بزرگترین و قویترین برخورد دهنده ذرات جهان برای انجام بروز رسانی و دستیابی به حداکثر سطح انرژی، از ماه مارس (فروردین ماه) وارد یک دوره دو ساله توقف فعالیت خواهد شد.
بزرگترین و قویترین برخورد دهنده ذرات جهان برای انجام بروز رسانی و دستیابی به حداکثر سطح انرژی، از ماه مارس (فروردین ماه) وارد یک دوره دو ساله توقف فعالیت خواهد شد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری داشجویان ایران (ایسنا)، در طول دو ماه آینده، پرتونها با یونهای سرب در برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) با یکدیگر برخورد داده می شوند و پیش از خاموش شدن دستگاه نیز چندین تست تکمیلی انجام خواهد شد.
«جیمز گیلیز» سخنگوی سرن تأکید می کند: برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) تا دو ماه دیگر به فعالیت خود ادامه خواهد داد و سپس بمدت دو سال خاموش خواهد شد؛ در این مدت مهندسان قادر خواهند بود با افزودن هزاران کابل ابر رسانا، قدرت دستگاه را به حداکثر انرژی ممکن ارتقا دهند.
برخورد دهنده بزرگ هادرون در سپتامبر 2008 پس از گذشت 9 روز از آغاز فعالیت، بدلیل اتصال برق و بروز آسیبهای جدی به بخشهای مختلف دستگاه خاموش شد.
پس از این حادثه که بیش از 40 میلیون دلار خسارت برجای گذاشت، برخورد دهنده LHC با سطح انرژی بسیار پایین تر از سطح طراحی شده، فعالیت خود را از ماه نوامبر 2009 مجددا از سر گرفت.
اکنون مهندسان سرن قصد دارند برای بر طرف کردن این مشکل و در طول دو سال خواب زمستانی، بیش از 10 هزار کابل ابر رسانا با طراحی جدید در بین آهنرباهای عظیم برخورد دهنده LHC نصب کنند که می تواند توانایی شبیه سازی پس از انفجار بزرگ (Big Bang) در 14 میلیارد سال قبل را ارتقا دهد.
فیزیکدانان مرکز تحقیقات هستهای اروپا (سرن) امیدوارند آغاز بکار مجدد برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) در اوایل سال 2015 میلادی، به مشاهده و کشف قطعی پدیدههای نادری از جمله ذره گریزان «بوزن هیگز» منجر شود.
با این وجود خواب زمستانی دو ساله برخورد دهنده LHC می تواند ادامه روند تحقیقات درخصوص کشف ذره «بوزن هیگز» در ماه جولای 2012 را با چالش مواجه سازد.
انتهای پیام
نظرات