سیستم ماهوارههای ناوبری اروپا با پشت سرگذاشتن یک مرحله آزمایش کلیدی، توانایی تعیین دقیق محل در سراسر جهان را نشان دادند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با هدف طراحی نسخه جایگزین سیستم موقعیتیاب جهانی (GPS) آمریکا، محققان اروپایی شبکه ناوبری ماهوارهای گالیله (Galileo) را طراحی کردهاند.
چهار ماهواره گالیله در سالهای 2011 و 2012 به فضا پرتاب شده و در طی این مدت عملکرد بسیار مناسبی را ثبت کردند؛ بطور متوسط دقت موقعیتیابی ماهوارهها هشت متر در جهت افقی و 9 متر در جهت عمودی گزارش شده است و متوسط دقت زمانبندی سیستم نیز 10 میلیاردم ثانیه است.
ماهوارههای گالیله در فرآیند تست و جمعآوری سیگنال تاکنون بیش از 10 هزار کیلومتر مسافت را طی کرده و صدها ترابایت داده جمعآوری کردهاند.
بر اساس اعلام آژانس فضایی اروپا (ESA)، عملکرد سیستم ماهوارههای ناوبری اروپا در آزمایش کلیدی موسوم به اعتبارسنجی در مدار (IOV) مورد ارزیابی قرار گرفت.
«سیلویان لودو» مدیر بخش زمینی مأموریت گالیله تأکید میکند: مراحل تست اعتبارسنجی در مدار (IOV) از مارس 2013 و همزمان با نخستین آزمایش تعیین مکان بر روی زمین آغاز شد، اما این مرحله از تست که روز دوشنبه 10 فوریه (21 بهمن) انجام شد، برای بررسی عملکرد و کارآیی آینده این سیستم بسیار ضروری است.
آژانس فضایی اروپا قصد دارد به منظور ارتقاء عملکرد این سیستم در سال 2014 شش ماهواره دیگر را راهی فضا کند؛ انتظار میرود که خدمات اولیه سیستم ماهوارههای ناوبری اروپا تا اواخر سال جاری میلادی به بهرهبرداری برسد.
شبکه ناوبری ماهوارهای گالیله با بودجه 7.5 میلیارد دلاری، در نهایت متشکل از 30 ماهواره خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات