• جمعه / ۲۰ بهمن ۱۳۹۱ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91112012040
  • خبرنگار : 71452

نظریه جدید درباره نوار اسرارآمیز عظیم انرژی در لبه منظومه شمسی

نظریه جدید درباره نوار اسرارآمیز عظیم انرژی در لبه منظومه شمسی

محققان آمریکایی نظریه تازه‌ای مطرح کرده اند که نشان می‌دهد، یون‌های باردار در تعامل با میدان‌های مغناطیسی پر قدرت عامل ایجاد نوار عظیم انرژی در لبه منظومه شمسی هستند.

محققان آمریکایی نظریه تازه‌ای مطرح کرده اند که نشان می‌دهد، یون‌های باردار در تعامل با میدان‌های مغناطیسی پر قدرت عامل ایجاد نوار عظیم انرژی در لبه منظومه شمسی هستند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این پدیده اسرارآمیز نخستین بار توسط ماهواره IBEX‌ ناسا در سال 2009 میلادی رصد شد؛ این ماهواره طی سال‌های اخیر تصاویر متعددی از تعامل نامرئی بین کهکشان راه شیری و فضای بین ستاره ای تهیه کرده است.

نظریه جدید بر اساس نخستین گزارش کشف نوار عظیم انرژی در سال 2009 و شبیه سازی سال 2010 ارائه شده و مطرح کنندگان معتقدند، این پدیده می تواند به درک بهتر نحوه تعامل هلیوسفر (مرز لبه منظومه شمسی) با بخش‌های دیگر کائنات منجر شود.

مدل جدیدی که توسط محققان دانشگاه نیوهمپشایر و موسسه تحقیقاتی ساوث وست آمریکا ارائه شده، نشان می‌دهد ذرات باردار گرفتار شده در این منطقه هنگام فرار از اتم‌های خنثی، این نوار مرموز را تولید می کنند.

بر این اساس، نوار عظیم انرژی در محل خاصی که اتم‌های هیدروژن خنثی از بادهای خورشیدی از کنار میدان مغناطیسی محلی کهکشان عبور می کند، بوجود می آید.

اتم‌های خنثی تحت تأثیر میدان های مغناطیسی قرار نمی گیرند، اما وقتی الکترون ها از منطقه دور شوند، به یون های باردار تبدیل شده و شروع به چرخش پرسرعت در اطراف خطوط میدان مغناطیسی می کنند.

فرایند کلیدی که در این نظریه مطرح شده، نشان می‌دهد چرخش سریع باعث ایجاد امواج یا ارتعاشات در میدان مغناطیسی می شود و در این حالت یون های باردار در منطقه‌ای توسط این امواج گرفتار می شوند که موجب تراکم و تقویت نوار عظیم انرژی می شود.

به گفته «کوین شادرون» سرپرست تیم تحقیقاتی، این نوار اسرار آمیز می تواند چگونگی حرکت میدان های مغناطیسی بداخل فضای بین ستاره ای و نحوه اثرگذاری این میدان ها بر محیط فضا را مشخص کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha