دانشمندان اسپانيايي موفق به كشف نخستين دوقلوهاي ماقبل تاريخ شدند.
دانشمندان اسپانيايي موفق به كشف نخستين دوقلوهاي ماقبل تاريخ شدند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محققان دانشگاه خودمختار بارسلونا بقاياي نخستين دوقلوهاي ماقبل تاريخ را در منطقه باستانشناسي اولردولا در بارسلونا كشف كردند.
اين استخوانها به فاصله زماني بين اواسط قرن چهارم و آغاز قرن دوم قبل از ميلاد بازميگردد و به دو دختر دوقلوي بين 38 تا 40 هفته دوران بارداري تعلق دارد كه همزمان در يك گور دفن شدهاند. پاهاي اين دوقلوها به هم چسبيده است.
مطابق يافتههاي حاصل از اين مطالعه، هيچ يك از اين بقاياي استخواني مدرك پاتولوژيكي دال بر عامل مرگ اين دو را در اختيار نميگذارند اما ممكن است بر اثر بارداري و يا تولد دشوار جان باخته باشند. فقدان بهداشت كافي در دوران ماقبل تاريخ مي توانسته به مرگ و مير مادر و نوزادان منجر شده باشد.
به منظور مطالعه اين استخوانها، دانشمندان از روشهاي انسانشناسي پزشكي قانوني بهره بردند و نخست سن و جنس دوقلوها را تعيين كردند. به متخصصي كه بر روي اين استخوانها تحقيق ميكرد، در رابطه با دوقلو بودن اين بقايا و يا دفنشدنشان در كنار يكديگر اطلاعاتي داده نشد.
سن اين دوقلوها با استفاده از جرم دندانها، درازاي استخوانها و وضعيت تحجر آنها تخمين زده شد. به علاوه، متخصصان از عكسهاي مكان كشف به منظور بررسي اين موضوع كه آيا آنها به طور همزمان دفن شدهاند يا نه، استفاده كردند.
«ايولاليا سوبيرا» محقق دانشگاه خودمختار بارسلونا و يكي از نويسندگان ارشد اين تحقيق ميگويد: متخصصان همچنين تحليل دي ان اي را انجام دادند اما به دست آوردن داده مبتني بر دي ان اي با مطالعه يكي از اين دو امكانپذير نبود.
وي ادامه ميدهد: اين نخستين نمونه مستند درباره دوقلوهاي ماقبل تاريخ كشف شده در جزيره ايبري است. همواره در خصوص وجود دوقلوهاي احتمالي سخنهاي فراواني به ميان آمده اما هرگز اطلاعات كافي در اين زمينه براي تعيين اين موضوع كه آيا يافتهها به همان لحظه زماني تعلق داشتهاند يا نه، موجود نبوده است. همچنين هيچ نوع دادهاي مبني بر سطح همسان چينهشناسي با چنين دقتي كه در اين مورد مشاهده ميشود، در اختيار نبوده است.
اين كشف اطلاعات جديدي در خصوص موارد متعدد دفن نوزادان طي دوران ايبري كه در آن نوزادان پريناتال در قبرستانها دفن نميشدند، در اختيار دانشمندان قرار ميدهد.
سوبيرا معتقد است: همواره تصور بر اين بوده كه طي دوران ايبري نوزادان تازه متولد شده در گورستانها دفن نميشدهاند. در اين مورد آنها در منطقهاي متعلق به محل كار پيدا شدند.
يافتن نوزادان تازه متولد شده دفن شده در منطقه اي كاري نشاندهنده اين واقعيت است كه در اين مكان مادران مشغول به كار بودهاند.
شناسايي اين نوع خاكسپاري در مطالعات آتي در خصوص تاثير اجتماعي فرهنگي تولد دوقلوها بر جمعيتهاي قبل و به سوي تاريخ و همچنين رفتار و طول عمر آنها كمك شايان توجهي ميكند.
نتايج اين مطالعه در ژورنالInternational Journal of Osteoarchaeology انتشار يافت.
انتهاي پيام
نظرات