• جمعه / ۱۴ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93061408078
  • خبرنگار : 71456

هدایت ماهواره‌های ره‌گم‌کرده با میکروماهواره جدید+تصاویر

هدایت ماهواره‌های ره‌گم‌کرده با میکروماهواره جدید+تصاویر

یک میکروماهواره‌ جدید می‌تواند برای خلاص‌شدن از ماهواره‌های منسوخ‌شده و همچنین نجات یک جفت ماهواره گالیله به کار رود که هم‌اکنون در مدار اشتباه گیرافتاده‌اند.

یک میکروماهواره‌ جدید می‌تواند برای خلاص‌شدن از ماهواره‌های منسوخ‌شده و همچنین نجات یک جفت ماهواره گالیله به کار رود که هم‌اکنون در مدار اشتباه گیرافتاده‌اند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تاریخ 22 اوت (31 مرداد)، دو ماهواره گالیله که بر روی یک موشک روسی سایوز و از پورت فضایی آژانس فضایی اروپا در گویان فرانسه به فضا پرتاب شده بودند، در مدار اشتباهی قرار گرفتند. گفته می‌شود می‌توان با استفاده از میکروماهواره‌ جدید این دو ماهواره را به مدار اصلی بازگرداند.

میکروماهواره‌ DeOrbiter در اصل برای کاهش ابر زباله‌های فضایی حول زمین طراحی شده و انجام عملیات ماهواره‌ای را از لحاظ اقتصادی به صرفه‌تر می‌کند. سامانه مزبور همچنین به عنوان یدک‌کش فضایی و برای خارج‌کردن ماهواره از مدار طراحی شده است. این موضوع به ماهواره امکان می‌دهد با مصرف تقریبا تمامی نیروی پیشرانه‌اش، عمر کاربردی‌اش افزایش یابد.

میکروماهواره‌ 250 کیلوگرمی مزبور به عنوان محموله اضافی در یک حلقه پرتاب ویژه به فضا پرتاب خواهد شد.

همچنین می‌توان این ماهواره‌ را به مدار پایین زمین پرتاب کرد تا سرعت ماهواره‌های حاضر در این مدار را کند کرده و آن‌ها را به جو زمین بفرستد تا در آنجا آتش گیرند. این میکروماهواره توسط پنل‌های خورشیدی 1500 واتی نیرودهی می‌شود و گاز محرکه زنون را برای ایجاد نیروی پرتاب جهت خارج‌کردن یک ماهواره‌ دو تنی از مدار یونیزه می‌کند.

با ترکیبی از یک سیستم هدف‌گیری آنبورد و نظارت از سوی تیم کنترل ماموریت، DeOrbiter برای ملاقات با یک ماهواره، منطبق‌شدن با مدارها و قفل‌شدن بر روی یک سامانه با چنگک طراحی شده است.

گفته می‌شود این میکروماهواره هنوز در مرحله مقدماتی است، بنابراین بعید به نظر می‌رسد انجام ماموریت نجات ماهواره‌های گالیله در آینده نزدیک امکان‌پذیر باشد.

انتهای پیام

استفاده از رادار برای نزدیک‌کردن میکروماهواره به هدف

قفل‌شدن میکروماهواره جدید با ماهواره موردهدف

میکروماهواره جدید

میکروماهواره جدید

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha