دستفروشها باروبندیل خود را جمع کردند و از موزهی استاد علیاکبر صنعتی رفتند تا رییس جدید موزههای جمعیت هلال احمر، کار ساماندهی این موزهی در حال تخریب را آغاز کند.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، موزهی استاد علیاکبر صنعتی از حدود هشت سال پیش، بهدلیل آسیبها و مشکلاتی که در بدنهی ساختمان آن بهوجود آمد، تعطیل شد. این موزه پس از انقلاب نیز چندبار بازگشایی و تعطیل شد و هر بار به جای برطرف شدن مشکلات موزه، مسوولان فقط وعدههایی دادند. حتی درگذشت استاد صنعتی در سال 1386 نیز به نجات این موزه از بلاتکلیفی کمکی نکرد.
هرچند متولیان گاهی نامهنگاریهایی در این زمینه کردهاند، اما هیچکدام تا کنون نتوانستهاند منجی نمایشگاه آثار استاد صنعتی باشند. حالا هم بهنظر میرسد معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، عزم خود را برای نجات این موزه جمع کرده و قصد دارد کاری برای ساختمانی تاریخی که مجسمههای منحصربهفرد استاد صنعتی در آن قرار دارند، انجام دهد. در این میان، رییس جدید موزههای جمعیت هلال احمر نیز برای حل مشکلات این موزه، دست یاری دراز کرده است.
مدیر موزههای جمعیت هلال احمر که از حدود 10 روز پیش این مسوولیت را برعهده گرفته است، موفق شد تا دستفروشها را از حیاط موزهی استاد صنعتی بیرون کند تا این موزه را سروسامان دهد.
فرهاد علیاکبری گاوزن در اینباره به خبرنگار ایسنا گفت: پس از بیرون کردن دستفروشها در چهار روز گذشته، قفل درهای موزه را عوض کردم و قصد دارم همهی تلاش خود را برای ساماندهی این موزه که تقریبا نابود شده است، به کار گیرم. در واقع، دلیل قبول کردن این مسوولیت، تلاش برای ساماندهی و احیای موزهی استاد علیاکبر صنعتی بود و تا کنون نخستین قدم، یعنی خارج کردن دستفروشها را برداشتهام.
این نقاش که خود را یکی از شاگردان استاد صنعتی معرفی کرد، با بیان اینکه مشخص نیست چه کسانی دستفروشها را به موزه راه دادهاند، ادامه داد: در طول سالهای گذشته، بهدلیل نابسامانیهایی که در مدیریت این موزه وجود داشت، آسیبهای فراوانی به بنا و آثار آن وارد شد و به همین دلیل نیز اعضای خانواده و شاگردان استاد در کرمان درخواست میکردند تا آثار او از تهران به کرمان منتقل شود؛ اما با توجه به اینکه خود استاد صنعتی آثارش را به جمعیت هلال احمر اهدا کرد و همچنین استفاده از گچ فرانسوی برای ساخت این آثار و گذشت مدت زمان زیاد از ساخت آنها، امکان وارد شدن آسیب هنگام انتقال آثار به کرمان وجود دارد.
او تأکید کرد: در چند روزی که از زمان آغاز مسوولیتم در جمعیت هلال احمر میگذرد، کار آسیبشناسی و تهیهی طرح جامع مرمت بنا را آغاز کردهام و در حال مذاکره با دستگاههای دولتی، شهرداری و هنرمندان هستم تا با صلاحدید و نگاه مدیر جدید جمعیت هلال احمر، مرمت موزه آغاز شود.
علیاکبری اظهار کرد: با توجه به اقدام شهرداری تهران برای عبور مترو از زیر موزهی استاد صنعتی و وارد شدن آسیب به ساختمان و مجسمهها، شهرداری موظف به مرمت بنا و آثار است. به همین دلیل، در حال مذاکره با این نهاد هستیم. همچنین با توجه به اینکه سازمان میراث فرهنگی بناهای زیادی را برای مرمت و ساماندهی در دستور کار دارد، از آنها توقع چندانی نداریم. با این وجود، در نامهای به اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران از آنها نیز برای مرمت این موزه نظرخواهی میکنیم.
انتهای پیام
نظرات