• چهارشنبه / ۱۲ تیر ۱۳۹۲ / ۰۹:۴۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92041207107

شناسایی و کنترل سرطان لنفاوی با نانوذرات رادیواکتیو

شناسایی و کنترل سرطان لنفاوی با نانوذرات رادیواکتیو

محققان میسوری روشی یافته‌اند که با استفاده از آن می‌توان نانوذرات رادیواکتیو را برای هدف‌گیری سلول‌های تومور لنفاوی، در هر کجای بدن که باشد، مورد استفاده قرار داد.

محققان میسوری روشی یافته‌اند که با استفاده از آن می‌توان نانوذرات رادیواکتیو را برای هدف‌گیری سلول‌های تومور لنفاوی، در هر کجای بدن که باشد، مورد استفاده قرار داد.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، بیماری سرطان زمانی کشنده می‌شود که سلول‌های سرطانی شروع به تکثیر و پخش شدن در بدن کنند. زمانی که سرطان به این مرحله رسید کار پزشکان برای کنترل سرطان دشوار می‌شود و آنها به سادگی قادر به درمان این بیماری نخواهند بود.

مایکل لووی از محققان این پروژه می‌گوید: این که بتوان تومورهای ثانویه را مورد هدف قرار داد، برای درمان بیماران سرطانی اهمیت زیادی دارد. بسته به نوع سرطان، معمولا سلول‌های اولیه سرطانی مرگبار نیستند، اما اگر این سلول‌ها تکثیر شوند و در بدن گسترش یابند، یافتن و از بین بردن آنها دشوار خواهد شد. در این صورت سرطان به مرحله مرگبار خود رسیده است.

در راهبردهای درمان سرطان، یافتن راهی برای شناسایی و کوچک‌تر کردن تومورهای ثانویه اهمیت زیادی دارد. در این راستا، محققان این پروژه موفق به تولید نانوذراتی از جنس لوتتیوم شدند، این نانوذرات دارای پوسته‌ای از جنس طلا بوده که به آن ترکیباتی دارویی متصل شده است.

در تحقیقات پیشین این گروه نشان دادند که این دارو می‌تواند روی موش‌ها و سگ‌هایی که دچار این تومور هستند، مفید باشد. در آن پژوهش محققان دارو را به اتم‌های رادیواکتیو، متصل و آن را وارد بدن حیوانات کردند. این دارو می‌تواند در بدن حیوان به دنبال تومورها بگردد و از طریق تصویربرداری رادیواکتیو می‌توان محل تجمع دارو را پیدا کرد.

در این پژوهش جدید محققان نشان دادند که می‌توان از نانوذرات لوتتیوم برای سلول‌های تومور لنفاوی استفاده کرد و دیگر نیاز به اتصال دارو نیست، این دارو که در تحقیقات پیشین استفاده می‌شد، می‌توانست روی سلول‌های سالم نیز تاثیر گذاشته و آنها را دستخوش تغییر کند.

رابرتسون می‌گوید: این پژوهش گام مهمی بود به سوی درمان سرطان لنفاوی پیشرفته و دیگر سرطان‌هایی که در مرحله پیشرفته قرار دارند. این که ما می‌توانیم اتم‌های رادیواکتیو مختلفی را وارد سلول‌های سرطانی کنیم، بر توانایی ما برای از بین بردن انتخابی سلول‌های سرطانی می‌افزاید.

این گروه تحقیقاتی در حال رایزنی با سازمان‌های دولتی برای گرفتن مجوز تست این دارو روی انسان هستند. در صورت اخذ این مجوز، این گروه تحقیقاتی وارد مرحله تست بالینی این فرآیند خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha