• یکشنبه / ۲۴ آذر ۱۳۹۲ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92092416700

رییس پژوهشگاه ابن سینا خبر داد:

تعیین اولویت‌های کشوری اخلاق زیستی در چند ماه آینده/بررسی شبیه سازی انسان از منظرفقه وحقوق

تعیین اولویت‌های کشوری اخلاق زیستی در چند ماه آینده/بررسی شبیه سازی انسان از منظرفقه وحقوق

رییس پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی (ابن سینا) از تعیین اولویت‌های کشوری اخلاق زیستی طی چند ماه آینده خبر داد.

رییس پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی (ابن سینا) از تعیین اولویت‌های کشوری اخلاق زیستی طی چند ماه آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمدمهدی آخوندی که در حاشیه مراسم بزرگداشت 20 سال فعالیت یونسکو در حوزه اخلاق زیستی در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت خاطرنشان کرد: گستردگی و تنوع مسائل اخلاق زیستی پرداختن برابر به همه آنها را دشوار می‌کند به همین دلیل ضروری است پس از شناسایی این مسائل و تحلیل پرسش‌های اخلاقی پیرامون آنها با در نظر داشتن معیارهای موجه، نظامی برای اولویت‌بندی آنها تدوین شود تا پژوهش درباره‌ی آنها و سیاست‌گذاری مربوط بر حسب اهمیت و فوریت انجام شود.

وی اضافه کرد: در همین رابطه در یک نظرخواهی مشورتی از همه اعضاء و نیز مسوولان کمیسیون ملی یونسکو، تعیین مهمترین دغدغه‌ها و اولویت‌های کشوری اخلاق زیستی به عنوان یکی از برنامه‌ها و اولویت‌های کمیته ملی اخلاق زیستی مورد توافق قرار گرفت. در این زمینه پروژه پژوهشی «تعیین اولویت‌های کشوری اخلاق زیستی» در سال 89 به تصویب رسید.

به گفته آخوندی این پروژه پژوهشی یک طرح تحقیقاتی نظری میدانی است و تلاش می‌شود که مسائل اخلاق زیستی شناسایی و معیارهایی برای اولویت‌بندی این مسائل تدوین شود.

در واقع دستاوردهای نهایی طرح ذکر شده، اولویت‌های کشوری، مسائل اخلاق زیستی برای استفاده پژوهشگران، نهادهای تحقیقاتی و دستگاه‌های اجرایی مربوطه خواهد بود که تا چند ماه آینده نهایی می‌شود.

آخوندی در ادامه با اشاره به پروپوزال شکل گرفته در مورد «شبیه‌سازی انسان از منظر نظام بین‌المللی حقوق بشر» و «شبیه‌سازی انسان از منظر فقه شیعه و اهل سنت» در کمیته ملی اخلاق زیستی و اخلاق در علم و فناوری تصریح کرد:‌ فعالیتهای زیادی در زمینه بحث شبیه‌سازی در ایران شکل گرفته است اما یک موضع مشخص در این زمینه نداریم بنابراین این پروپوزال بدین منظور شکل گرفته و برای اجرای آن نیازمند بودجه هستیم.

وی با اشاره به بزرگداشت 20 سال فعالیت یونسکو در حوزه اخلاق زیستی و با تاکید بر این که تمامی پیشرفت‌ها الزاما نمی‌توانند به نفع بشر باشند، تصریح کرد: به عنوان نمونه مباحثی همچون سقط جنین، اهداء جنین، رحم جایگزین، ژنتیک، ذخیره‌های بیولوژیک و غیره هر کدام می‌توانند مسائل اخلاقی، حقوقی و مباحث مختلف را در کنار خود جای دهند که در این زمینه ما نیازمندیم از جنبه‌های مختلف به این مباحث بپردازیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha