دانشمندان دانشگاه كاليفرنيا در سانتاباربارا به بررسي فيزيك پشت ريختن مايعات و بهترين شيوه حمل آنها بدون سر ريز شدن پرداختهاند.
دانشمندان دانشگاه كاليفرنيا در سانتاباربارا به بررسي فيزيك پشت ريختن مايعات و بهترين شيوه حمل آنها بدون سر ريز شدن پرداختهاند.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين محققان براي بررسي فيزيك ريختن مايعاتي مانند قهوه در هنگام راه رفتن به انجام آزمايشهايي پرداختند.
آنها به نظارت بر راه رفتن افراد در سرعتهاي مختلف در يك مسير مستقيم پرداختند كه در دست خود يك ليوان پر از قهوه داشته و به مسير روبرو نگاه ميكردند.
يك دوربين به ثبت حركات داوطلبان و يك حسگر كوچك درون ليوان به ثبت سرريزهاي سريع مايع ميپرداخت.
اين پژوهش كه در مجله Physical Review E منتشر شده، نشان داد كه در ليوانهاي متوسط، بسامد طبيعي قهوه با مسير حركت اندام فرد يكي بوده كه باعث نوسان مايع ميشود.
به گفته محققان، اين سرريز شدن بيشتر در بين گامهاي هفتم تا دهم فرد حامل اتفاق ميافتد.
به گفته مهندسان مكانيك دانشگاه كاليفرنيا، فاصله بيشتر مايع از سر ليوان و سرعت حركت آرامتر ميتواند از اين سرريز شدنها جلوگيري كند.
همچنين دقت به ليوان مايع به جاي زمين در زمان حمل به حمل آسانتر و موثرتر آن كمك خواهد كرد.
انتهاي پيام
نظرات