عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و کارشناس برنامهریزی شهری گفت: فضای سبز عامل مهمی در جلوگیری از آلودگیهای مختلف نظیر آلودگی هوا، صوتی، تقلیل دما و افزایش رطوبت نسبی است و فضای سبز در شهرها بهعنوان ریههای تنفسی شهرنشینان بهشمار میآید.
«علیرضا جلالزایی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سیستان و بلوچستان، با بیان این مطلب افزود: یکی از مهمترین اثرات فضای سبز درون شهرها این است که زندگی کردن در جامعه شهری و صنعتی را برای انسان قابل تحمل میکند.
کارشناس برنامهریزی شهری در ادامه گفت: پارکهای شهری و فضای سبز حومه از جمله منابع گذران اوقات فراغت برای عده کثیری از شهرنشینان بهشمار میآیند و اهمیت این کانونها جدا از سایر تأثیرات آنها در تلطیف هوای شهرها، در رابطه مستقیم با شهروندان نیز است.
جلالزایی در ادامه با بیان اینکه گذران اوقات فراغت در پارکها و بهرهمندی از هوای مطبوع و دلپذیر آنها در کنار سایر امکانات فرهنگی، علمی و تفرجگاهی تنها به این دلیل که پارکها و فضاهای سبز شهری در برگیرنده اثرات تغییر فصول و حالات متفاوت و زیبایی و خلاقیت است، تصریح کرد: فضای سبز نه تنها باعث تقویت روحیه شهروندان میشود بلکه باعث بوجود آوردن امکانات متعدد با افقهای وسیع برای هر فرد نیز میشود.
به گفته وی، ایجاد کمربندهای سبز شهری در اطراف شهرها بهعنوان فیلتر تصفیه هوا عمل میکند و نقش بسزایی در کاهش آلودگیهای شهری دارند.
جلالزایی تصریح کرد: فضای سبز به خصوص در شکل جنگلی میتواند در کاهش آلودگیهای شیمیایی هوا که حاصل مکانیزاسیون و صنعتی شدن زندگی است بسیار تأثیرگذار باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان یادآور شد: فضای سبز عوامل دیگری را هم تحتتأثیر خود میگذارد که این عوامل را میتوان کنترل سیلابها، کنترل باد، تولید اکسیژن و جذب دیاکسیدکربن، ذخیره انرژی و تأثیرات روحی نام برد.
انتهای پیام
نظرات