مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: 70 درصد آتشسوزی جنگلهای ایران در زاگرس رخ میدهد.
شیرزاد نجفی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان، اظهار کرد: جنگلها و مراتع جزو انفال هستند و این موضوع در سوره انفال آمده است.
وی یادآور شد: 43 درصد از وسعت لرستان جنگلی است و مقام سوم استانهای کشور را از این حیث داریم و در منطقه زاگرس اول هستیم. همچنین 25 درصد وسعت استان را زراعت و 32 درصد را مرتع تشکیل میدهد.
نجفی خاطرنشان کرد: سالیانه دو میلیون هکتار از جنگلها و مراتع در دنیا دچار حریق میشود که این آمار در کشور ما 17 هزار هکتار است. از سالهای 86 تا 94، 17 هزار هکتار از جنگلهای لرستان طعمه حریق شدهاند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با یادآوری اینکه «هوا، حرارت و ماده سوختنی» مثلث حریق هستند، افزود: وظیفه ما این است که بین این اضلاع، گسست بهوجود بیاوریم.
وی با اشاره به اینکه در دنیا به ازای هر 13 هکتار جنگل یک جنگلبان وجود دارد، اضافه کرد: این آمار در کشور ما هر 27 هزار هکتار و در لرستان به ازای هر 22 هزار هکتار یک جنگلبان است که مناسب نیست.
نجفی با اشاره به اینکه انسان عامل 95 درصد آتشسوزی جنگلها و مرتعهاست، تصریح کرد: 15 درصد اینها متاسفانه عمدی است و سالیانه 323 میلیارد تومان به جنگلها و مراتع در بُعد حریق به عرصههای کشور خسارت وارد میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با بیان اینکه خرداد، تیر و مرداد بیشترین آمار آتشسوزی را داریم، ادامه داد: 70 درصد آتشسوزی جنگلهای ایران در زاگرس رخ میدهد و سالیانه یک درصد از جنگلهای کشور بر اثر حریق از بین میرود.
وی یادآور شد: سال گذشته 110 حریق در استان رخ داد که بر اثر آن بالغ بر 2600 هکتار از جنگلها و مراتع نابود شد. کوهدشت، چگنی، پلدختر و خرمآباد به ترتیب شهرستانهای اول تا چهارم در این زمینه بودند که مناطقی بحرانی هستند.
نجفی با اشاره به اقدامات اداره کل منابع طبیعی استان در راستای پیشگیری از حریق، بیان کرد: نقاط بحرانی در استان مشخص شده و درصدد کاهش حریق هستیم.
انتهای پیام
نظرات