هيچ تعجبي نيست كه نگاه يك حيوان به جهان با انسان متفاوت باشد، اما آنچه زياد واضح نبوده اين است كه آنها دقيقا چه ميبينند.
هيچ تعجبي نيست كه نگاه يك حيوان به جهان با انسان متفاوت باشد، اما آنچه زياد واضح نبوده اين است كه آنها دقيقا چه ميبينند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، يك نمايشگاه جديد در انجمن سلطنتي به نمايش تصاويري پرداخته كه نشانگر آنچه حيوانات در زمان مشاهده يكديگر و نيز انسان ميبينند، است.
اين بينش جالب به نمايش جديدترين تحقيقات در مورد ديد رنگي در حيوانات پرداخته كه بسياري از آنها در طيف فرابنفش يا رنگهايي هستند كه انسان قادر به مشاهده آنها نيست و جهان آنها را كاملا با انسان متفاوت ميكند.
براي مثال پرندگان قادر به مشاهده در فركانس فرابنفش هستند از اين رو زماني كه يك طاووس براي جفتگيري به طاووسهاي ديگر مينگرد، آن رنگينكمان آبي و سبز را كه انسان مشاهده كرده، نميبيند بلكه يك طرح سادهتر اما با نمایش رنگی روشنتري از بال و پر در برابر او ظاهر ميشود.
پرندگان از چهار نوع سلول مخروطي در چشمان خود موسوم به پردازشگرهاي تصوير برخوردار و قادر به مشاهده رنگهاي بيشتري از انسان هستند چرا كه در انسان تعداد اين سلولها سه عدد است.
هنگامي كه يك توپ را براي سگ مياندازيد، اين توپ براي آنها رنگي كه شما ميبينيد نيست. اين حيوانات كوررنگ هستند چرا كه بيشتر بر حس تشديد شده بويايي خود براي بيشتر مسيريابيها تكيه دارند.
سوسكهاي چيسينا يا سرگينغلطانهاي نگيندار به بازتاب نوري ميپردازند كه انسان قادر به مشاهده آن نيست. كاربرد آن هنوز شناخته نشده اما دانشمندان بر اين تصورند كه سوسكها از آن براي ارتباط استفاده ميكنند.
درك چگونگي مشاهده جهان توسط حيوانات ميتواند كليد درك رفتار آنها باشد.
رنگآميزي حيوانات به ارائه برخي از برجسته ترین نمونههاي تكامل با انتخاب طبيعي يا جنسيتي ميپردازد.
مجموعه جالبي از رنگهاي حيواني كه ما در جهان طبيعي قادر به مشاهده آنها هستيم به حيوانات در ارتباط با يكديگر يا جذب جفت و اجتناب از شكارچيها كمك ميكند.
اين زباني است كه انسان تازه شروع به درك آن كرده است.
سپيداج يا دهپا از چشماني متمايز برخوردار و تكامل آنها كاملا متفاوت از انسان است. اين موجود قادر به مشاهده رنگ نبوده اما ميتواند قطبيت نور را تشخيص دهد كه تشخيص تضاد را براي آنها راحتتر ميكند.
انتهاي پيام
نظرات