محققان يكي از شركتهاي دانش بنيان استان همدان موفق به طراحي و ساخت نانولباس هوشمندي با قابليت ثبت و ارسال اطلاعات پارامترهاي حياتي بدن انسان شدند كه به گفته آنها از خاصيت خود تميز شوندگي نيز برخوردار است.
حميد بادامي نجات كه با همكاري پيمان سرحدي ديگر عضو باشگاه پژوهشگران جوان واحد دانشگاهي تويسركان موفق به ابداع اين لباس شده اند در گفتوگو با خبرنگار «فناوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: اين لباس در واقع يك كاپشن از جنس نانومواد است كه قابليت تميز شوندگي دارد. بر روي اين لباس سنسورهايي تعبيه شده كه پارامترهاي حياتي و محيطي بدن مانند ضربان قلب، نبض، دما، رطوبت، فشار خون و موقعيت جغرافيايي را به كيتهاي كوچكي كه بر روي لباس تعبيه شده ميفرستد.
وي با بيان اينكه انرژي مورد نياز اين سيستم از طريق انرژي خورشيدي و سلولهاي خورشيدي تعبيه شده در پشت لباس تامين ميشود، در خصوص ويژگيهاي اين نانولباس هوشمند تصريح كرد: يكي از ويژگيهاي اين طرح، قابليت نصب مجموعهاي متشكل از سنسورها و كيت الكترونيكي بر روي انواع لباسهاست. همچنين يك صفحه نمايشگر بر روي اين لباس نصب شده است كه پارامترهاي حياتي بدن را نخست به خود فرد نشان ميدهد. اين سيستم ميتواند از طريق GPRS دادهها را به صورت ايميل يا پيامك به پزشك معالج فرد ارسال كند.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: اين لباس هوشمند با سنسورهاي مخصوص مغناطيسي خود ميتواند در پيدا كردن مين و تشخيص مواد راديواكتيو نيز موثر باشد. همچنين سنسورهاي تعبيه شده ضمن اندازهگيري و سنجش پارامترهاي تعريف شده آن را براي پردازشگر تعبيه شده در لباس ارسال مي كند تا پس از كدبندي، اين اطلاعات از طريق اينترنت وپيامك به مركز اطلاعات ارسال شود.
بادامي نجات با بيان اينكه اين طرح در نمايشگاه اختراعات آلمان و لهستان هم ارائه شده و نشان دريافت كرده و از فدراسيون مخترعين روسيه هم كاپ ويژه دريافت كرده است، خاطرنشان كرد: نمونه اوليه اين لباس توليد شده وبا موفقيت تمامي مراحل تست خود را سپري كرده است اما از آنجا كه هيچ سرمايهگذار مطمئني تا كنون براي اين محصول اعلام آمادگي نكرده درصدديم تا با بازاريابي واعمال تغييرات مورد نظر بتوانيم آن را وارد مرحله توليد انبوه كنيم.
انتهاي پيام
نظرات