• چهارشنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۳ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93102413192
  • خبرنگار : 30057

موفقیت محققان ایرانی در ارائه روشی برای تعیین میزان درگیری گره لنفاوی مبتلایان سرطان سینه

موفقیت محققان ایرانی در ارائه روشی برای تعیین میزان درگیری گره لنفاوی مبتلایان سرطان سینه

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد از طریق تزریق سطحی رادیو دارو روشی را برای تعیین میزان درگیری گره لنفاوی با سرطان در بیماران مبتلا به سرطان سینه ارائه دادند.

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد از طریق تزریق سطحی رادیو دارو روشی را برای تعیین میزان درگیری گره لنفاوی با سرطان در بیماران مبتلا به سرطان سینه ارائه دادند.

دکتر رامین صادقی مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا با بیان اینکه مطالعات ما بر روی سرطان سینه و بیوپسی گره‌های لنفاوی پیشاهنگ بوده است، گفت: این مساله که آیا شبکه لنفی سطحی و عمقی سینه به یک لنف و یا چند لنف یکسان ختم می شود مورد بحث محققان است؛ چرا که هنوز مشخص نیست که کدام شبکه وضعیت لنفی سرطان سینه را بهتر نشان می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه مطالعات ما دراین زمینه بوده است، اظهار داشت: به منظور تعیین مرحله بندی بیماری سرطان سینه لازم است پزشک بداند چه میزان از لنف زیر بغل درگیر سرطان شده است.

صادقی ادامه داد: برای این منظور اقدام به تزریق رادیو اکتیویته به محل گره‌های لنفی پیشاهنگ به صورت سطحی و یا عمقی می‌شود که تحقیقات ما نشان داد تزریق‎های سطحی راحت‎تر و موجب کاهش هزینه‌های درمانی برای بیماران خواهد شد.

وی با بیان اینکه این مطالعات به مدت 8 سال در بیمارستان قائم مشهد انجام شد، ادامه داد: در این مطالعات محل گره‌های لنفی پیشاهنگ حاصل از تزریق عمقی و سطحی را با هم مورد مقایسه قرار دادیم که نتایج نشان داد تزریق سطحی روش مناسبی برای تعیین میزان درگیری گره لنفاوی پیشاهنگ است.

این محقق حوزه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: پس از آنکه ابتلا به سرطان در بیماران به اثبات رسید در مرحله بعد اقدام به تززیق سطحی رادیو دارو به گره لنفاوی پیشاهنگ می‌شود و پس از آن بیمار برای انجام جراحی آماده خواهد شد.

صادقی این روش را یکی از مراحل درمان بیماران مبتلا به سرطان سینه توصیف کرد و یادآور شد: در گذشته پس از مشاهده سرطان سینه در بیماران اقدام به تخلیه زیر بغل بیمار می‌شد که امروزه بر اساس استانداردهای جهانی این اقدام ممنوع است.

وی با تاکید بر اینکه در این مطالعات سعی شده است تا درمان این بیماران بر اساس استانداردهای جهانی صورت گیرد، اظهار داشت: اجرای این مطالعات در راستای بومی سازی این روش در کشور بوده است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: این روش در حال حاضر در بیمارستان قائم مشهد در حال اجرا است.

به گزارش ایسنا این طرح به عنوان رتبه دوم گروه علوم بالینی در بیستمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی مورد تقدیر قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha