بر اساس پژوهش جدید دانشمندان آلمانی، جمعیت زنان در طول تاریخ انسان بسیار بیش از مردان بوده است.
بر اساس پژوهش جدید دانشمندان آلمانی، جمعیت زنان در طول تاریخ انسان بسیار بیش از مردان بوده است.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان حاضر در موسسه ماکس پلانک آلمان از شیوه جدیدی برای دستیافتن به اطلاعات ژنتیکی با کیفیت بالا و با هدف تحلیل تاریخ جمعیتشناختی زنان و مردان در جمعیتهای سراسر جهان استفاده کردند.
در این مطالعه محققان کروموزوم Y موروثی از پدر (NRY) را با دیانای میتوکندری موروثی از مادر (mtDNA) در 623 مرد از 51 جمعیت مقایسه کردند. تحلیلهای آنها نشان داد جمعیت زنان پیش از مهاجرت به خارج از افریقا بسیار بیشتر از مردان بوده و در تقریبا تمامی جمعیتهای بعدی به همین منوال باقی مانده است.
عاملان اصلی این روند احتمالا فرآیندهایی همچون تعدد زوجها بوده است. یکی دیگر از عوامل این واقعیت آن است که در اکثر جوامع، زنان تمایل داشتند برای این که با همسرانشان زندگی کنند، به همراه آنها مهاجرت کنند و این امر منجر به توزیع ژنتیکی بیشتر زنان نسبت به مردان در جمعیتهای جهانی شده است.
تحقیقات پیشین درباره تاریخ ژنتیک از شیوههای مختلفی برای تحلیل NRY و mtDNA استفاده کرده بودند که به اعمال تعصب روی نتایج منجر شدند. در مطالعه جدید، دانشمندان آلمانی نوعی شیوه توالیدادن کروموزوم Y با تفکیکپذیری بالا را طراحی کردند که به آنها امکان دستیابی به تاریخهای زنان و مردان را میداد و بنابراین میتوانستند مقایسه مستقیمی بین این دو داشته باشند.
محققان بر این باورند با استفاده از روش جدید، تحلیل بزرگتری را میتوان در سطح منطقهای و به منظور خلق تصویری واضحتر از تاثیرات مردانه و زنانه بر جمعیتهای خاص انجام داد. شیوه توالی ابداعی، تعصبهای پیشین را از بین میبرد و منبع اطلاعاتی بهتری درباره تاریخ ژنتیک در اختیار جامعه علمی میگذارد.
جزئیات این مطالعه در مجله Investigative Genetics منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات