• دوشنبه / ۳ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۴:۵۷
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 95030301417
  • منبع : نمایندگی ایلام

بازدید کارشناسان «فائو» از جنگل‌های ایلام

بازدید کارشناسان «فائو» از جنگل‌های ایلام

کارشناس سلامت و حفاظت از جنگل سازمان فائو گفت: فعالیت‌های بسیار ارزنده‌ای تاکنون در سایه تفکر صحیح در استان ایلام انجام‌شده و کارهای صورت گرفته در متوقف کردن روند خشکیدگی و بهبود و احیاء این جنگل‌ها نقش مؤثری داشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، دکتر «شیروما» در بازدید از جنگل‌های بلوط استان ایلام، اظهار کرد: چرای بی‌رویه دام، بهره‌برداری از جنگل‌ها جهت تولید زغال و سوخت، وجود ریزگردهای دوره‌ای، تبدیل اراضی جنگلی به اراضی کشاورزی، شخم زیراشکوب برای خودکفایی در تولید گندم و بعضاً عبور خط لوله‌های گاز، نفت و آب ازجمله عواملی هستند که تأثیرات منفی روی جنگل‌ها زاگرس داشته است.

وی افزود: این تیم تحقیقاتی سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (FAO) و هیئتی متشکل از اساتید،کارشناسان و صاحب‌نظران بین‌المللی به ایلام آمدند تا از نزدیک در جریان روند احیاء و تیمار بهداشتی درختان بلوط این استان قرار گیرند.

شیروما خاطرنشان کرد: فعالیت‌های بسیار ارزنده‌ای تاکنون در سایه تفکر صحیح در استان ایلام انجام‌شده و کارهای صورت گرفته در متوقف کردن روند خشکیدگی و بهبود و احیاء این جنگل‌ها نقش مؤثری داشته است.

در ادامه «رضا احمدی» مدیرکل منابع طبیعی ایلام نیز اظهار کرد: هدف اصلی این سفر را بررسی اقدام‌های صورت گرفته درزمینهٔ مبارزه با خشکیدگی، عملیات بهداشتی، کارهای احیایی و نهال‌کاری و حضور و مشارکت مردم در امر جلوگیری از تخریب و احیاء جنگل‌های استان است.

وی افزود: بخشی از معیشت مردم منطقه به جنگل و محصولات فرعی آن وابسته است و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در سیاست‌ها و برنامه‌های خود با روش‌های مشارکتی از توان جوامع محلی برای حفظ، احیاء و بهره‌برداری اصولی از این جنگل‌ها استفاده می‌کند.

احمدی خاطرنشان کرد: در سال 87 با مشاهده اولین آثار خشکیدگی در جنگل‌های استان کلیه کارشناسان این اداره کل جهت بررسی موضوع بسیج شدند و در سال 89 نیز آماربرداری صددرصدی 800 هکتار از این جنگل‌ها شروع شد و بر اساس این مطالعات و جنگل گردشی‌های صورت گرفته متوجه شدیم بالغ‌بر 11 درصد از جنگل‌های استان دچار خشکیدگی صددرصدی شده‌اند.

مدیرکل منابع طبیعی ایلام تصریح کرد:در پی این موضوع پهنه‌بندی مناطق خشکیده شروع شد و تهیه نقشه تمامی شهرستان‌ها به‌تناسب خشکیدگی صورت گرفت و از سازمان‌های بین‌المللی درخواست کمک کردیم که منجر به این شد در سال 91 خانم جولیان آلارد و هیئت همراه، پرفسور هانس موله از کشور آلمان، دکتر میرابوالفتحی و دکتر عبایی، در سال 93 دکتر شیروما و پرفسور مولینا و در سال 94 نیز دکتر شیروما و هیئت همراه از جنگل‌های استان بازدید کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha