• جمعه / ۲ تیر ۱۳۹۱ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 91040200434
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

يك کارشناس تغذیه:سرد شدن انگشتان نشانه فقر آهن است/جذب آهن سبزی‌ها و عدس کمتر است

يك کارشناس تغذیه:سرد شدن انگشتان نشانه فقر آهن است/جذب آهن سبزی‌ها و عدس کمتر است

یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: سرد شدن انتهای انگشتان دست و پا از نشانه‌های ابتلا به فقر آهن است.

یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: سرد شدن انتهای انگشتان دست و پا از نشانه‌های ابتلا به فقر آهن است.

فرح روشن پور در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، اظهار داشت: رنگ پریدگی چهره و مخاط پلک پایین چشم، تنفسهای کم عمق، خستگی زودرس و استرس‌های عصبی از دیگر نشانه‌های ابتلا به فقر آهن است.

روشن پور در ادامه تصریح کرد: فقر آهن یکی از شایع‌ترین اختلالات تغذیه‌ای است که سبب کاهش توان جسمی و روانی فرد می‌شود.

وی گفت: جذب آهن غذا اغلب تحت تأثیر شکل آهن موجود در آن است. آهن موجود در پروتئین‌های حیوانی مانند گوشت گاو، ماهی و پرندگان بیشتر جذب می‌شود در حالی که جذب آهن پروتئین‌های گیاهی مانند سبزی‌ها و یا عدس کم‌تر است.

روشن پور خاطرنشان کرد: یکی از اشتباهات رایج آن است که به طور مثال به فرد دارای فقر آهن می‌گویند که عدس مصرف کند چون دارای آهن بالایی است، اما باید توجه داشت که هر چند این امر مصداق دارد اما تنها يك درصد آهن عدس جذب بدن می‌شود و این در حالی است که 10 درصد آهن محصولات حیوانی جذب می‌شود.

وی گفت: مواد غذایی شامل جگر، گوشت قرمز، ماهی و زرده تخم‌مرغ حاوی آهن بالایی هستند.

روشن پور در خاتمه اظهار داشت: اصولا فقر آهن دارای زمینه‌های ژنتیکی نمی‌باشد بلکه عوامل محیطی و تغذیه بیشترین نقش را در فقر آهن دارند.

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha