• شنبه / ۲۱ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91112112531

حفاظت از افراد مستعد بیماری با فیلتر هوای پیشرفته

حفاظت از افراد مستعد بیماری با فیلتر هوای پیشرفته

دانشمندان دانشگاه واشنگتن موفق به ساخت یک دستگاه جدید موسوم به فیلتر الکترواستاتیک پرتو ایکس نرم شده‌اند که از قابلیت بی‌نظیر خنثی‌سازی عوامل بیماری‌زای موجود در هوا مانند باکتری‌ها برخوردار است.

دانشمندان دانشگاه واشنگتن موفق به ساخت یک دستگاه جدید موسوم به فیلتر الکترواستاتیک پرتو ایکس نرم شده‌اند که از قابلیت بی‌نظیر خنثی‌سازی عوامل بیماری‌زای موجود در هوا مانند باکتری‌ها برخوردار است.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، فیلترهای الکترواستاتیک در حال حاضر وجود داشته و با اعمال یک بار الکتریکی بر ذرات هوابرد کار می‌کنند که در نتیجه آنها را به یک صفحه جمع‌آوری فلزی با بار مخالف می‌کشاند اما به گفته محققان، این دستگاهها برای گرفتن ذرات کوچکتر به ویژه در مقیاسهای زیر میکرومتر و نانومتر موثر نیستند.

این فیلترها همچنین بسیار رایج هستند، اگرچه باید به طور منظم آنها را تمیز کرد و در صورت عدم پاکسازی فیلتر، میزان مصرف انرژی آن افزایش خواهد یافت.

دانشمندان برای تولید این دستگاه جدید پرتو ایکس یک ساطع‌کننده پرتو ایکس نرم محافظت شده به این فیلتر اضافه کرده‌اند که منجر به افزایش دو تا 9 برابری قابلیت آن در گرفتن ذرات فوق کوچک و همچنین خنثی کردن اثر ویروسها و باکتری‌ها با تحت تابش قرار دادن و یونیزه کردن نوری آنها شده است.

در آزمایشات این دستگاه توانست از موش‌های دچار نقص ایمنی در برابر طیف وسیعی از ذرات بیماری‌زای هوابرد محافظت کند.

امید می‌رود که نمونه تجاری این دستگاه را بتوان در خانه‌ها و ساختمانهای عمومی به کار برد. هزینه این فیلتر در حدود هزینه هواکشهای رایج پرکاربرد کنونی بوده اما تاثیر آن بیشتر و استفاده از آن آسانتر است.

از کاربردهای این فیلتر می‌توان به حفاظت داخلی از جمعیت مستعد ابتلا به بیماری مانند افراد دارای بیماریهای تنفسی یا آلرژیهای ناشی از استنشاق و کودکان، حفاظت از ساختمانها در برابر حملات زیستی تروریستی، حفاظت از افراد در صحنه جراحی‌های بیمارستانی مانند عمل قلب باز، حفاظت از اتاقهای پاک برای ساخت نیمه‌رسانا، حذف ذرات ریز در نیروگاههای برق و گرفتن ذرات ریز اگزوز دیزل اشاره کرد.

دانشمندان دانشگاههای سین‌سیناتی و سن لوئیز نیز در این پژوهش همکاری داشته‌اند.

این پژوهش در مجله Applied and Environmental Microbiology منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha