• چهارشنبه / ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 95031207539
  • منبع : نمایندگی کردستان

زریوار؛ نگین غرب کشور از دور می‌درخشد

زریوار؛ نگین غرب کشور از دور می‌درخشد

دریاچه زریوار یا زریبار، نگین غرب کشور، این روزها به لطف بارندگی‌های خوب سال زراعی جاری، زیباتر از همیشه است و همچون گذشته‌های دور می‌درخشد و زیباییش را به رخ همگان می‌کشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، واژه زریوار یا زریبار متشکل از دو واژه «زری» به معنی دریاچه (در زبان کُردی) و پسوند تشبیهی «وار» یا «بار» است که ترکیبش معنی دریاچه یا دریاچه‌وار را متبادر می‌کند.

زریوار با قرار گرفتن در بین دو زنجیره کوه و قرار گرفتن در دشت مریوان، چشم انداز زیبایی از آب و نی‌زار و حیات انواع گیاهان و جانوران را فراهم کرده است.

چشمه‌های کوهستان زاگرس در دشت مریوان، زیبایی و زندگی را در قالب تالابی زیبا به نام زریوار به نمایش گذاشته‌اند و زریوار خاص بودن و حیاتش را از این چشمه‌ها گرفته است؛ ده‌ها چشمه آب سرد و گرم در زریبار، زندگی را بدون چشم داشتی به این همه گیاه و جانور و انسان‌ها بخشیده‌اند.

اکنون که فصل بهار است زریوار در بهشت کردستان، خود را به اوج زیبایی رسانده است؛ زادآوری پرندگان و بزرگ کردن جوجه‌ها با مهر مادرانه و نغمه اردک‌ها و دیدن وحوش دیگر و ماهی‌های زریوار، می‌طلبد هر سال در فصل بهار سری به این دیار بزنیم و روح خود را با دیدن مناظر زریوار به آرامش برسانیم و از این همه شکوه و زیبایی لذت ببریم.

خوشبختانه بارش‌های خوب امسال و جاری شدن چشمه‌هایی که بیش از 20 سال است چنین آبی از آنها جاری نشده و از طریق جویبارها و رودخانه خود را به زریوار می‌رسانند باعث شده تا شفافیت و سلامتی آب این روزهای زریوار مردمان محلی اطراف این دریاچه را به یاد گذشته خوب زریوار بر‌گرداند که از آب آن برای دم کردن چای استفاده می‌کردند.

سرریز شدن دریاچه زریوار پس از 10 سال

فرماندار مریوان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان، در مورد دریاچه زریوار اظهارکرد: امسال با توجه به بارش‌های بهاره خوبی که در مریوان داشتیم، زریوار پس از 10 سال سرریز کرد و هم اکنون حجم ذخیره آبی آن حدود 62 میلیون مترمکعب است.

محمد فلاحی، از هدایت فاضلاب روستاهایی که در گذشته به دریاچه ریخته می‌شدند به تصفیه خانه خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر فقط فاضلاب 2 روستا به دریاچه می‌ریزد که درصدد رفع آن هستیم و بزودی این مسئله حل خواهد شد.

وی همچینین از مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز اطراف دریاچه خبر داد و خاطرنشان کرد: با خانه باغ‌هایی که نیز به صورت غیرمجاز احداث شده‌اند برخورد شده و جلوی این قضیه گرفته شده است.

هدایت فاضلاب 7 روستای اطراف زریوار به تصفیه خانه

مشاور استاندار کردستان در امور محیط زیست نیز در گفت‌و‌گو با ایسنا در رابطه با آخرین وضعیت دریاچه زریوار، اظهار کرد: در راستای اقدامات نجات بخشی دریاچه زریوار، هدایت فاضلاب 7 روستای اطراف دریاچه زریوار اوایل سال 94 توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی انجام شد.

فریبا رضایی افزود: فاضلاب 2 روستا باقی مانده است که در صورت تامین اعتبار در سال جاری متوقف خواهد شد تا ورود فاضلاب به داخل دریاچه به طور کامل متوقف شود.

وی در ادامه سخنان خود عنوان کرد: طبق آمارها رسوب‌گذاری کف دریاچه دارای تُناژ بالایی است اما خوشبختانه با بارش‌های مطلوب سال جاری و تداوم امواج بارشی در ماه‌های جاری، مقداری از حجم دریاچه که از رسوبات پر شده، جبران خواهد شد.

مشاور استاندار کردستان در امور محیط زیست با اشاره به اینکه آورده رسوبات به دریاچه بسیار زیاد است، تصریح کرد: علاوه بر تاثیری که بارش باران در جبران رسوبات دارد، اقداماتی جدی نیاز است تا بار رسوبی دریاچه کم شود.

ادامه فعالیت ستاد نجات بخشی زریوار در سال جاری

وی به فعالیت ستاد نجات بخشی زریوار در دو سال گذشته اشاره و ذکر کرد: ستاد نجات بخشی دریاچه زریوار با دو کارگروه علمی و پژوهشی و فنی و اجرایی اقداماتی برای نجات این دریاچه انجام داده است که در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.

رضایی ادامه داد: از آن جمله می‌توان به فرهنگ سازی اجرای برنامه‌های زیست محیطی در مدارس مریوان با گروه هدف دانش آموزان اشاره کرد که در سال تحصیلی جدید نیز در صورت تامین اعتبار، برنامه‌های فرهنگی ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه، از انجام مطالعات هیدرولوژیک، مطالعات اجتماعی، ارزش گذاری اقتصادی تالاب زریوار در قالب کمیته‌های مختلف خبر داد و افزود: این کمیته‌ها ذیل کارگروه علمی و پژوهشی ستاد نجات بخشی دریاچه زریوار و با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه‌های استان و به ویژه دانشگاه کردستان برگزار می‌شود.

مشاور محیط زیست استاندار کردستان خاطرنشان کرد: در صورت نهایی شدن این مطالعات در سال 95 که مستلزم تامین اعتبار است، اقدامات عملیاتی تکمیلی فرهنگی و آموزشی و همچنین نی زنی دریاچه در سال 96 توسط ستاد نجات بخشی دریاچه زریوار اجرایی خواهد شد.

رضایی در پایان آخرین اقدام انجام شده در این دریاچه را برگزاری کارگاه مدیریت قایقرانی در دریاچه زریوار اعلام کرد که به همت دفتر حفاظت تالاب‌های ایران و حمایت انجمن‌های زیست محیطی استان برگزار شد.

لازم به ذکر است علیرغم تماس‌های مکرر با مدیرکل محیط زیست کردستان، به دلیل مشغله کاری، وی حاضر به پاسخگویی به سوالات این خبرگزاری در مورد دریاچه زریوار نشد.

اما از آنجایی که زریوار، زیباترین جاذبه طبیعی استان کردستان است ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه گردشگری در منطقه را داراست و هم می‌توان از آن برای برگزاری جشنواره‌ها فرهنگی و ورزشی بهره گرفت که قطعا در رونق اقتصاد استان بسیار موثر واقع خواهد شد.

گزارش از ویدا باغبانی، ایسنا کردستان

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha