دبیر کارگروه زیست پالایی آب و خاک ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: امسال با هدف سالم سازی آب آشامیدنی، طرح پایلوت حذف بیولوژیکی نیترات از منابع آب آشامیدنی اجرا میشود.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، سیروس ابراهیمی با اعلام این خبر اظهار کرد: به دلیل عدم حذف نیترات از فاضلابهای شهری و همچنین نفوذ زهابهای کشاورزی به منابع آب آشامیدنی، پیشبینی میشود بیشتر شهرهای ایران در آینده نزدیک با مقادیر بالای غلظت نیترات مواجه باشند.
وی افزود: با توجه به اثرات سوء نیترات بر سلامتی انسان، حذف نیترات از منابع آب آشامیدنی بسیار حائز اهمیت است و در خارج از کشور بدلیل حذف نیترات از فاضلابهای شهری و کنترل دقیق استفاده از کودهای کشاورزی، نسبت به ایران کمتر با مشکل نیترات در منابع آب شرب مواجه هستند.
به گفته ابراهیمی، بیشتر کشورها مقادیر استاندارد را حتی پایینتر هم آوردهاند و با این وجود، حذف بیولوژیکی نیترات برای مقادیرغلظتهای کم هم در کشورهای مختلف بطور گسترده استفاده میشود و متداول ترین و اقتصادیترین روش نیز در این زمینه روش بیولوژیکی گزارش شده است.
وی اظهار کرد: متاسفانه در ایران احداث واحد حذف نیترات در مقیاس صنعتی گزارش نشده است و با توجه به نیاز گسترده احداث واحدهای حذف بیولوژیکی نیترات در کشور، لزوم ایجاد دانش فنی مقرون به صرفه ترین تصفیه بیولوژیکی، از اهمیت خاصی برخوردار است.
دبیر کارگروه زیست پالایی آب و خاک ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی خاطرنشان کرد: حمایت از طرح پایلوت حذف بیولوژیکی نیترات از منابع آب شرب کشور یکی از اولویتهای این کمیته است.
وی با ابراز امیدواری از موفقیت آمیز بودن نتایج طرح، گفت: بدیهی است با احداث موفقیت آمیز اولین واحد در یکی از چاههای تامین آب شرب و بومی سازی این فناوری، امکان احداث واحدهای صنعتی در مناطق مختلف منابع آب آشامیدنی فراهم میشود.
انتهای پیام
نظرات