• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • فارسی
  • العربية
  • English
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۶
  • GMT 15:16

سرویس علمی‌ و دانشگاهی

  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۶
  • GMT 15:16

سرویس علمی‌ و دانشگاهی

  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت

پذیرایی از مسافران سیاره سرخ با پیتزا چاپی سه‌بعدی ساکنان آینده مریخ،‌ نیامده فست‌فودی شدند

ناسا که طرح های مختلفی را برای کشت و تولید مواد غذایی در فضا مورد بررسی قرار داده، موافقت خود را با اعطای کمک مالی برای ساخت چاپگر سه بعدی پیتزا اعلام کرده است.

- معصومه سوهانی
۱ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۱:۲۲

ناسا که طرح های مختلفی را برای کشت و تولید مواد غذایی در فضا مورد بررسی قرار داده، موافقت خود را با اعطای کمک مالی برای ساخت چاپگر سه بعدی پیتزا اعلام کرده است.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رشد سریع جمعیت در کنار بروز خشکسالی و قحطی در مناطق مختلف جهان، تأمین مواد غذایی را به یکی از اصلی ترین چالش های پیش روی بشر تبدیل کرده است؛ اما مشکل تأمین غذا تنها به ساکنان زمین اختصاص ندارد.

مسافران مقاصد دوردست فضایی از جمله ساکنان آینده مستعمره مریخ نیز برای تأمین مواد غذایی مورد نیاز با مشکلات متعددی روبرو هستند؛ امکان تولید مواد غذایی تازه مانند میوه و سبزیجات یا مواد غذایی مصنوعی که از طعم و خاصیت مناسبی برخوردار باشند، از جمله مشکلات پیش روی مسافران فضایی است.

فناوری چاپ سه بعدی طی سال های اخیر بسرعت در حال توسعه بوده و از آن برای ساخت اندام چاپی، دستگاه های مختلف، تولید سلاح و حتی ساخت نمونه اولیه ای از پایگاه فضایی بر روی ماه استفاده شده است.

انتقال یک چاپگر سه بعدی در یک مأموریت سرنشین دار به ماه یا مریخ که بتواند بصورت خودکار ساخت سازه را با استفاده از مواد معدنی استخراج شده از همان محل انجام دهد، یا ساخت ماهواره های نسل آینده با چاپگر سه بعدی در فضا از جمله ایده های مطرح شده برای استفاده از فناوری چاپ سه بعدی است.

تولید مواد غذایی با چاپگر سه بعدی

فرستادن محموله مواد غذایی به فضا بخصوص در سفر به سیارک های دوردست یا تأمین مواد غذایی ساکنان مستعمره مریخی بسیار پرهزینه است.

«آنجان کونتراکتور» مهندس مکانیک و از محققان شرکت تحقیقات مواد و سیستم ها (SMRC) معتقد است، غذا مجموعه ای از ترکیبات مختلف است که می تواند به شکل پودر در بیاید؛ انواع مختلف پودرها نیز با روغن و آب مخلوط شده و در یک چاپگر سه بعدی، مواد غذایی تولید می کنند.

عملکرد این چاپگر سه بعدی پیتزا با استفاده از نرم افزار منوی غذا قابل کنترل است و دستگاه می تواند براساس درخواست، پیتزای سفارشی تولید کند.

بر اساس دستورالعمل تعیین شده، مواد بصورت لایه به لایه روی یکدیگر قرار داده می‌شوند؛ لایه اول یا همان خمیر پیتزا روی صفحه داغی ریخته شده که باعث پخت سریع آن می شود، سپس پودر سس گوجه فرنگی به همراه روغن روی خمیر ریخته می شود و لایه های بعدی شامل پودر سایر مواد غذایی روی خمیر قرار می گیرد.

ناسا موافقت خود را با پرداخت کمک مالی 125 هزار دلاری به «کونتراکتور» برای توسعه نمونه اولیه ای از ترکیب کننده مواد غذایی بر پایه فناوری چاپ سه بعدی اعلام کرده است.

این محقق قصد دارد چاپگر سه بعدی پیتزا را بصورت منبع باز طراحی کند تا امکان اعمال تغییر و افزودن امکانات دیگر به آن وجود داشته باشد.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

  • چاپ سه‌بعدی غذا با ترکیبات تازه + تصاویر

  • با چاپگر سه‌بعدی پخت غذا

    پیتزا هم خود را به فضا رساند!

  • مدیران خودرو
  • مخابرات

لینکستان

    شارژر آیفون بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ تجهیزات پزشکی بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور آهنگ جدید ایرانی خرید سی‌ پی کالاف دستگاه لیزر برش فلز سوالات آیین‌ نامه تور کیش با اقساط و شرایط ویژه شرکت‌های طراحی سایت در تهران خرید قسطی ساندویچ پانل پزشک 24 دانلود آهنگ جدید
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
nima madanifar
۱۳۹۲-۰۳-۰۱ ۱۶:۲۶

این چاپگر آبگوشت هم میتونه درست کنه؟

پاسخ
ISNA
ایسنا؛ اخلاق، امید، آگاهی
استفاده رسانه‌های داخلی دارای مجوز از محتوا، با ذکر منبع ایسنا مجاز است.
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved