شرکت اسپیسایکس و ناسا اعلام کردند پرتاب سامانه باری دراگون CRS-5 به ایستگاه بینالمللی فضایی به تعویق افتاده است.
شرکت اسپیسایکس و ناسا اعلام کردند پرتاب سامانه باری دراگون CRS-5 به ایستگاه بینالمللی فضایی به تعویق افتاده است.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، بر اساس اعلامیه منتشرشده، این سامانه احتمالا بین بازه زمانی 28 دسامبر (هفتم دیماه) سال جاری تا هفتم ژانویه (17 دیماه) سال آینده میلادی به فضا پرتاب خواهد شد.
به گفته مقامات ناسا، این تعویق به مهندسان اسپیسایکس امکان میدهد مشکلات بهوجودآمده برای شلیک آزمایشی موشک فالکون 9 را بررسی کنند. این مقامات درباره ماهیت دقیق مشکلات موجود توضیحی ارائه ندادهاند.
سامانه دراگون CRS-5 متعلق به شرکت اسپیسایکس قرار بود روز جمعه (28 آذر) از «مجموعه پرتاب فضایی 40» واقع در پایگاه نیروی هوایی کیپ کارناوال و بر فراز موشک فالکون 9 v1.1 به فضا اوج گیرد.
در صورت موفقیتآمیزبودن این پرتاب در ماه دی، فضاپیمای دراگون تجهیزات و ابزار آزمایشگاهی را به ایستگاه بینالمللی فضایی حمل خواهد کرد. با این حال، آنچه درباره پرتاب سامانه مزبور، جدید است، این است که اسپیسایکس به دنبال فرودآوردن دقیق موشک فالکون 9 v1.1 بر روی نوعی کرجی دریایی رباتیک برای نخستین بار است.
این شرکت اعلام کرده این فرود فقط 50 درصد شانس موفقیت دارد با این حال، اجرای آن پیشرفت بزرگی در برنامههای آتی برای ساخت نوعی سیستم پرتاب با قابلیت استفاده مجدد، به شمار خواهد آمد.
کرجی مزبور که «کشتی پهپاد پورت فضایی خودکار» نامیده میشود، نوعی سکوی سفارشی است که اندازه آن 91 در 30 متر اعلام شده و دارای بالهایی است که 52 متر باز میشوند.
چون این کرجی برای اجتناب از خطر در فاصله دوری در اقیانوس اطلس جایگیری میکند، لنگر نخواهد انداخت بلکه به نوعی موتور فشاری رایانهای تکیه خواهد کرد که کشتیهای اقیانوسپیمای حفاریکننده نفت نیز از آن بهره میبرند.
شرکت اسپیسایکس پیشتر نیز دو فرود نرم اقیانوسی را طی پرتابهای پیشین دراگون و بسیاری از آزمایشهای پرواز دارای فرود، انجام داده بود، اما آزمایش جدید به خطرپذیری و دقت بیشتری نیاز دارد.
برای انجام این فرود، اسپیسایکس موشک فالکون را به چهار باله توری فراصوت و مستقل مجهز کرده که سرعت آن را از فراصوت به سرعت قابلاستفاده برای فرود، کاهش میدهند.
اسپیس ایکس اعلام کرده گرچه شانس موفقیت چنین فرودی بالا نیست، اطلاعات ارزشمندی را برای تولید سامانههای پرتاب در آینده ارائه خواهد داد.
انتهای پیام
نظرات