی معتبر خریداری کنند. البته چای مرغوب ایرانی را نمی‌توان کیلویی 5000 تومان یا کمتر پیدا کرد.

به گفته روزبهان اگر قصد خرید چای فله ای دارید باید به این نکته توجه کنید که چای خوب چندان ریز نیست و خشکی و زبری آن در دست کاملا قابل لمس است. دانه‌های خشک چای به خوبی در هم پیچیده و بافت‌های ریز و نوک‌ تیز طلایی که همان برگ‌های سبز چای باز نشده هستند به وفور در آن دیده می‌شود و بهترین تست چای از طریق حس بویایی و چشایی است.

چای ایرانی تنها چای ارگانیک در جهان

به گفته رییس سازمان چای چای ایرانی تنها چای است که در جهان بدون هیچ‌گونه سمی تولید می‌شود که البته این ویژگی‌ به دلیل شرایط اقلیمی حاکم بر مناطق شمالی چای‌خیز کشور است، چرا که در دیگر کشور‌ها مانند کنیا، سریلانکا و غیره به دلیل آب و هوای گرم و مرطوب بستر برای رشد آفات کاملا فراهم بوده در حالی که در مناطق شمالی کشور شرایط اقلیمی سرد و مرطوب است و در زمستان سردی که دمای هوا بعضا تا منفی 10 درجه هم کاهش پیدا می‌کند و چای نیز در ارتفاعات کشت می‌شود‌ عمده آفات از بین می‌رود و برای معدود آفات باقی‌مانده نیز از شکارگران طبیعی استفاده می‌شود. به عنوان مثال نوعی آفت چای کفش‌دوزک است که تغذیه آن از همان آفت است و همین عامل سبب شده شرکت‌های تولید‌کننده ایرانی چای بتوانند برند "ارگانیک" را از کشور‌های اروپایی دریافت و محصول خود را به این کشور‌ها صادر کنند.

روزبهان معتقد است چای ایرانی به حدی کیفیت دارد که از ابتدای تولید تا برداشت، فرآوری و بسته‌بندی، شست‌وشو داده نمی‌شود و این نشان می‌دهد چای ایرانی دارای هیچ‌گونه باقی‌مانده‌های مضر و غیرطبیعی نیست.

انتهای پیام

  • چاي
  • كشاورزي ارگانيك

اخبار مرتبط

  • رییس سازمان چای با حضور در ایسنا عنوان کرد

    ایرانی‌ها رنگ و اسانس می‌خورند، خارجی‌ها چای ایرانی یک میلیون تومانی!

  • مدیران خودرو
  • مخابرات

لینکستان

    بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ تجهیزات پزشکی بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور آهنگ جدید ایرانی خرید سی‌ پی کالاف دستگاه لیزر برش فلز سوالات آیین‌ نامه تور کیش با اقساط و شرایط ویژه شرکت‌های طراحی سایت در تهران خرید قسطی ساندویچ پانل پزشک 24 دانلود آهنگ جدید نرم‌افزار صورتحساب الکترونیکی
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
جواد
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۸:۴۴

فقط نمي دونم چرا مزه شربت بکمپلکس ميده چاي ايراني

پاسخ
avatar
حميد فتحي
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۲۰:۵۲

مقاله جالبي است

پاسخ
avatar
افشار
۱۴۰۰-۰۲-۰۹ ۰۷:۵۳

ایشان دقیقا درست میگویند. من سالها چایی خارجی مینوشیدم از دو غزال گرفته تا هر نام دیگری البته همه اش هم از کشورهای عربی سفارشی میاوردیم. بعد یک بار که چای اصل سریلانکا که برگ چایی بود استفاده کردم. و از اون روز تا الان دیگر هیچ نوع چایی شکسته یا باروتی ئو یا کیسه ای و یا هر نوع چای دیگری نمیخرم. دیر دم هست ولی چای اصل است . به نظر من چای هر چه دیر تر دم بکشد بهتر است. چای باید برگ باشد و چای هر چه برگ چایی ریز تر باشد مرغوبتر است در کل چایی 4 درچه دارد منظور همان برگ چایی است برگ بالایی که به چایی سر گل معروف است . برگ کمی درشت تر .که درجه یک نامیده میشود و برگ متوسط و کمی از متوسط بزرگتر که چایی درجه 3 هست ولی برگ چایی است ولی چایی برگ درشت که اصلا چیده نمیشه و اگر اون برگ درشت هم باشد از چایی باروتی و پاکتی بهتر است

پاسخ
ISNA
ایسنا؛ اخلاق، امید، آگاهی
استفاده رسانه‌های داخلی دارای مجوز از محتوا، با ذکر منبع ایسنا مجاز است.
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved