• دوشنبه / ۳ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95030301348
  • خبرنگار : 71477

افتتاح نشست جهانی بشردوستانه در استانبول

افتتاح نشست جهانی بشردوستانه در استانبول

دبیرکل سازمان ملل امروز (دوشنبه) در مراسم افتتاحیه نشست بی‌سابقه بازنگری در ارائه کمک‌های بشردوستانه و واکنش‌های جهانی به بحران‌های امروزی که در استانبول برگزار شده از رهبران تجاری و دولتی، گروه‌های امدادرسان و اهدا کنندگان خواست تا تعداد غیرنظامیان آواره و بی‌خانمان را تا سال 2030 به نصف تقلیل دهند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، نخستین نشست بشردوستانه جهان، امروز و فردا (سه‌شنبه) با هدف رسیدگی بهتر به بدترین بحران انسانی از زمان جنگ جهانی دوم، در استانبول برگزار می‌شود. این گردهم‌آیی چهار سال پیش توسط بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل پیشنهاد شد. به گفته مقامات سازمان ملل برای مقدمات این گردهم‌آیی با 23 هزار تن از 150 کشور مختلف جهان رایزنی شده است.

استفن اوبراین، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده کمک‌های فوری گفت: موفقیت این نشست نه تنها با افزایش بودجه‌ها بلکه با تعداد تعهدات عملی که مطرح می‌شود تعریف خواهد شد. این نشست یک فرصت نسلی برای تعیین مفاد یک برنامه جاه طلبانه و گسترده است.

در همین حال بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در سخنرانی در مراسم افتتاحیه این نشست دو روزه گفت: ما در اینجا گردهم آمده‌ایم تا یک آینده متفاوت را بسازیم. از شما می‌خواهم تا متعهد شوید که تعداد مردمی را که در داخل کشورهای خود بی‌خانمان شده‌اند تا سال 2030 میلادی به نصف تقلیل دهید و راه حل‌های بلند مدت بهتری را براساس تقسیم وظایف برابرتر برای آوارگان و بی‌خانمان‌ها پیدا کنید.

از سوی دیگر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در نشست بشردوستانه استانبول با تاکید بر اینکه کشورش سهم بالایی در پذیرش مهاجران در جهان دارد، گفت: آنکارا انتظار دارد که سهم منصفانه‌ای از مسوولیت پذیرش مهاجران داشته باشد.

وی افزود: ما نتوانسته‌ایم که حمایت و مشارکت کافی از سوی جامعه جهانی در بحران مهاجرت دریافت کنیم و حال انتظار داریم که سهم منصفانه‌تری از مسوولیت مذکور داشته باشیم.

رهبران و نمایندگان 60 کشور از جمله صدراعظم آلمان، نخست‌وزیر بلغارستان، رئیس‌جمهوری نیجر، رئیس‌جمهوری قرقیزستان، وزیر امور خارجه عربستان، رئیس‌جمهوری ماداگاسکار، رئیس‌جمهوری آذربایجان، نخست‌وزیر هلند، امیر قطر و معاونان وزیر امور خارجه روسیه و آمریکا شرکت دارند. در این نشست جهانی همچنین سازمان‌های مردم نهاد بسیاری حضور دارند و سازمان پزشکان بدون مرز هم حضور نیافته است.

در همین حال آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در سخنانی گفت: اغلب اوقات وعده‌هایی داده می‌شود اما منابع مالی به جاهایی که واقعا نیاز است، نمی‌رسد. ما خواستار اتفاق نظر جهانی درباره اصول بشردوستانه هستیم. فاجعه‌ای در حال وقوع است. رهبران باید درباره قوانین بشردوستانه بین‌المللی گفتگو کنند تا در مواجه با بمباران‌های مدارس و بیمارستان‌ها در سوریه این اصول رعایت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha