بر اساس نتایج پژوهشی جدید، محققان دانشگاه لاتروپ استرالیا بر فواید رژیم غذایی و شیوه زندگی مدیترانهای در افزایش سلامت عمومی تاکید كردهاند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، به نقل از پایگاه خبری دانشگاه لاتروپ استرالیا، محققان این مرکز علمی دریافتهاند که میزان مرگ ومیر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی در جزیره مدیترانهای در پایینترین حد ممکن قرار دارد.
پژوهشگران علت این امر را رژیم غذایی این منطقه میدانند چرا که غذاي آنها گیاهی و با حداقل چربی گوشتی است و جزء اصلی مواد غذایی آنان، روغن زیتون است که در اصلاح توازن بین کلسترول خوب و بد بسیار یاری رسان است.
دانشمندان با بررسی سه ماهه بر رژیم غذایی کرتیها متوجه شدند که شرایط افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در افراد مصرف کننده به طور چشمگیری بهبود یافته است و این امر در حالی است که این رژیم نه تنها سطوح گلوکز خون در افراد مصرف کننده را اصلاح کرده است بلکه سلامت عمومی آنان نیز بسیار مساعد گزارش شده است چرا که افزایشی قابل توجهي در سلامت حالت روانی و انرژی آنان مشاهده شده بود.
دکتر "ایتسیو پلوس"، سرپرست این پژوهش، 9 توصیه را برای به کارگیری رژیم غذایی مدیترانهای متذکر شده است:
- از روغن زیتون به عنوان چربیهای افزودنی استفاده کنید.
- با هر وعده غذایی، سبزی مصرف کنید.( 100 گرم سبزیهای برگ دار، 100 گرم گوجه، 200 گرم از سایر سبزیجات در هر روز) هر هفته، دو وعده غذایی شامل بقولات ( 250 گرم در هر نوبت) استفاده کنید.
- هر هفته، دو نوبت از ماهی به ویژه ماهی روغنی (150 الی 200 گرم در هر نوبت) استفاده کنید.
- خوردن گوشت قرمز و مرغ را به حداقل برسانید و بیش از یک بار در هفته مصرف نکنید.
- هر روز از میوههای تازه استفاده کنید و میوههای خشک و آجیل را به عنوان میان وعده استفاده کنید.
- هر روز از ماست استفاده کنید اما پنیر را به حد اعتدال مصرف کنید.
- نان سبوس دار و غلات را به همراه غذا مصرف کنید.
- از نوشیدنیهای شیرین و شکلاتها تنها در موارد خاص استفاده نمایید.
پژوهشگران در حال حاضر، سعی در بررسی تاثیر رژیم غذایی مدیترانهای بر افسردگی و کبد چرب هستند که منجر به دیابت میشود.
انتهاي پیام
نظرات