• چهارشنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۳ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93102413209
  • خبرنگار : 30057

موفقیت محققان کشور در تولید پارچه‌های چند منظوره با فناوری نانو

موفقیت محققان کشور در تولید پارچه‌های چند منظوره با فناوری نانو

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از نانو ذرات تیتانیوم الیاف پلی استری چند منظوره را تولید کردند که دارای کاربردهایی در حوزه پزشکی است و فرآیند تولید آن آلودگی‌های زیست محیطی ندارد.

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از نانو ذرات تیتانیوم الیاف پلی استری چند منظوره را تولید کردند که دارای کاربردهایی در حوزه پزشکی است و فرآیند تولید آن آلودگی‌های زیست محیطی ندارد.

دکتر تینا حریفی، مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری ایسنا، با تاکید بر اهمیت پارچه‌هایی با چندین خاصیت در صنعت نساجی گفت: در این زمینه مطالعاتی را برای این منظور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرایی کردیم.

وی با بیان اینکه این مطالعات در قالب پایان‌نامه دکتری با عنوان "سنتز و پایدار سازی نانوکامپوزیت‌هایTio2-AG:FE برای تهیه چندمنظوره پارچه‌های پلی استری اجرا شده است، افزود: در این مطالعات تلاش شد تا خاصیت فتوکاتالیستی را برای تهیه پارچه‌هایی با خصوصیات چند منظوره بهبود دهیم.

حریفی، با اشاره به مزایای نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم خاطر نشان کرد: علی رغم کاربردهای فراوان این نوع نانو ذرات، محدودیت‌‎‌هایی برای استفاده از آن وجود داشته و تلاش برای کاهش این محدودیت‌ها ادامه دارد. بر همین اساس اقدام به تولید نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم-اکسید آهن و نقره (Tio2-AG:FE) کرده و سپس این نانو ذرات را به روش‌های مختلف بر روی کالای پلی استری سنتز کردیم.

مجری طرح به بیان دلایل استفاده از این نانو ذرات در این طرح پرداخت و در این باره توضیح داد: نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم ویژگی خود تمیز شوندگی به پارچه می‌دهد ولی این خصوصیت محدود به نور مرئی است. از آنجایی که نیاز است تا لباس‌ها در نور خورشید قرار گیرند از این رو نانو ذرات اکسید آهن و نقره به آن نیز اضافه شد.

وی ادامه داد: با اعمال این نانو ذرات در نهایت پارچه‌ای تولید کردیم که دارای چندین خاصیت و کاربرد است.

حریفی به ویژگی محصول نهایی این پروژه تحقیقاتی اشاره کرد و یادآور شد: پارچه پلی استر تولید شده دراین مطالعات دارای خاصیت خود تمیز شوندگی است که در حوزه پزشکی دارای کاربردهای زیادی است.

این محقق، دوستدار محیط زیست بودن را از دیگر مزایای این محصول ذکر و اظهار کرد: از آنجایی که نانو ذرات استفاده شده خاصیت مغناطیسی دارد،‌ جذب میدان مغناطیسی می‌شود؛ در نتیجه این ذرات وارد پساب نخواهند شد و آلودگی‌های زیست محیطی نیز در پی ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha