• چهارشنبه / ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92122818174
  • منبع : مطبوعات

طاری بخش اعلام کرد

نرخ مالیات برارزش افزوده درسال آینده8درصد

نرخ مالیات برارزش افزوده درسال آینده8درصد

مهلت تسلیم اظهارنامه دوره زمستان سال با توجه به تعطیلات نوروز مقرر شد مؤدیانی که موفق به تسلیم اظهارنامه در مهلت مقرر نشوند چنانچه حداکثر تا 31 فروردین ماه سال 1393 نسبت به تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات اقدام کنند از تسهیلات بخشودگی جرایم مقرر در قانون برخوردار خواهند شد.

مهلت تسلیم اظهارنامه دوره زمستان سال با توجه به تعطیلات نوروز مقرر شد مؤدیانی که موفق به تسلیم اظهارنامه در مهلت مقرر نشوند چنانچه حداکثر تا 31 فروردین ماه سال 1393 نسبت به تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات اقدام کنند از تسهیلات بخشودگی جرایم مقرر در قانون برخوردار خواهند شد.

علی‌رضا طاری‌بخش - معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور - در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در خصوص نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال 1393 گفت:

با توجه به احکام مقرر در تبصره 2 ماده 117 قانون برنامه پنجم توسعه و بند (ط) تبصره 9 قانون بودجه سال 1393 کل کشور نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال آینده هشت درصد خواهد بود. که 5.3 درصد مالیات و 2.7 درصد آن عوارض است.

به گفته وی بر این اساس از ابتدای سال 1393 مؤدیان مشمول اجرای قانون مکلف هستند در کلیه مبادلات فی ما بین (عرضه کالاها و خدمات) مالیات و عوارض ارزش افزوده را به نرخ هشت درصد 5.3 درصد مالیات و 2.7 درصد عوارض در صورتحساب‌های صادره درج و از خریداران وصول نموده و برابر مقررات به حسابهای تعیین شده سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.

وی در مورد مهلت تسلیم اظهارنامه دوره زمستان سال 1392 گفت: براساس مفاد ماده 21 قانون مالیات بر ارزش افزوده مهلت تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات حداکثر ظرف مدت پانزده روز پس از انقضای هر دوره است. اما با توجه به تعطیلات نوروز مقرر شد مؤدیانی که موفق به تسلیم اظهارنامه در مهلت مقرر نشوند چنانچه حداکثر تا 31 فروردین ماه سال 1393 نسبت به تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات اقدام کنند از تسهیلات بخشودگی جرایم مقرر در قانون برخوردار خواهند شد.

وی همچنین در مورد تحقق درآمد مالیات بر ارزش افزوده در سال 1392 گفت: حدود 104 درصد در آمدهای مالیات بر ارزش افزوده سال 1392 نسبت به پیش‌بینی بودجه محقق شده و درآمدهای مذکور نسبت به سال 1391 از 80 درصد رشد برخوردار بوده است.

طاری بخش همچنین در مورد رقم پیش بینی شده مالیات بر ارزش افزوده در بودجه سال آینده عنوان کرد: مالیات پیش‌بینی شده در قانون بودجه سال 1393 حاکی از 83 درصد رشد نسبت به مالیات وصول شده سال 1392 است.

معاون سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به این سوال که آیا تمامی فعالان اقتصادی مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند، بیان کرد: تمام فعالان اقتصادی به خودی خود مشمول اجرای قانون نیستند و تنها مؤدیانی که در پنج فراخوان قبلی برای اجرای قانون مشخص شده‌اند و پس از تکمیل چرخه ثبت‌نام، برای آنان گواهی صادر شده، مجاز به دریافت مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت آن به دولت هستند.

وی در ادامه اظهار کرد: صاحبان مشاغلی که مشمول نیستند چنانچه مالیات بر ارزش افزوده دریافت کنند، متخلف محسوب می‌شوند و هر وجهی که بیش از قیمت رسمی کالا دریافت شود گرانفروشی به حساب می‌آید و سازمان تعزیرات حکومتی می‌تواند برابر مقررات با افراد خاطی برخورد قانونی کند.

وی درباره 10 صنف جدیدی که مشمول نصب و استفاده از صندوق مکانیزه هستند گفت: براساس ماده 121 قانون برنامه پنجم توسعه مقرر شده است صاحبان مشاغل تا پایان سال دوم برنامه بر اساس اولویت ملزم به استفاده از سامانه‌های فروش گردند و بر این اساس 10 صنف برای سال آینده فراخوان شده‌اند که باید از ابتدای سال 1393 نسبت به نصب، راه اندازی و استفاده از صندوق مکانیزه فروش اقدام کنند.

طاری بخش افزود: در صورت عدم استفاده از این سامانه از معافیت مالیاتی موضوع ماده 101 قانون مالیات‌های مستقیم محروم خواهند شد. ضمناً صاحبان مشاغلی که حکم مقرر در قانون مذکور را اجراء کنند کلیه هزینه‌های سخت افزاری و نرم افزاری آنان در همان سال از درآمد مشمول مالیات آنان کسر خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۱۲:۳۵

دولت داره اشتباهات و کسري بودجش رو از مردم ميگيره واقعا تاسف باره که تو کشوري که اين همه منابع و نيروي انساني قوي داره وضع اقتصادي اين باشه آخه مگه مردم چه گناهي کردن که بايد 8 درصد ماليات بدن بي انصافا....

avatar
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۱۲:۵۶

يک سوال از مسولين امر داشتم: چرا بايد خريدار بيچاره در هر خريد ماليات بر ارزش افزوده بدهد. در رستوران غذا ميخوريد در انتهاي صورت حساب ارزش افزوده درج و از مشتري دريافت مي شود. در روي تمام کالاها هم همينطور خوراکي مصرفي و ... مصرف کننده نگون بخت بايد پرداخت کننده اين ماليات باشد. حال سوال اين است اين ماليات بر ارزش افزوده چيست؟ و در رستوران چه ارزش افزوده اي براي مشتري که غذا ميخورد توليد مي شود و ...

avatar
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۱۲:۵۸

دولت از گرفتن ماليات از دلالها و واسطه ها و بنگاه دارها و بساز و بفروشها و ساير شغلهاي دلالي و کاذب ناتوان است انوقت با گرفتن ماليات از مردم بدبخت و بيچاره و حقوق بگير ميخواهد کسري بودجه خودش را جبران کند ، اينکار فقط منجر به تورم بيشتر و رکود بيشتر خواهد شد.

avatar
۱۳۹۲-۱۲-۲۹ ۱۰:۳۰

ميشه لطفا راهنمايي کنيد اين پر کردن اظهار نامه براي ارزش افزوده شامل چه کساني ميشه آيا تمام اصناف بايد پر کنند؟ چون سال 90 تسويه حساب گرفته بودم اما دارايي امسال چندين برابر دوباره براي سال نود ازم پول گرفته و چون اطلاع نداشتم(يعني فکر ميکردم برکه ها مربوط به سال 91 هست) حتا به شکايتم هم رسيدگي نکردن وچون زورشون زياده مجبور شدم پول رو دوباره پرداخت کنم و از حالا ببعد بايد 5برابر سال 90 ماليات بدم