دانشمند ایرانی موفق به تولید یک عینک جدید با عدسیهای بنفش شده که رنگ قرمز و سبز را ارتقا بخشیده و به افراد مبتلا به کوررنگی در مشاهده کامل آنها کمک میکند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پروفسور چنگیزی، عصبشناس ایرانی شرکت 2AI Labs این عینکهای 190 پوندی را در اصل برای استفاده پزشکی ساخته است.
این عدسیها نوارهای نوری را که با توانایی تشخیص سایههای مختلف قرمز و سبز تداخل دارند، فیلتر میکنند.
پروفسور چنگیزی گفت: این عینک به افراد کوررنگ کمک میکند تا تفاوتهای سبز و قرمز را که پیش از این برای آنها قابل تشخیص نبوده، مشاهده کنند.
البته عینک «Oxy-Iso» تنها برای کور رنگی قرمز و سبز کاربرد داشته که رایجترین شکل آن بوده و البته در زنان نادر است. این درحالیست که حدود هشت درصد مردان به این حالت دچار هستند.
پروفسور چنگیزی بیان کرد: اگرچه ما این فناوری را با هدف ابتدایی فقر رنگ طراحی نکردهایم اما همچنین تعجیب نکردیم که Oxy-Iso ممکن است بتواند به بیماران کوررنگ نیز کمک کند.
وی افزود: من در پژوهش خود و کتاب «انقلاب بینایی» گفتهام که بینایی رنگی انسانی ما که بالاتر از قابلیت پستانداران دیگر بوده، در جهت احساس تغییرات اکسیژن تکامل یافته که به ما برای حس علائم رنگی پوست مانند قرمز شدن چهره کمک میکند.
دکتر چنگیزی که مدیریت شناخت انسانی شرکت 2AI Labs را برعهده دارد، در ادامه گفت: از این رو فیلتر Oxy-Iso به تمرکز ارتقای رنگی خود در جایی میپردازد که افراد کوررنگ در برابر رنگهای قرمز و سبز به مشکل برمیخورند.
این عینکها در حال حاضر در بازار موجود بوده، اما با این مشکل روبرو است که با افزایش قابلیت مشاهده رنگهای سبز و قرمز، قابلیت تشخیص زرد و آبی را کمرنگ میکند.
چنگیزی، تحصیلات کارشناسی خود را در رشته ریاضیات و فیزیک در دانشگاه ویرجینیا و دکتری خود را در ریاضیات در دانشگاه مریلند به پایان برده است. او از سال 2007 دانشیار دپارتمان علوم شناختی در انستیتو پلیتکنیک رنیلر است. تخصص اصلی وی، حوزههایی همچون عصبشناسی نظری، دید، علومشناختی و زبانشناسی را در بر گرفته و یکی از کسانی است که سعی میکند عملکردهای مغز را رازگشایی کند.
چنگیزی در عین حال یکی از چهرههای برجسته علمی برای رسانههای جهان به شمار میرود.
انتهای پیام
نظرات