محققان دانشگاه میسوری موفق به ایجاد شیوهای برای شناسایی زودهنگام بیماری قلبی پیش از پیشرفتهتر شدن آن و شناسایی بیماران در معرض خطر سکته شدند.
محققان دانشگاه میسوری موفق به ایجاد شیوهای برای شناسایی زودهنگام بیماری قلبی پیش از پیشرفتهتر شدن آن و شناسایی بیماران در معرض خطر سکته شدند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، رسوبهای پلاک در رگها که عموما منجر به حمله قلبی و سکته میشوند، معمولا با یک التهاب شریان در همان منطقه پیش از بروز این شرایط همراه هستند که با توجه به این نواحی ملتهب پیش از شکلگیری رسوبها و ایجاد درد در سینه، میتوان از خطرات احتمالی جلوگیری کرد.
این محققان از حبابهای ریز با قطر سه میکرون برای شناسایی التهاب رگها در خوک استفاده کردند. به گفته محققان، این رویکرد ممکن است بتواند در بررسی تاثیر درمانهای التهاب رگها نیز مورد استفاده قرار گیرد.
شناسایی علائم اولیه بیماری قلبی بخصوص در صورت عدم استفاده از فرآیندهای تهاجمی بسیار مشکل است و پزشکان معمولا باید تا زمان بروز علائم جدیدتر مانند درد سینه و حمله قلبی برای شناسایی آن منتظر بمانند.
ریزحبابهای هدفمند از امکان شناسایی علائم اولیه بیماری قلبی به شیوه غیرتهاجمی برخوردارند.
محققان در این پژوهش پادتنهای خاص را به حبابهای کوچک متصل کرده و سپس آنها را به خوکهای مبتلا به بیماری قلبی تزریق کردند. این پادتنها به جستجوی التهاب در رگهای خوک پرداخته و به همراه حبابها به آنها متصل شدند.
محققان سپس با استفاده از یک دستگاه فراصوت توانستند ریزحبابها را که در رگها متمرکز بودند، شناسایی کنند.
این نحستین بار است که چنین فرایندی در حیوانات با جثه بزرگ با موفقیت عمل کرده است.
محققان معتقدند که میتوان از این رویکرد در انسان نیز بهره برد.
نتایج اولیه این پژوهش، امیدبخش بوده و در صورت موفقیتآمیز بودن پژوهشهای بیشتر در سالهای آینده، کارآزماییهای انسانی نیز آغاز خواهد شد.
این پژوهش در مجله Medicine and Science in Sports and Exercise منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات