آزمایشات صورت گرفته توسط محققان انگلیسی نشان میدهد، سلولهای گرفته شده از چشم اهدایی افراد متوفی قادر به بازگرداندن بینایی در موشهای کاملا نابینا میشود.
آزمایشات صورت گرفته توسط محققان انگلیسی نشان میدهد، سلولهای گرفته شده از چشم اهدایی افراد متوفی قادر به بازگرداندن بینایی در موشهای کاملا نابینا میشود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در حال حاضر از قرنیه اهدایی افراد متوفی برای بهبود دید افراد کم بینا و دچار مشکلات چشمی استفاده می شود، اما تیم تحقیقاتی موسسه چشم پزشکی کالج دانشگاهی لندن (UCL) نوع خاصی از سلولها را از پشت چشم استخراج کردهاند.
این سلول های گلیا مولر (Muller glia) نوعی از سلولهای بنیادی بالغ با قابلیت تبدیل شدن به سلولهای تخصصی در پشت چشم هستند و احتمالا در درمان طیف وسیعی از اختلالات بینایی کاربرد دارند.
در محیط آزمایشگاه این سلولها بصورت شیمیایی به سلول های میلهای با قابلیت تشخیص نور در شبکیه تبدیل شدند؛ تزریق سلولهای میلهای به پشت چشم باعث بازگشت کامل بینایی در موشهای نابینا شد.
اسکن مغزی نشان می دهد، 50 درصد سیگنالهای الکتریکی بین چشم و مغز با این روش درمانی بازیابی میشوند.
پروفسور «آسترید لیمبت» سرپرست تیم تحقیقاتی تأکید میکند: نتایج مشابه این روش درمانی در انسان میتواند منجر به بهبود کیفیت زندگی افراد نابینا شود، بطور مثال فرد قادر به تشخیص حرکت یا وجود میز در اتاق میشود، اما دید کافی برای خواندن یا تلویزیون دیدن بوجود نمیآید.
این سلولهای میتوانند برای درمان مشکلات چشمی دیگری مانند دژنراسیون ماکولا یا رتینیت پیگمانتر مورد استفاده قرار بگیرند.
آزمایش بالینی این روش درمانی بر روی انسان ظرف سه سال آینده آغاز خواهد شد.
نتایج این مطالعه در مجله Stem Cells Translational medicine منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات