محققان واحد فناور مرکز رشد شهرستان سرپل ذهاب موفق به تولید کود بیولوژیکی بیوفسفات با استفاده از تکثیر باکتریهای محلولکننده فسفات شدند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر مهیار شیخ الاسلامی، مدیر شرکت تولید کننده کود بیولوژیکی بیوفسفات گفت: این شرکت با ایده محوری تولید کود بیولوژیک بیوفسفات در مرکز رشد کشاورزی سرپل ذهاب پذیرش شده است.
وی گفت: با توجه به اهمیت کودهای فسفاته در کشاورزی و همچنین اهمیت حفظ محیط زیست و کاهش مصرف مواد شیمیایی، این واحد اقدام به تولید کود بیولوژیکی بیوفسفات با استفاده از تکثیر باکتریهای محلول کننده فسفات کرده است.
شیخالاسلامی گفت: باکتریهای مختلفی در خاک فعالیت میکنند که نتیجه فعالیت آنها تولید موادی است که میتواند ساختار شیمیایی خاک را تغییر دهد، به طور مثال این مواد میتواند به رشد گیاهان کمک کند و یا PH خاک را تغییر دهد.
شیخ الاسلامی اظهار کرد: برخی از باکتریها میتوانند موادی را تولید کنند که ترکیبات نامحلول حاوی فسفات در خاک را به مواد محلول تبدیل کند.
وی بیان کرد: در این طرح باکتریهایی که این قابلیت را دارند، تحت شرایط استریل بر روی مواد آلی نظیر ملاس چغندرقند، سبوس گندم و برنج تکثیر میشوند و پس از طی مراحل خشک کردن و بسته بندی در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد تا به صورتهای مختلف نظیر اختلاط با خاک یا پوشش بذر مورد استفاده قرار گیرند.
شیخالاسلامی در پایان گفت: در حال حاضر تنها دو واحد در کل کشور با این فناوری نوین اقدام به تولید محصول کردهاند که در قم و سمنان مستقر هستند و در خارج از کشور نیز هم اکنون این تکنولوژی در کشورهای چین، اکراین و هندوستان مورد استفاده قرار میگیرد.
انتهای پیام
نظرات