معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی گیلان گفت: گیلان در تأمین جوجه یکروزه بوقلمون مورد نیاز واحدهای بوقلمون گوشتی کشور نقش بسزایی دارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، سابقه مصرف گوشت بوقلمون در ایران به حدود 500 سال پیش باز میگردد.
نگهداری سنتی بوقلمون در نواحی گیلان و مازندران، خراسان، آذربایجانغربی، شرقی مرکزی، فارس، اصفهان و کرمان متداول است.
پیشرفت علوم ژنتیک، تغذیه و مدیریت و تأثیر آنها بر پرورش بوقلمون سبب شده تا پرورش بوقلمون از شکل سنتی، خارج شود و نژادهای جدیدی از بوقلمونهای صنعتی بهوجود آید که گوشت آن حاوی پروتئین زیاد و چربی و کلسترول کمی است.
طی چند دهه گذشته توجه به بوقلمون و محصولات آن سبب شد، پرورش صنعتی بوقلمون در ایران، طی چند سال اخیر به مرز قابل قبولی برسد تا جائیکه امروزه شاهد افزایش روز افزون مصرف گوشت و سایر فرآوردههای آن هستیم.
از آنجا که گوشت بوقلمون خواص غذائی ویژهای دارد و در مقابل، محدودیت مصرف خاصی نیز ندارد، بنابراین میتواند بهعنوان جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز، بهویژه در بیمارانی که مصرف گوشت قرمز برای آنها با محدودیتهایی همراه است، مطرح شود. پائین بودن مقدار کلسترول گوشت بوقلمون، پس از شترمرغ و ماهی در مکان سوم، و داشتن مقادیر مناسب سلنیوم و نیز مقدار کربوهیدرات پائین آن، باعث شده تا این گوشت یکی از بهترین منابع پروتئینی زندگی امروزی باشد.
دارا بودن تؤامان گوشت سفید (سینه) و قرمز (ران) از دیگر فواید پرورش این پرنده است. از گوشت بوقلمون میتوان در همه غذاهای ایرانی یا فرنگی که از گوشت مرغ یا گوشت قرمز در آنها استفاده میشود، بهره برد.
«غلامرضا حراجی» معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان، در مراسم افتتاح یک افتتاح واحد بوقلمون در شهرستان شفت، بهعنوان دومین واحد بوقلمون مادر استان و سومین واحد بوقلمون مادر کشور، گفت: با آغاز به کار این واحد بوقلمون 5000 قطعه مولد به ظرفیت استان افزوده شد.
وی با اشاره به اینکه تنها واحدهای جوجهکشی بوقلمون کشور در گیلان واقع شده است، افزود: گیلان در تأمین جوجه یکروزه بوقلمون مورد نیاز واحدهای بوقلمون گوشتی کشور و رسیدن به خودکفایی در این زمینه نقش بسزایی دارد.
انتهای پیام
نظرات