• یکشنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۱ / ۱۵:۴۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91102414109
  • منبع : مطبوعات

دیدگاه آیت‌الله سبحانی درباره قانون انتخاب رییس‌جمهور

دیدگاه آیت‌الله سبحانی درباره قانون انتخاب رییس‌جمهور

آیت‌الله جعفر سبحانی با بیان این‌که «گزینش رییس‌جمهور از طریق رای مستقیم مردم پیامدهایی دارد» پیشنهاد کرد که رییس‌جمهور کشور، از طریق مجلس و نمایندگان ملت برگزیده شود.

آیت‌الله جعفر سبحانی با بیان این‌که «گزینش رییس‌جمهور از طریق رای مستقیم مردم پیامدهایی دارد» پیشنهاد کرد که رییس‌جمهور کشور، از طریق مجلس و نمایندگان ملت برگزیده شود.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مشروح پیشنهاد این مرجع تقلید به شرح زیر است:

اتحاد و یگانگی، رمز پیروزی ملت‌ها در تمام زمینه‌هاست، «وحدت کلمه» سبب می‌شود که همه نیروها در یک جا متمرکز شود و بزرگترین آرزوها را جامه عمل بپوشاند.

ملت سرافراز ایران، در دوازدهم فروردین 1358، قریب به اتفاق به نظام جمهوری اسلامی رای مثبت داد و پس از تحمل سالیان درازی رنج و درد، بهترین نظام سیاسی را پی ریزی کرد و در حقیقت معجزه قرن را در منطقه، در سایه «انسجام» پدید آورد.

قرآن مجید، ملت‌های متفرق و پاره پاره را به سان کسی می‌داند که در دل چاه قرار گرفته و مرگ و نابودی در کمین اوست، مگر این که به «حبل الله وحدت» چنگ بزند و از این تنگنا بیرون آید.

«اتحاد ملت ایران» چیزی نیست که ارزان به دست آمده باشد بلکه در سایه ایثارگری‌های هزاران شهید این موهبت الهی به دست آمده و برای دیگر کشورهای منطقه، اسوه و الگو قرار گرفته است.

انتخاب رییس‌جمهور، از طریق رای مستقیم مردم، هر چند با قانون اساسی همسوست و خود نگارنده، در تصویب این قانون در خبرگان نخست، به آن رای مثبت داده است، ولی پیامدهای ناگوار این گزینش در شرایط کنونی، ملت را بر آن می‌دارد که در آن تجدیدنظر کنند، زیرا به روشنی می‌بینند که اجرای این اصل به این شیوه، مایه گسترش خصومت، به جای رقابت شده است و زیربنای نظام اسلامی را که همان وحدت مردم است، تهدید می‌کند. این نوع تجدیدنظر دور از واقعیت نیست و راهکار قانونی دارد و در گذشته هم در مورد برخی از مواد قانون اساسی تجدیدنظر انجام گرفت و به رای ملت گذاشته شد.

پیامدهای گزینش مستقیم رییس‌جمهور، چیزی نیست که بر کسی پوشیده باشد زیرا:

اولا: نیروهای سیاسی به دو گروه تقسیم شده‌اند و هر یک می‌کوشند بخشی از ملت را به سوی خود بکشانند و طبعا وحدت کلمه ملت را با این شیوه دچار آسیب فراوان می‌سازند.

ثانیا: هنگام تبلیغات انتخاباتی، آنچنان اسراف و زیاده روی رخ می‌دهد که میلیاردها ثروت ملت ایران، به کاغذ و مقوا و سپس به زباله تبدیل می‌شود.

ثالثا: این نوع گزینش سبب می‌شود که برخی از این گروه‌ها، اصول اخلاقی را نادیده گرفته و شخصیت‌های برجسته کشور را تخریب و متهم سازند و از همین طریق، دشمنی که در کمین است، از این راه بهره سیاسی را برده و ملت را نسبت به نظام بدبین می‌سازد.

رابعا: هنوز که قریب شش ماه به موعد انتخابات مانده است، بحث و گفتگو در این موضوع مطبوعات و رسانه‌ها و افکار عمومی کشور را هدف گرفته و به جای پرداختن به مسائل لازم و حیاتی، به همین موضوع می‌پردازند، خصوصا در ماه‌های نزدیک به ایام انتخابات، غالبا وزارتخانه‌ها و ادارات بزرگ، فعالیت‌های خود را کم کرده و همگی متوجه این هستند که چه کسی برگزیده می‌شود، و ضرر چنین کم کاری و رها کردن امور لازم بر کسی پوشیده نیست.

این‌ها یک رشته پیامدهای ناگوار است که این نوع گزینش دارد و پیامدهای دیگری نیز دارد که از بیان آن‌ها صرف نظر می‌کنم.

در این شرایط پیشنهاد می‌شود که رییس‌جمهور کشور، از طریق مجلس و نمایندگان ملت برگزیده شود، زیرا مجلس خانه ملت است و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، منتخبان ملت می‌باشند و گزینش آنها به یک معنی گزینش مردم است و از این طریق مشکل بزرگ پنجمی که دامن‌گیر وضع سیاسی ماست، مرتفع می‌گردد. گاهی مشاهده می‌شود که یک نوع دوگانگی میان مجلس و ریاست جمهوری وجود دارد و مسلما این نوع دوگانگی به زیان همگان است، ولی گزینش رییس‌جمهور از طریق پارلمان، این مشکل را نیز برطرف می‌کند.

