فضاپیمای روزتا پس از یک سفر 10 ساله، طی چند ماه آینده از خواب زمستانی در عمق فضا بیدار شده و آماده انجام مأموریت تعقیب دنباله دار 67P خواهد شد.
فضاپیمای روزتا پس از یک سفر 10 ساله، طی چند ماه آینده از خواب زمستانی در عمق فضا بیدار شده و آماده انجام مأموریت تعقیب دنباله دار 67P خواهد شد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فضاپیمای روزتا در ماه مارس 2004 میلادی با هدف بررسی دنباله دار 67P/Churyumov-Gerasimenko به فضا پرتاب شد و پیش بینی می شود که تا اواسط سال 2014 به هدف تعیین شده نزدیک شود.
این فضاپیما شامل دو بخش اصلی متشکل از یک مدارگرد با 12 ابزار علمی و یک ربات کاوشگر به نام Philae با 9 ابزار علمی است.
فضاپیمای روزتا (Rosetta) حدود 17 ماه دنباله دار 67P را تعقیب کرده و کامل ترین جزئیات از یک دنباله دار را تهیه خواهد کرد. با کمک مدارگرد و کاوشگر رباتیک، نقش دنبالهدارها در تکامل سیستم منظومه شمسی بیشتر مشخص می شود.
این فضاپیمای تاکنون سه بار از کنار زمین و یک بار از کنار مریخ عبور کرده است.
فضاپیمای روزتا از جولای 2011 میلادی در سردترین نقطه این سفر در فاصله 800 میلیون کیلومتری از خورشید و نزدیک به مدار مشتری قرار گرفته است؛ فضاپیما در جهتی قرار دارد که بال های خورشیدی رو به خورشید هستند تا حداکثر انرژی ممکن را دریافت کنند.
در شرایطی که دنباله دار و فضاپیما در حال بازگشت به بخش درونی منظومه شمسی هستند، تیم مأموریت آژانس فضایی اروپا (ESA) آماده بیدار کردن فضاپیما ظرف 100 روز آینده می شوند.
پس از بیدار شدن روزتا، ابزار ناوبری گرم شده و سپس با متوقف کردن آنتن اصلی به سمت زمین، تیم کنترل مأموریت از سلامت فضاپیما مطمئن خواهند شد.
این فضاپیما در حال حاضر 9 میلیون کیلومتر از دنباله دار 67P فاصله دارد و با نزدیک تر شدن به آن، تمامی ابزار علمی بر روی مدارگرد و کاوشگر رباتیک روشن شده و مجددا چک می شوند.
در اوایل ماه می سال 2014 فاصله فضاپیمای روزتا به دو میلیون کیلومتر رسیده و فضاپیما آماده مانور بزرگ اطراف دنباله دار 67P در ماه آگوست 2014 خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات