یك کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان خراسانجنوبي گفت: شيرين بيان به واسطه وجود برخي از فلاونوئيدها در درمان زخم معده موثر است.
الهام تاجریزی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خراسانجنوبی، گفت: شیرین بیان گياهي علفی و چند ساله با ساقه ايستاده و منشعب به ارتفاع 120 سانتیمتر است، این گیاه ریشهای عمیق داشته و گلهای آن به رنگ آبی و بنفش است، گیاه شیرین بیان از جمله گیاهانی است که در طول رویش به هوای گرم و آفتاب کافی و رطوبت مناسب نیاز داشته و گیاهی نور پسند است.
کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان اظهار کرد: این گیاه در بیشتر نقاط ایران بویژه در نواحی شرقی و شمال شرقی دیده میشود، زمان کاشت گیاه به صورت مستقیم(بذر) اوایل بهار بوده و کشت غیرمستقیم یا تکثیر رویشی آن اواسط پائیز انجام میشود.
وی با بيان اين كه در طب سنتی از ریشه، برگ و گلهای این گیاه در درمان امراض و بیماریها استفاده میشود، در خصوص خواص درمانی این گیاه شفابخش گفت: پودر ریشه شیرین بیان اثر ضد سم دارد.
تاجریزی ادامه داد: شیرین بیان برای برطرف كردن زخمها و التهاب دهان موثر است و برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، درمان آنژین و برونشیت موثر بوده وخوردن آن از پيري جلوگيري ميكند.
وی اظهارکرد: علاوه بر اینها این گیاه از اثرات درمانی دیگری چون درمان سرفه، ضد التهاب، مقوی اعصاب، ضد موخوره، درمان زخمها و تاول هاي پوست و سوختگیهای شدید (با استفاده از برگ آن)، جوش، زخم معده و اثنیعشر، رفع نفخ معده و سوء هاضمه مفید است.
کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان گفت: در صورت بالا بودن فشار خون یا ناراحتی کلیه، قلب یا کبد باید از مصرف شیرین بیان پرهیز کرد.
تاجریزی یادآور شد: شیرین بیان علاوه بر مصارف دارویی در صنایع بهداشتی و داروسازی "به صورت چاشنی در تغییر دادن مزههای نامطبوع برخی داروها" و صنایع غذایی نیز استفاده میشود.
انتهاي پیام
نظرات