• شنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۲ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92063018560

سرخوردگی دانشمندان ناسا از وجود حیات در مریخ با شکست «کنجکاوی»

سرخوردگی دانشمندان ناسا از وجود حیات در مریخ با شکست «کنجکاوی»

عدم موفقیت کاوشگر کنجکاوی برای کشف نشانه‌ای از متان در سیاره مریخ می‌تواند شکستی در نظریات موجود دانشمندان در مورد امکان وجود حیات در این سیاره باشد.

عدم موفقیت کاوشگر کنجکاوی برای کشف نشانه‌ای از متان در سیاره مریخ می‌تواند شکستی در نظریات موجود دانشمندان در مورد امکان وجود حیات در این سیاره باشد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در حالی که فقدان متان بطور کلی امکان وجود حیات در سیاره سرخ را از بین نمی‌برد، اما تردیدهایی را در فرضیه‌های دانشمندان بوجود خواهد آورد.

10 سال پیش مشاهدات تلسکوپهای زمینی و فضاپیمایی در مدار مریخ نشان‌دهنده توده‌هایی از گاز متان در بخشهای خاصی از این سیاره بودند اما خوانشهای کنجکاوی این بررسی‌ها را بی‌ارزش کرده است.

در زمین 95 درصد از متان موجود در جو توسط موجودات میکروبی تولید شده است.

محققان امیدوار بودند که این نشانه مولکولی در مریخ شاید از وجود حیات در آن خبر بدهد.

شکست ابزارهای پیچیده کنجکاوی برای کشف این امکان بنظر می‌رسد که این خوشبینی را مغبون کرده باشد.

مریخ‌نورد کنجکاوی از زمان ورود در اوت 2012 به مکش هوای مریخی و بررسی ترکیبات آن پرداخته است.

به گفته دانشمندان ناسا به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است. کاوشگر کنجکاوی در آینده بر روی ارتقای خوانشهای خود کار کرده و یک فرآیند غنی‌سازی کوتاه‌مدت را مستقر خواهد که هرگونه نشانه متان را تقویت خواهد کرد.

سازمان فضایی اروپا نیز در سال 2016 مدارگرد پیگیری گاز ExoMars را به فضا ارسال خواهد کرد که می‌تواند پژوهشهای بیشتری در زمینه گاز متان انجام دهد.

کاوشگر Mangalyaan سازمان فضایی هند نیز که اواخر سال جاری به سوی سیاره مریخ پرتاب خواهد شد، در ابتدای لیست اهداف خود جستجو برای گاز متان را قرار داده است.

پژوهشهای کاوشگر کنجکاوی ناسا بطور آنلاین در مجله ساینس منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۶-۳۰ ۱۰:۰۲

شکست کنجکاوي!!!؟؟؟ حتما خودتان هم مي‌دانيد که آن تيتري که زديد کاملا جهت‌دار و به دور از تقواي رسانه‌اي هست. نکنه انتظار داريد اگر متاني آنجا يافت نشد، کنجکاوي آن را زورکي ايجاد کرده و کشف کند؟!! کنجکاوي چه متان بيابد و چه نيابد، هر دو موفقيت محسوب مي‌شود، زيرا دانسته‌هاي بيشتري بر دانسته‌هاي قبلي راجع به سياره سرخ افزوده است.