• یکشنبه / ۸ تیر ۱۳۹۳ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 93040804722
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

پایین بودن سطح دانش کشاورزان، علت اصلی نقصان بهره‌وری

پایین بودن سطح دانش کشاورزان، علت اصلی نقصان بهره‌وری

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرهماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سریع‌ترین راه ممکن برای حرکت به سمت خودکفایی، ارتقای بهره‌وری و در نتیجه افزایش میزان عملکرد در واحد سطح است.

مدیرهماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سریع‌ترین راه ممکن برای حرکت به سمت خودکفایی، ارتقای بهره‌وری و در نتیجه افزایش میزان عملکرد در واحد سطح است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، علی‌اکبر نژادرضا در کارگاه آموزشی جو در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه گفت: استقلال کشور در گرو استقلال اقتصادی به ویژه خودکفایی و تأمین امنیت غذایی است.

وی اظهار کرد: نگاهی به عرصه تولیدات کشاورزی در کشور نشان می‌دهد میزان تولید در واحد سطح تولیدکنندگان نه تنها نسبت به کشورهای پیشرو بلکه نسبت به کشاورزان نمونه داخلی نیز اختلاف چشم گیری دارد.

مدیرهماهنگی ترویج کشاورزی سازمان اضافه کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد علت اصلی نقصان بهره‌وری در کشاورزی، پایین بودن سطح دانش و آگاهی فنی کشاورزان و عدم اطلاع و در نتیجه عدم استفاده از دستاوردهای تحقیقاتی محققین بخش است.

وی افزود: استخراج و تدوین نکات علمی و تحقیقاتی و تجاربی که موجب افزایش بهره‌وری و افزایش تولید در واحد سطح می‌شود و انتقال آن به جمع کشاورزان می‌تواند تحول جدی در بخش کشاورزی پدید آورد، به همین جهت این مدیریت را بر آن وامی‌دارد که نیروی انسانی شاغل در بخش را مورد توجه جدی قرار دهد.

وی ادامه داد: توجه به نیروی انسانی شاغل در بخش از نظر فنی و محتوائی در افزایش انگیزش آنان می‌تواند نقش اساسی داشته باشد.

نژادرضا به موضوع این کارگاه آموزشی اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم نتایج تحقیقاتی مربوط به جو را به کشاورزان انتقال دهیم بایستی نسبت به پروژه‌های تحقیقی- تطبیقی و تحقیقی- ترویجی در مزارع نمایشی توجه جدی داشته باشیم تا کشاورزان نسبت به کاشت جو در مناطق کم آبیاری و خاک‌های نسبتاً کم بازده که در آنها امکان برداشت محصول گندم پائین است کاشت جو را جایگزین نمایند.

وی با بیان این‌که تعداد پروژه‌های تحقیقی- تطبیقی و تحقیقی- ترویجی نسبت به نیاز استان خیلی کم و محدود است، افزود: باید برای سال‌جاری و سال‌های آینده برنامه‌ریزی اساسی داشته باشیم و در هر حال ما به نوبه خود آمادگی کاملی جهت همکاری با مؤسسه دیم را داشته و اعلام می‌نمائیم و تلاش خواهیم کرد این همکاری منشاء آثار و برکاتی برای تولید استان داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha