• دوشنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۰۷:۱۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 92023019904
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

«تب کریمه کنگو» در کمین زنان خانه‌دار و کارکنان کشتارگاه‌ها

«تب کریمه کنگو» در کمین زنان خانه‌دار و کارکنان کشتارگاه‌ها

ایسنا/کرمانشاه مسوول مبارزه با بیماری‌های دامی اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه، با اشاره به آغاز فصل گرما و احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده‌ی کریمه کنگو، گفت: کارکنان کشتارگاهها و زنان خانه‌دار به علت تماس با گوشت دام در معرض ابتلاء هستند.

مسوول مبارزه با بیماری‌های دامی اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه، با اشاره به آغاز فصل گرما و احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده‌ی کریمه کنگو، گفت: کارکنان کشتارگاهها و زنان خانه‌دار به علت تماس با گوشت دام در معرض ابتلاء هستند.

دکتر «شاهرخ یارویسی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی کرمانشاه، با بیان این‌که این بیماری ویروسی از خطرناک‌ترین بیماری‌های مشترک میان انسان و دام است، اظهار کرد: این بیماری ویروسی از طریق گزش بندپایان و خصوصاً کنه منتقل می‌شود و احتمال نقل و انتقال آن در فصول گرم سال با افزایش فعالیت کنه‌ها بیشتر است.

وی افزود: این بیماری در دام‌ها علائم مشهود چندانی ندارد و ممکن است فقط با بروز یک تب خفیف خود را نشان دهد.

این مقام مسوول با تاکید بر لزوم پیشگیری از وقوع این بیماری خصوصاً در فصول گرم سال، خاطرنشان کرد: سمپاشی اماکن دامی و بدن دام‌ها، رعایت اصول بهداشتی در کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه‌ی محصولات دامی و استفاده از لباس کار و عینک مناسب از راهکارهایی است که می‌تواند سبب کاهش بروز این بیماری شود.

یارویسی تصریح کرد: افرادی که در کشتارگاه‌ها کار می‌کنند و یا زنان خانه‌داری که با گوشت قرمز دام تماس مستقیم دارند بهتر است از دستکش استفاده کنند، چون در صورت وجود عارضه و یا زخم بر روی پوست امکان انتقال بیماری تب خونریزی دهنده‌ی کریمه کنگو وجود دارد.

وی معتقد است، این بیماری ویروسی از طریق زخم و خراش‌های پوستی هم‌چنین مخاط بدن به راحتی منتقل می‌شود، اما از پوست سالم عبور نمی‌کند.

مسوول مبارزه با بیماری‌های دامی اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان این‌که گوشت‌هایی که کنار خیابان و در مراکز غیر مجاز عرضه می‌شوند احتمال آلودگی به این ویروس را دارند، ادامه داد: از شهروندان می‌خواهیم گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز و کشتارگاه‌های معتبر و فعال زیر نظر دامپزشکی تهیه کنند.

یارویسی یادآور شد: گوشت‌هایی که به آلودگی مشکوک هستند باید با درجه حرارت زیاد خوب مغز پخت شوند و از کباب کردن آنها خودداری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۰۷:۳۹

این خبر درسته من در روستای زیارت استان بوشهر مرکز تولید گوشت قرمز جنوبم شنیدم بین دامهای اینجا این تب شایع شده