• چهارشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95022918325
  • خبرنگار : 71516

ایاد علاوی: عراق در آستانه انتفاضه مردمی مسلحانه است/ ساختار سیاسی پر از "اشتباه" است

ایاد علاوی: عراق در آستانه انتفاضه مردمی مسلحانه است/ ساختار سیاسی پر از "اشتباه" است

رئیس فهرست الوطنیه عراق با بیان این که دو طرف شیعه و سنی عراق را به وضعیت خطرناکی رسانده‌اند، گفت اگر رویکرد طایفه‌ای ادامه داشته باشد عراق شاهد انتفاضه مسلحانه خواهد بود.

رئیس فهرست الوطنیه عراق با بیان این که دو طرف شیعه و سنی عراق را به وضعیت خطرناکی رسانده‌اند، گفت اگر رویکرد طایفه‌ای ادامه داشته باشد عراق شاهد انتفاضه مسلحانه خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایاد علاوی، رئیس ائتلاف الوطنیه و نخست‌وزیر اسبق عراق در مصاحبه با روزنامه "العرب" چاپ لندن گفت: تمامی کشورهایی که مراحل سرنوشت‌سازی را در تاریخ خود پشت سر می‌گذارند بی تردید شاهد تغییری در دولت‌هایشان هستند؛ دولتی که به دنبال یک بحران تشکیل می‌شود باید توان مقابله با آن را داشته باشد. اوضاع خطرناک عراق دولتی را می‌طلبد که قادر به انجام دو مأموریت اصلی باشد؛ ماموریت اول تحقق پیروزی علیه داعش، بسیج جامعه عراق و تغییر فضای سیاسی برای طرد تروریسم از طریق آشتی ملی واقعی و حل مسئله آوارگان و ماموریت دوم تغییر قانون انتخابات و تعیین قضات، دانشگاهیان و کارمندان مستقل برای نظارت بر انتخابات سراسری. این‌ اقدامات مأموریت‌ "دولت نجاتی" است که ما به آن دعوت می‌کنیم.

وی افزود: دولت جدید باید مقید به شروطی باشد مشابه لبنان که بعد از ترور رفیق حریری، رئیس‌جمهور فقید لبنان، نجیب میقاتی روی کار آمد اما به این شرط که در انتخابات نامزد نشود. وی تنها در دوره بعد نامزد شد. درباره عراق هم باید دولتی روی کار بیاید که عمر و سقف زمانی مشخص داشته باشد و این سقف زمانی از دو سال تجاوز نکند و در انتخابات آتی مشارکت نداشته باشد.

علاوی بعید ندانست که اختلافاتی در محافل سیاسی عراق بر سر شخصیتی که ریاست دولت را برعهده می‌گیرد، به وجود بیاید. وی گفت: فؤاد معصوم، رئیس‌جمهور عراق و دیگر رهبران در مقابل پافشاری اکثریت برای باقی ماندن اوضاع به صورت کنونی پاسخ محدودی می‌دهند. مشکل روند سیاسی در عراق ساختار آن است که پر از "اشتباه" است و عراق را به این روز انداخته است. گروه‌های سیاسی اگر قادر نیستند به تعهداتشان عمل کنند این نشان می‌دهد که روند سیاسی به طور کلی نیاز به تغییر اساسی دارد.

وی نسبت به انتفاضه مردمی مسلحانه در صورت پایبند نبودن فراکسیون‌های سیاسی به خروج از سهمیه‌بندی طایفه‌ای هشدار داد و گفت: مردم خواهان رهایی از سیاسی بازی در دین و مذهب هستند. روند سیاسی به خاطر ساختار "اشتباهی" که دارد دیگر قادر به تحقق آرمان‌های مردم عراق نیست. به نظر مردم عراق استفاده از لفظ شیعه و سنی در سیاست درست نیست.

از سوی دیگر فؤاد معصوم، رئیس‌جمهور عراق با مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان در اربیل درباره تحولات سیاسی کشور بحث و تبادل نظر کرد.

دو طرف بر اهمیت پایبندی به راهکارهای مسالمت‌آمیز و مذاکرات سازنده برای نهایی کردن مشکلات و برداشتن موانع تأکید کردند.

معصوم و بارزانی پیروزی‌های اخیر علیه داعش و نقش نیروهای مسلح و پیش‌مرگ‌ها را در مقابله با تروریست‌ها ستودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha