• پنجشنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93071006204

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز:

انتقال آب کارون، هورهای خوزستان را نابود می کند

انتقال آب کارون، هورهای خوزستان را نابود می کند

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: ‌اگر آب کارون به حوضه‌های دیگر منتقل شود هورهای خوزستان به طور کلی نابود می‌شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: ‌اگر آب کارون به حوضه‌های دیگر منتقل شود هورهای خوزستان به طور کلی نابود می‌شوند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر سید محمود کاشفی‌پور دزفولی اظهار داشت: هورهای استان در چند سال اخیر به دلیل کاهش حق‌آبه با خشکسالی مواجه شده و مشکلات زیادی را برای ساکنان محلی ایجاد کرده‌اند.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که افراد محلی هورها را دچار چالش معیشتی کرده، خشک شدن روز به روز هورها و کاهش بهره‌وری آن‌هاست، تصریح کرد: ساکنان محلی هورها، بهره‌وری خوبی از هورها دارند، به طوری که تنها راه امرار معاش این افراد درآمدزایی از هورهاست. وقتی حق‌آبه به میزان موردنیاز به هورها نرسد، مشکلات فراوانی از جمله از بین رفتن آبزیان و مسایل زیست محیطی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تبعات نابودی هورهای خوزستان، اظهار داشت:‌ بر اثر نابودی هورها، ساکنان محلی مشاغل خود را از دست می‌دهند و هم‌چنین کاهش محدوده هورها، جریان ذرات ریز را دوباره تکرار می‌کند و با کوچکترین وزش باد، پدیده ریزگردها شدت می‌گیرد که نه تنها خوزستان بلکه استان های مجاور آن را نیز دچار مشکل می‌کند. به طور کلی تبعات اجتماعی و زیست محیطی نابودی هورها، جبران‌ناپذیر است.

وی ادامه داد: طرح انتقال آب از سرشاخه‌های کارون به فلات مرکزی برای خوزستان یک مساله جدی است، چرا که طرح بزرگ 550 هزار هکتاری با هزینه‌های فراوانی در خوزستان در حال اجراست که اگر آب نباشد، صرف این هزینه‌ها عملا بی‌فایده است.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: معتقدم طرح انتقال آب از سرشاخه‌های کارون به فلات مرکزی باید کارشناسی شود و آب را بدون کارشناسی به خصوص برای مصارف کشاورزی منتقل نکنیم.

وی ادامه داد: ‌ بیش از 90 درصد آب در نظر گرفته شده برای انتقال به فلات مرکزی، جهت مصارف کشاورزی برنامه‌ریزی شده و این مقدار آب بیش از 10 برابر نیاز شرب اصفهان به آب است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: ‌اگر قرار باشد آب برای مصارف کشاورزی منتقل شود، چه جایی بهتر از خوزستان وجود دارد که قابلیت کشت بیش از دو میلیون هکتار را دارد.

وی اظهار داشت: دولت در جریان طرح انتقال آب از سرشاخه‌های کارون به فلات مرکزی باید ملی فکر کند و در تصویب طرح‌ها منافع ملی را در نظر بگیرد.

کاشفی پور ادامه داد: وقتی آب منتقل شود توقعات زیادی در پی آن ایجاد می‌شود؛ یعنی منطقه مقصد به طور مستمر به آب نیازمند خواهد بود و جریان انتقال به طور مداوم انجام می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز مخالفت شدید خود را با انتقال آب اعلام کرد و گفت: به دلیل خشکسالی‌ها و کاهش نزولات جوی در چند سال اخیر، منابع آبی استان به شدت کاهش یافته است و در شرایط فعلی منابع آبی موجود، اراضی مستعد کشاورزی استان را تامین نمی‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۲:۰۳

بعد از نفتمان نوبت آبمان است

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۲:۴۰

دست اندر کاران استان اصفهان اونموقع که تمام کارخانه ها و طرح هاي درآمد زا را براي استان خودشان مي خواستن بايد به فکر اين روزها هم مي بودن . با اين کار تمام تالاب ها و هورهاي استان خوزستان خشک ميشن . . .

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۵:۳۵

مردم جاهاي ديگه اب خوردن ندارن شما فکر هور هستيد.اين اب مال ما چهارمحاليها هست و خودمان تصميم ميگيريم که چکارکنيم

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۶:۱۳

اونموقع که آب زاينده رود اصفهان رو به شهرهاي اطراف منتقل مي کردند که اصلا زندگي کشاورزاي اصفهاني براي کسي مهم نبود!! والااا!!!!

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۱۶:۴۱

متاسفانه هور <العظيم> که بزرگترين تالاب داخلي ايران وتنها تالاب باقي مانده از تالاب هاي بين النهرين است به دليل احداث چندين سد وانتقال آب از رودخانه کرخه در حال نابودي کامل است .اين وضعيت براي هور شادگان نيز به علت انتقال بي رويه آب کارون وسدسازي غير کارشناسي به مراتب وخيم تر است .

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۲۱:۴۲

چطور شد موقع انتقال آب اصفهان کسي به فکر نابودي زاينده رود و باتلاق گاوخوني نبود حالا همه دلواپس شدند اونم به صورت خودجوش؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۲۳:۳۵

استلن اصفهان داراي 4 ميليارد متر مکعب آبهاي زيرزميني است. چرا با داشتن اين همه آب زيرزميني مي بايست آب کارون به اصفهان منتقل شود؟ چرا صنايعي که مصرف آب بالا دارند در استان اصفهان ايجاد شد؟ ميزان برداشت آب در طرح بهشت آباد دو ميليارد متر مکعب طراحي شده است که فاجعه ملي است

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۱۱ ۰۶:۵۶

جناب دکتر پس خوزستاني‌ها هم که تعداد آن‌ها بيش از يک ميليون است به همان خوزستان تشريف ببرند و همان جا آب مصرف کنند نه در شاهين شهر و فولادشهر و بهارستان و ملک شهر و ..

avatar
۱۳۹۳-۰۷-۱۱ ۱۲:۱۳

امروز کساني با انتقال آب به اصفهان مخالفت مي‌کنند که به قول علي بيش از يک ميليون جمعيت اين شهر را تشکيل داده و همه جوره از امکانات آن استفاده مي‌کنند