کارشناس مسوول واحد تغذیه مرکزی بهداشت استان مرکزی گفت: به منظور تامین ویتامین A مورد نیاز بدن روزانه دو واحد میوه و سبزیجات مصرف شود و زنان باردار نیز مصرف این ویتامین را جدی بگیرند.
کارشناس مسوول واحد تغذیه مرکزی بهداشت استان مرکزی گفت: به منظور تامین ویتامین A مورد نیاز بدن روزانه دو واحد میوه و سبزیجات مصرف شود و زنان باردار نیز مصرف این ویتامین را جدی بگیرند.
نسرین یادگاری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی، اظهار کرد: کمبود ویتامین A در بدن علاوه بر اینکه باعث کاهش ایمنی میشود، صدمات چشمی مانند خشکی چشم را نیز به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه کمبود این ویتامین، شب کوری و مشکلات چشمی برای سالمندان مانند آب مروارید را به دنبال دارد، افزود: کمبود این ویتامین در کودکان عدم رشد مناسب کودکان را به دنبال خواهد داشت. کودک در این شرایط از نظر وزنی و قدی رشد کافی نخواهند داشت و منحنی رشد وی اصولی نیست.
وی بر لزوم توجه جدی به مصرف درست این ویتامین در دوران کودکی تاکید کرد و با بیان اینکه کمبود این ویتامین در کودکی قطعا در بزرگسالی مشکلات چشمی را بریا فرد به همراه خواهد داشت، اضافه کرد: زنان باردار باید مصرف این ویتامین را در سبد غذای روزانه خود لحاظ کنند، چراکه کمبود آن رشد ناکافی جنین را در پی خواهد داشت.
یادگاری در خصوص میوه و سبزیجاتی که حاوی این ویتامین است، گفت: این ویتامین در میوههایی که زرد و نارنجی هستند وجود دارد و همچنین سبزیجاتی که دارای برگهای سبز تیرهاند منابع خوب و غنی از ویتامین A محسوب میشوند. علاوه بر میوه، سبزیجات، زرده تخم مرغ، جگر، قلوه، شیر و لبنیات پرچرب مقداری زیادی از این ویتامین را در خود جای داده اند.
وی اضافه کرد: اگر میخواهیم بدن دچار کمبود ویتامین A نباشد و نیاز بدن روزانه تامین شود لازم است از گروه میوهها مانند پرتقال، هلو، شلیل، کدو حلوایی، طالبی، زردآلو، کلم بروکلی، گریپ فروت و همچنین سبزیجات سبز مانند اسفناج روزی دو واحد استفاده شود.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت هویچ را به عنوان پیش ساز ویتامین A در بدن معرفی کرد و گفت: هویچ دارای بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود و به همین دلیل جزء پیش سازها محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه این نوع ویتامین ویتامین محلول در چربی است و کمتر تحت تاثیر مداخلات غذایی قرار میگیرد و مواد غذایی دیگر جذب آن را با مشکل مواجه نمیکنند، اظهار کرد: با کمبود این ویتامین و همچنین پایین آمدن ایمنی بدن مشکلاتی مانند مشکلات پوستی ایجاد میشود و پوست نمیتواند سلامت خود را حفظ کند چرا که این ویتامین برای پوست به شدت لازم است . همچنین این کاهش ایمنی بدن منجر به کاهش ویتامین B ، امگا 3 و امگا6 نیز میشود.
یادگاری در خصوص افزایش بیش از حد این ویتامین در بدن نیز گفت: به دلیل اینکه این ویتامین محلول در چربی است افزایش آن باعث ایجاد مسمومیت در بدن شده و مشکلاتی مانند تهوع، استفراغ و سردرد، پوسته شدن پوست و بزرگی کبد را به همراه دارد.
وی تاکید کرد: علیرغم اینکه لبنیات پر چرب دارای مقدار زیادی ویتامین A است، نباید سالمندان را از آن محروم کرد البته هر گروه سنی باید متناسب با هرم غذایی خود این ویتامین را به بدن برساند.
کارشناس واحد تغذیه مرکز بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه در سالهای اخیر طرح غنی سازی شیر با ویتامین A انجام شد، افزود: درخصوص ادامه این طرح پیگیری انجام نشد و در حال حاضر اطلاعی از ادامه غنی سازی با ویتامین A ندارم.
انتهای پیام
نظرات