• یکشنبه / ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 95031609430
  • منبع : نمایندگی ایلام

تقلید؛ علت اصلی گرایش نوجوان به مصرف سیگار و قلیان ‌

تقلید؛ علت اصلی گرایش نوجوان به مصرف سیگار و قلیان ‌

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: تقلید از بزرگ‌ترها یا همسالانی که سیگار و قلیان مصرف می‌کنند، از مهم‌ترین عوامل گرایش جوانان و نوجوانان به استفاده از مواد مخدر و دخانی است.

دکتر «راضی ناصری» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، اظهار کرد: نداشتن آگاهی درست و منطقی از مضرات و مخاطره‌های مصرف دخانیات در افراد کم سن و سال از دیگر علت‌های علاقه آن‌ها به استفاده از این مواد مضر محسوب می‌شود.

وی افزود: یکی از مشکلات عدیده در این حوزه این است که اکثر مصرف‌کنندگان اعتیادآور بودن سیگار و قلیان را باور و قبول ندارند و معتقد هستند که با چند بار مصرف این مواد، به‌راحتی توان ترک و عدم مصرف آن رادارند درحالی‌که استفاده از مواد دخانی چون سیگار شرایط برای اعتیاد فرد را هموار می‌کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: نکته تأسف‌آور دیگر اینکه بسیاری از مردم به این باور غلط رسیده‌اند که آثار منفی مصرف قلیان کمتر از سیگار است درحالی‌که قلیان 80 تا 100 درصد بیشتر از سیگار بر مصرف‌کننده تأثیر سوء دارد.

وی یکی از عوامل نگران‌کننده را گرایش زنان و دختران به مصرف سیگار، قلیان و دیگر مواد مخدر برشمرد و تأکید کرد: بر اساس مطالعات کارشناسان آثار مخرب مصرف این مواد در زنان و دختران بیشتر از آقایان است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نوع، شیوه و گسترش آموزش‌های مرتبط با مخاطرات مواد دخانی را از مهم‌ترین راه‌های مبارزه با این ناهنجاری اجتماعی و البته عمومی ذکر کرد و افزود: برای آموزش جامعه و به‌ویژه سنین در معرض خطر باید مسئولان دستگاه‌های فرهنگی از ظرفیت انجمن‌های مردم‌نهاد فرهنگ محور استفاده کنند.

وی تأکید کرد: همچنین علاوه بر اینکه سطح اطلاعات و دانش خانواده‌ها درزمینهٔ مصرف سیگار، قلیان و انواع مواد افیونی و دخانی باید افزایش یابد، پیشنهاد کرد: اشاعه قبح استفاده از این مواد توسط افراد سرشناس و شاخصی چون سیاست‌مداران، هنرمندان، ورزشکاران، مسئولان و... نیزتاثیر گذار است.

ناصری فر ممنوعیت استعمال سیگار و قلیان در اماکن عمومی، عدم عرضه و فروش آن‌ها به بچه‌های زیر 18 سال، بیان زشت و مضر بودن مصرف این‌گونه مواد از سوی خانواده‌ها و جوانان و نوجوانان و ایجاد شرایط و فضای مفرح و شاد برای انجام سرگرمی‌های مفید و مؤثر ازجمله راهکارهای کاهش مصرف این مواد دانست.

وی تأکید کرد: کاهش گرایش افراد به مصرف این‌گونه مواد مضر و خطرآفرین نیازمند ورود جدی همه دستگاه‌های فرهنگی و نظارتی استان است و دانشگاه علوم پزشکی نیز به‌عنوان یک دستگاه هماهنگ‌کننده در این راستا با سایر نهادها همکاری خواهد کرد.

ناصری فر افزود: راه‌اندازی کمپ‌های ترک سیگار و اعتیاد می‌تواند مؤثر باشد و به علت اعتماد مردم به این اماکن دانشگاه علوم پزشکی نیز آماده است بر پایه مستندات دقیق علمی اطلاعات و آگاهی‌بخش‌های لازم در این زمینه را در اختیار این کمپ‌ها قرار می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha