• سه‌شنبه / ۲۳ آبان ۱۳۹۱ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91082314682

نتایج رتبه‌بندی 500 ابررایانه برتر جهان: «تیتان» اول شد

نتایج رتبه‌بندی 500 ابررایانه برتر جهان: «تیتان» اول شد

ابررایانه 100 میلیون دلاری «تیتان» آمریکا توانست در رتبه‌بندی 500 ابررایانه برتر جهان با رکورد عملکرد 17.59 پتافلاپس در ثانیه جایگاه اول را بدست آورد.

ابررایانه 100 میلیون دلاری «تیتان» آمریکا توانست در رتبه‌بندی 500 ابررایانه برتر جهان با رکورد عملکرد 17.59 پتافلاپس در ثانیه جایگاه اول را بدست آورد.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این ابررایانه که یک سیستم Cray XK7 در آزمایشگاه ملی «اوک ریج» تنسی آمریکا بوده، توانست پس از سه سال به این جایگاه دست یافته و ابر رایانه «سکویا» در آزمایشگاه ملی لیورمور لاورنس در کالیفرنیا را عقب براند.

پنج ابررایانه برتر جهان طبق این لیست از این قرار هستند:

1- ابررایانه Cray XK7 تیتان در آزمایشگاه ملی اوک ریج(17.59 پتافلاپس بر ثانیه)

2- ابررایانه بلوجین سکویا در آزمایشگاه ملی لیورمور لاورنس(16.33 پتافلاپس بر ثانیه)

3- رایانه فوجیتسو کی در موسسه علوم محاسباتی ریکن ژاپن(10.51 پتافلاپس بر ثانیه)

4- ابررایانه بلوجین میرا در آزمایشگاه ملی آرگون ایلینویز(8.16 پتافلاپس بر ثانیه)

5- ابررایانه بلوجین جوکوئین در مرکز پژوهشی یولیش آلمان(4.14 پتافلاپس بر ثانیه)

ابررایانه‌های آمریکایی پس از سال 2009 و ورود ابرایانه تیانهه-1A چین و رایانه فوجیتسو کی ژاپن در جایگاههای پایین‌تر قرار گرفته بودند اما با ظهور سکویا در سال 2012 توانستند مجددا خود را در رتبه‌بندی بالا بکشند.

یک میلیون و پانصد و هفتاد و دو هزار و هضتصد و شصت و چهار هسته محاسباتی سکویا در حقیقت از 560 هزار و 640 هسته تیتان بسیار بیشتر بوده اما تمام هسته‌های محاسباتی با هم برابر نیستند. تیتان 90 درصد عملکرد خود را از 261 هزار و 632 هسته شتاب‌دهنده K20x شرکت NVIDIA تامین می‌کند.

رایانه‌های قدیمی از واحد پردازش مرکزی(CPU) برای محاسبات استفاده می‌کردند اما این هسته‌های شتاب‌دهنده از فناوری واحد پردازش گرافیکی(GPU) مشابه کارت گرفیکهایی استفاده می‌کند که برای نمایش بازیهای ویدیویی بکار می‌روند.

این فناوری وظایف را بر روی رشته‌های متفاوت زیادی اجرا کرده که ممکن است بر روی CPU از رشته‌های قدیمی کندتر عمل کنند اما GPU با اجرای همزمان رشته‌های بیشتر می‌تواند این کمبود را جبران کند.

ابررایانه‌های دارای این فناوری در ساحت نسل بعدی ابررایانه‌های مقیاس اگزافلاپس بسیار حیاتی هستند که قادر به کار در سرعت 1000 برابر بیشتر از رایانه‌های امروزی خواهند بود. این از آن جهت است که GPUها از انرژی بسیار کمتری از CPUهای مورد استفاده در محاسبات قدیمی استفاده می‌کنند.

از این ابررایانه برای کمک به تولید موتورهای با انرژی کارآمدتر برای خودروها، مدلسازی تغییرات آب‌وهوایی و سوختهای زیستی تحقیقاتی استفاده خواهد شد.

این لیست برترین ابررایانه‌های جهان توسط هانس موئر، استاد علوم رایانه در منهایم منتشر شده که از سال 1986 به پیگیری ییشرفتهای رایانه‌ها پرداخته است.

از این 500 ابررایانه تعداد 62 دستگاه از ترکیبی از پردازشگرهای CPU و GPU استفاده کرده‌اند که نسبت به شش ماه گذشته یک افزایش چهار تایی داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha