• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • فارسی
  • العربية
  • English
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۰۲:۱۱
  • GMT 22:41

سرویس علمی‌ و دانشگاهی

  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۰۲:۱۱
  • GMT 22:41

سرویس علمی‌ و دانشگاهی

  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت

موفقیت محققان کشور در تولید عصاره مخمر

محققان یکی از شرکتهای دانش‌بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به تولید عصاره مخمر شدند.

۱۳ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۰:۴۷

محققان یکی از شرکتهای دانش‌بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به تولید عصاره مخمر شدند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، دکتر محمود شیخ زین‌الدین، رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه امروزه متخصصان تغذیه بر این باور هستند که سلامت و مقاومت بدن در برابر عوامل بیماری­‌زا مستلزم تغذیه مناسب و استفاده از مکمل­‌های غذایی و خارج کردن مواد شیمیایی از چرخه­ زندگی جهت بالا بردن سیستم ایمنی است، اظهار کرد: محیط داخلی دستگاه گوارش، محل مناسبی برای فعالیت فلور طبیعی و مفید بدن است.

وی افزود: تقویت این باکتری­‌ها می­‌تواند مانع از جایگزینی باکتری­‌های مضر در دستگاه گوارش شود و همچنین در افزایش جذب مواد غذایی و بالا بردن ضریب رشد کمک کند که یکی از عواملی که می­‌تواند ما را به اهداف ذکر شده برساند، استفاده از محرک رشد عصاره مخمر است.

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به این‌که عصاره مخمر (Yeast Extract) به عنوان یک منبع مغذی است که از سلول­‌های مخمر به عنوان ماده اصلی تهیه می­‌شود، ادامه داد: سلول­‌های مخمر حاوی مقدار زیادی پروتئین، هیدرات­های کربن، لیپید، ویتامین و مواد معدنی هستند.

وی اضافه کرد: عصاره مخمر شامل ترکیبات محلول در آب سلول­‌های مخمر است و بیشتر از اسیدهای آمینه، پپتیدها، کربوهیدرات­ها و نمک­ها تشکیل می­‌شود.

شیخ زین الدین ادامه داد: وجود ترکیبات نیتروژنی و ویتامین­‌ها به دلیل ویژگی­‌های مهم تغذیه­‌ای، باعث ارزش بالای عصاره مخمر به عنوان یک منبع غذایی شده­‌اند.

وی در خصوص کاربردهای این عصاره توضیح داد: این عصاره دارای کاربردهای وسیعی در صنایع غذایی از جمله مکمل غذایی دام و طیور، غذای حیوانات خانگی، مواد غذایی گیاهی، مکمل پروتئینی و ویتامینی و مهمتر از همه به عنوان یکی از منابع اصلی غذایی محیط کشت­های میکروبیولوژی است.

رییس این مرکز علم و فناوری افزود: همچنین عصاره مخمر به خاطر ایجاد طعم گوشتی به عنوان ماده طعم دهنده در انواع سوپ­ها، سس­‌ها، خورشت­ها، غذاهای اسنکی و غذاهای کنسرو شده به مقدار زیاد مورد استفاده قرار می­‌گیرد.

وی با بیان این‌که بر اساس نوع کاربردی که عصاره مخمر، مورد استفاده قرار می­‌گیرد به اشکال مختلف تهیه می­‌شود، گفت: این اشکال شامل عصاره مخمر مایع، عصاره مخمر خمیری یا سس مانند و پودر عصاره مخمر هستند که پودر عصاره مخمر بیشتر در ترکیبات محیط­ های کشت میکروبیولوژیک استفاده می­‌شود.

شیخ زین‌الدین تصریح کرد: کشت تعدادی از سویه­‌های باکتریایی بر روی محیط کشت­های میکروبی حاوی عصاره مخمر تالی ژن پارس، رشد قابل قبولی را در مقایسه با رشد آن­ها در محیط کشت­های حاوی عصاره مخمر خارجی نشان داده است.

انتهای پیام

  • مدیران خودرو
  • مخابرات

لینکستان

    شارژر آیفون بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ تجهیزات پزشکی بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور آهنگ جدید ایرانی خرید سی‌ پی کالاف دستگاه لیزر برش فلز سوالات آیین‌ نامه تور کیش با اقساط و شرایط ویژه شرکت‌های طراحی سایت در تهران خرید قسطی ساندویچ پانل پزشک 24 دانلود آهنگ جدید
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
ISNA
ایسنا؛ اخلاق، امید، آگاهی
استفاده رسانه‌های داخلی دارای مجوز از محتوا، با ذکر منبع ایسنا مجاز است.
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved