دانشمند ايراني دانشگاه كاليفرنياي جنوبي با توسعه سيستم روباتيك Contour Crafting، ايده ساخت يك خانه كامل در مدت 20 ساعت را عملي كرده است.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيشتر كاربردهاي فناوري پرينت سه بعدي به ساخت دستگاه هاي كوچك و قطعات مكانيكي ماشين آلات خلاصه شده است، با اين وجود دكتر بهرخ خوشنويس، استاد دانشگاه كاليفرنياي جنوبي معتقد است كه مي توان كاربردهاي بيشتر و در مقياس بزرگتري از فناوري پرينت سه بعدي انتظار داشت.
اين سيستم روباتيك در حقيقت يك ابر چاپگر سه بعدي است كه در بالاي منطقه ساخت خانه قرار مي گيرد و لايه هاي بتن با قرار گرفتن بر روي يكديگر، ديوارها و سقف خانه را شكل مي دهند.
افزودن سيستم لوله كشي و سيم كشي برق از ديگر امكانات برجسته سيستم روباتيك Contour Crafting است و براي تكميل نهايي سازه تنها درب و پنجره بايد نصب شوند؛ همچنين امكان رنگ آميزي روباتيك ديوارها و كاشيكاري كف و ديواره ها در اين سيستم در نظر گرفته شده است.
خوشنويس خاطر نشان مي كند: اين سيستم روباتيك در عين افزايش سرعت ساختمان سازي، باعث كاهش هزينه هاي ساخت و خطرات احتمالي متوجه كارگران ساختماني مي شود.
طراحي خانه توسط يك برنامه رايانهيي هدايت مي شود و به راحتي مي توان با چند كليك، تغييراتي در طرح اوليه در زمان ساخت انجام داد.
از كاربردهاي عمده اين سيستم، ساختمان سازي سريع در مناطق حادثه ديده ناشي از سيل و زلزله عنوان شده است، گرچه سيستم قادر به طراحي خانه هاي بسيار لوكس و در مقياس بسيار بزرگ نيز هست.
انتهاي پيام
نظرات