این جانب این پیشنهاد را در اختیار مطبوعات و رسانه‌ها قرار می‌دهم و از علاقه‌مندان و صاحب نظران درخواست می‌کنم که به نقد این نظریه اثباتا و نفیا بپردازند، شاید آنچه صلاح ملت ایران و کشور عزیز ما باشد، رخ دهد و اگر در این دوره به خاطر ضیق وقت قابل اجرا نباشد، برای دوره‌های بعد، می‌تواند کارآمد و سودمند باشد. بمنه و کرمه

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۱۶:۰۵

واقعا پیشنهاد بجا و خوبی است!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۱۶:۱۹

با همه علاقه‌ای که به ایشان دارم، ولی راهکار اشتباه است. نباید به‌جای حل حواشی مسئله، صورت مسئله به این مهمی را خط بزنیم. زیرا این کار مشکلات زیادی دیگری برای جامعه پدید می‌آورد.

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۱۶:۳۲

با این حرفها شعور سیاسی این ملت را به ... نگیرید. بگذارید تمرین دموکراسی و مردمسالاری دینی انجام شود. قطعا هزینه‌هایی نیز خواهد داشت که بایستی همه تحملش را داشته باشیم. شعور سیاسی مردم ایران قطعا از برخي دست‌اندرکاران بالاتر است. تمام این هیاهوها و دعواهای سیاسی نیز در بین به اصطلاح نخبگان و نورچشمی‌هاست. آنها را کنترل کنید همه‌ی این مسائل حل می‌شود.

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۱۷:۰۷

چی شد ما که نفهمیدیم... پس حرف امام(ره) چه می‌شود؟! "میزان رای ملت است".

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۵ ۰۱:۱۷

واقعا! این انقلاب با "همه اصولی که آغاز شده" باید ادامه پیدا کند.

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۱۷:۲۴

مگر دفعه اول است که در این کشور انتخابات به پا می‌شود؟ سالهای اول انقلاب را مطالعه می‌کنم و می‌گویم این انقلاب باید حفظ شود. با "همه اصولی" که در ابتدا شکل گرفته بود از جمله ولایت فقیه.

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۱۸:۰۹

این پیشنهادی خوبي نيست که مجلس ريیس‌جمهور را تعیین کند. خود مجلس هم اکنون پیامدهای دسته‌بندی و عامل اختلاف است!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۱۹:۱۶

چرا؟ چون آقای احمدی‌نژاد شأن رییس‌جمهور را احیاء کرد باید این نقش به کلی حذف شود تا نقش و تصمیم‌گیری مردم حذف شود و نمایندگان بیست‌وپنج درصد مردم، نماینده کل ملت ایران شوند؟!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۱۹:۲۳

تبریک می‌گم این یعنی دموکراسی... نه اسلامی!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۱۹:۳۷

با وحید انصاری کاملا موافقم. در این پيشنهاد به‌جای اینکه به دنبال حل صورت مسئله باشند، می‌خواهند آن را پاک کنند! پس مردمسالاری دینی چه می‌شود!؟

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۲۲:۵۸

پیشنهاد می‌شود برای جلوگیری از اصراف{اسراف} و چنددسته شدن مردم، انتخابات مجلس هم ملقی{ملغي} شود و طبق نظر آقایان نمایندگان مجلس، تعیین شود!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۵ ۰۰:۰۲

هميشه حق با بزرگان ماست. با توجه به دلايل ايشان، هيچ راه‌حلي بهتر از اين نيست كه رئيس‌جمهور را نمايندگان انتخاب كنند!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۵ ۰۹:۱۶

حضرت آقا! يك سؤال: آيا شما به نمايندگان مجلس اعتماد داريد؟ حتما فيلم "كيف انگليسي" را شما هم ديده‌ايد! آن‌وقت چكار كنيم؟ آيا مذاكرات يكي از برادران لاريجاني در سال ١٣٧٦ در هنگام انتخابات رياست‌جمهوري ٧٦ با آقاي نيك‌براون يادتونه؟

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۵ ۰۹:۲۴

اگر مردم را پدر فرض کنیم و نماینده مجلس را یک فرزند و رییس‌جمهور را فرزند دوم، حال آیا پیشرفت و تعالی پدر با دو پسر بیشتر است یا آن‌که نماینده مجلس را پسر و رییس‌جمهور را فرزند پسر(نوه) به حساب بیاوریم!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۵ ۰۹:۳۳

باسمه تعالی، متاسفانه این نظر بسیار غیرکارشناسی و باعث نوعی رانت‌خواری و ایجاد مشکل اساسی در قوه مجریه و رئیس‌جمهور - که پس از رهبری دوم‌شخص مملکت است - مي‌شود. نماینده‌ای که از حوزه بزرگ تهران با حداقل آراء رای می‌آورد و نه در تهران که در هیچ یک از شهرهای ایران پایگاه مردمی ندارد و متاسفانه تعدادی نیز در شرایطی که وضعیت این‌طوری است و دولت مقابل زیاده‌خواهی آنها ایستاده است، به‌دنبال تعویض استاندار و فرماندار و... هستند، اگر با رای آنها رئیس‌جمهور انتخاب گردد که واویلاست. در ضمن پیشنهاد می‌گردد قانونی مصوب شود مثل همه‌ی کشورهای پیشرفته که رئیس‌جمهور بتواند در مواقع ناهماهنگی حرف اول و آخر را بزند یا مجلس را منحل نماید!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۵ ۰۹:۳۴

با احترام به نظر ایشان، این{طرح} مخالف اهداف انقلاب و خواست امام(ره) در مشارکت توده مردم و مستضعفین در انتخاب سرنوشت خود و باعث افزایش لابیگری و سهم‌خواهی‌ها و تقسیمات می‌شود و مردمسالاری دینی را به خطر می‌اندازد.