• سه‌شنبه / ۶ تیر ۱۳۹۱ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91040603215

نمايش ناسا از «هفت دقيقه هراس كنجكاوي در مريخ»

نمايش ناسا از «هفت دقيقه هراس كنجكاوي در مريخ»

ناسا در ويدئوي جديد منتشر شده خود به نمايش «هفت دقيقه هراس» كه به توصيف ورود، نزول و فرود كاوشگر «كنجكاوي» اختصاص دارد، پرداخت.

ناسا در ويدئوي جديد منتشر شده خود به نمايش «هفت دقيقه هراس» كه به توصيف ورود، نزول و فرود كاوشگر «كنجكاوي» اختصاص دارد، پرداخت.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،هنگامي كه فضاپيماي آزمايشگاه علمي مريخ ناسا در روز پنج اوت(15 مرداد) در اين سياره سرخ فرود بيايد، يا همه چيز بايد در جاي درست خود باشد يا اينكه ميلياردها دلار و هزاران ساعت صرف شده براي اين پروژه تلف خواهد شد. ‌

تام ريوليني، دانشمند ناسا در ويديويي كه به توصيف ورود، نزول و فرود كاوشگر كنجكاوي با عنوان «هفت دقيقه هراس» پرداخته، اظهار كرد: اگر تنها يك نفر كار را اشتباه انجام دهد،‌ همه چيز خراب مي‌شود.

مريخ بقدري از زمين دور است كه تيم ناسا براي حداقل 15 دقيقه از سرنوشت كاوشگر خود خبر نخواهد داشت. اين مدت زماني است كه علائم فضاپيما از يك سياره به سياره ديگر رسيده، بدين معني كه كاوشگر 205 ميليارد دلاري فرود آمده است.

آدان استلتسنر، مهندس ناسا در اين فيلم مي‌گويد: وقتي كه پيام را از بالاي جو در مورد سالم يا غير سالم بودن مريخ‌نورد در سطح دريافت مي‌كنيم كه حداقل هفت دقيقه از آن گذشته است.

كاوشگر كنجكاوي در 26 نوامبر 2011 توسط ناسا به سوي مريخ ارسال شد. اين فضاپيما كه در حال حاضر در حال سفر در فضاي خارجي است، قرار است حدود يك ماه ديگر در دهانه گيل مريخ فرود بيايد.

كنجكاوي به محض فرود، كار جست‌وجو براي حيات پيشين يا كنوني را آغاز كرده و به بررسي آب‌وهوا و زمين‌شناسي مريخ براي 23 ماه يا حدود يك سال مريخي خواهد پرداخت.

اما اين كاوشگر پيش از آغاز اكتشافات، ابتدا بايد در يك توالي كامل، حركت هماهنگ و زمان درست از ارتفاع 21 هزار كيلومتر در ساعت به صفر فرود بيايد.

به گفته ميگوئل سن مارتين، از ديگر دانشمندان ناسا، اين يكي از بزرگترين چالشهاي پيش‌روي تيم است كه تاكنون بر روي مريخ امتحان نشده است.

كنجكاوي به گونه‌اي طراحي شده كه خود را در اين فرود سخت با استفاده از مجموعه‌اي از مانورهاي سخت و بسيار پيچيده هدايت كند.

اين فرايند چند مرحله‌اي شامل چترنجاتهاي فراصوت، موشكها، دماي 1600 درجه و يك بالگرد اسكاي‌كرين سفارشي براي فرود خواهد بود كه همگي خلبان اتوماتیک هستند.

هنگامي كه كنجكاوي وارد جو مريخ مي‌شود كه شاتل به آزادسازي بزرگترين و قويترين چترنجات فوق‌صوت جهان مي‌پردازد. اين چتر قادر به تحمل 65 هزار پوند فشار بوده و سرعت شاتل را تا 321 كيلومتر در ساعت كاهش خواهد داد.

اما اين سرعت به حد كافي براي فرود آهسته نيست، از اين رو سپر حرارتي و چتر نجات قفل و موتورهاي موشك شاتل روشن و از بخشهاي دور ريختني جدا مي‌شوند.

آنيتا ينگوپتا، از تيم ناسا در اين فيلم اظهار كرد: ما نمي‌توانيم موتورهاي موشك را خيلي به زمين نزديك كنيم چرا كه در اساس يك ابر عظيم از غبار ايجاد مي‌كنيم كه مي‌تواند به مكانيزم آسيب زده و ابزارها را خراب كند.

هواپيماي قدرت موشكي در فاصله 20 متري سطح قرار گرفته و كاوشگر كنجكاوي را با استفاده از اسكاي‌كرين پائين مي‌فرستد.

به محض لمس سلامت چرخها با زمين سياره مريخ، موشكها به انتقال مجموعه دوم ابزار دورريختني در جاي ديگر پرداخته و كاوشگر را به حال خود رها مي‌كنند.

انتهاي پيام

هفت دقيقه هراس در لحظه فرود كاوشگر كنجكاوي در مريخ

هفت دقيقه هراس در لحظه فرود كاوشگر كنجكاوي در مريخ

هفت دقيقه هراس در لحظه فرود كاوشگر كنجكاوي در مريخ

هفت دقيقه هراس در لحظه فرود كاوشگر كنجكاوي در مريخ

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha