وزیر بهداشت به اظهاراتی درباره "بودجه 58 هزار میلیارد تومانی" برای حوزه سلامت و همچنین برخی انتقادات به حوزه سلامت واکنش نشان داد و گفت: میدانم چه کسی این سخنان را گفته، متاسفانه در دوره ایشان، مردم حاضر بودند فرش زیرپای خود را بفروشند تا صرف خرید دارو کنند.
به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سید حسن هاشمی اظهار داشت: در دولتهای مختلف و کشورهای پیشرفته ای مانند کشورهای اروپایی و آمریکا، روی کار آمدن دولت ها با میزان خدمت رسانی در حوزه سلامت رقم می خورد که در آن تعداد بیمه شدگان، میزان حمایت بیمه ها از مردم و خدمات سلامت، اهمیت ویژه ای دارد.
وزیر بهداشت با اشاره به وجود مشکلات فراوان در حوزه سلامت کشور، گفت: بخشی از این مشکلات برطرف شده اما بخش دیگری نیز وجود دارد که به زیرساختهای حوزه سلامت مربوط می شود .
در اولویت قرار نداشتن بودجه سلامت؛ از دلایل عدم توسعه زیرساختهای این حوزه
هاشمی گفت: یکی از دلایل عدم توسعه یافتگی زیرساختها تا به امروز این بوده که اولویت دولتها ساخت و ساز و بخش اقتصادی بوده و به بخش خدمات توجه کافی نشده بود و سلامت از نظر برنامه و بودجه در اولویت دهم به بعد قرار داشت.
وزیر بهداشت با بیان اینکه دولت منابع مالی لازم برای رفع کمبودهای حوزه سلامت را در اختیار ندارد، افزود: لازم است تا حتما سرمایهگذاران به این حوزه وارد شوند و سرمایهگذار نیز به فکر بازگشت سرمایه با سود منطقی است که در اینجا بحث تعرفههای واقعی مطرح میشود و علیرغم ذکر آن در قانون برنامههای چهارم و پنجم توسعه، توجه کافی به آن نشده بود.
اقتصادی کردن سرمایهگذاری در حوزه سلامت را دنبال میکنیم
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: یکی از دلایل واقعی نبودن تعرفه های حوزه سلامت در مقایسه با سایر حوزه ها مانند صنعت، نفت و نیرو، فشارهای دولت و مجلس بر بخش خدمات و همچنین بخش خصوصی بوده، اما ما به دنبال اقتصادی کردن سرمایه گذاری در حوزه سلامت هستیم و در همایش بین المللی سرمایه گذاری در حوزه سلامت، بیش از 200 نفر از 60 کشور جهان مانند کشورهای اروپایی، آمریکا، آسیا و حتی نیوزیلند حضور داشتند.
هاشمی گفت: سرمایه گذاران به بررسی بسته های پیشنهادی وزارت بهداشت ایران پرداختند و امیدواریم دولت به نحوی فرصت هایی را فراهم کند تا بتوانیم کمبودهای خود مانند 100 هزار تخت بیمارستانی، بخش آزمایشگاه، سلامت دهان و دندان و اورژانس را با تشویق و جذب به سرمایه گذاری، برطرف کنیم.
عقب افتادگی 20 ساله از یک تصمیم مهم
وزیر بهداشت با اشاره به انتقال تصدیگری از بخش دولتی به بخش خصوصی در وزارتخانه های نفت و ارتباطات و فن آوری اطلاعات تاکید کرد: این وزارتخانه ها خریدار خدمت هستند. بنابراین چنین فرمولی باید در وزارت بهداشت نیز مورد استفاده قرار گیرد اما حدود 20 سال از این تصمیم مهم، عقب افتادهایم و عده ای در وزارت بهداشت بر سرکار بوده اند که همه امور را با دید دولتی و حاکمیتی دیده بودند و نقشی برای خیریه ها و بخش خصوص قائل نبودند.
حضور بخش خصوصی در حوزه سلامت، به معنی بیمارستان خصوصی و فشار آوردن بر مردم نیست
هاشمی ضمن تاکید بر این نکته که منظور ما از بخش خصوصی، بیمارستان خصوصی و فشار آوردن به مردم نیست، گفت: استراتژی ما تصدیگری بخش خصوصی است و وزارت بهداشت به جای ساخت، تجهیز و اداره بیمارستانها، فقط خرید خدمت کند و تمام اعتبارات خودمان را در قالب بیمهها برده و بیمهها نه ارائه دهنده خدمت بلکه خریدار خدمت باشند.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تاثیر برگزاری همایش سرمایهگذاری در حوزه سلامت، گفت: معمولا سرمایهگذاران همه موارد را محاسبه میکنند و به امنیت، ثبات بازار کشور و نیز پایداری قوانین توجه ویژهای دارند. بنابراین سرمایهگذار، سرمایه خود را در محلی قرار میدهد که امنیت و بازگشت داشته باشد.
ورود برخی کمپانیهای خارجی برای ساخت دارو، انتقال فناوری و ساخت بیمارستان
هاشمی ضمن ابراز امیدواری از مشخص شدن نتایج سرمایهگذاریهای خارجی در حوزه سلامت، تصریح کرد: هم اکنون نیز برخی از کمپانیها در زمینه ساخت دارو و انتقال فناوری و همچنین ساخت بیمارستان، وارد کشور شده و فعالیت خود را آغاز کردهاند.
نباید در مورد برجام بیانصافی و مردم را ناامید کرد
وزیر بهداشت با بیان اینکه در مورد برجام نباید بیانصافی کرد، افزود: تحریم، در چندین سال، تمام زیرساختهای اقتصادی که به مراودات بینالمللی بانکی مربوط میشود را تخریب کرد و ساختن آن نیز نیازمند زمان است، اما میتوان گفت که نظام بانکی ما با دنیا بیگانه است؛ در حالی که در طول یکی دو دهه اخیر، اتفاقات جدیدی در معادلات مالی دنیا رخ داده و شرایط تغییر کرده است. بنابراین باید در عین صبوری، مردم را ناامید نکرد.
هاشمی با اشاره به تغییرات جدی در فضای پسابرجام در کشور، گفت: در سفری که هفته آینده به ژنو خواهیم داشت، تعداد زیادی از وزرایی که در گذشته حاضر به دیدار نبودند درخواست ملاقات دادهاند و در حوزه دارو و تجهیزات اتفاقات بسیار خوبی در حال رخ دادن است. بنابراین نباید عجله کرد و باید به مذاکرات اقتصادی با دید اجرایی نگریست.
وزیر بهداشت با اشاره به دیدار روز گذشته خود با نمایندگان کمپانیهای خارجی، خاطرنشان کرد: به آنها اعلام میکردم که سوال مردم از ما این است که تعاملات بینالمللی چه نتایج ملموسی برای آنها دارد و همانند بسیاری از وزارتخانهها باید سرعت بیشتری به کار گرفت.
هاشمی با بیان اینکه برخی از افراد از ابتدا با برجام مخالف بودند، افزود: آنها در حال حاضر به دنبال ثابت کردن این هستند که حرف های آنها صحیح بوده و نشان دهند که برجام چیزی جز ادامه وابستگی نیست که مخالف آن هستم و نباید لجاجت کرد و در عین سرسختی به خرج ندادن، باید همواره به مردم حقایق را گفت.
وزیر بهداشت اظهار داشت: نباید ناامیدی را در کشور پمپاژ کرد؛ زیرا اتفاقی که افتاده مسیر قانونی خود را از مقام معظم رهبری گرفته تا شورای عالی امنیت ملی طی کرده و ضروری است تا همه به دنبال این باشند تا پیامهایی که از کشور به بیرون داده می شود، امیدوار کننده باشد.
هاشمی تصریح کرد: بر خلاف کشور ما در سایر کشورهای دنیا، بخش خصوصی و مردم، کشور را اداره می کنند و قرار نیست که کشورهایی همچون ژاپن و آلمان خودشان حضور پیدا کنند. بنابراین خارجی ها باید اطمینان حاصل کنند که سرمایه خود را در محلی هزینه میکنند که کمترین مخاطرات را دارد و از این مسیر، انتقال دانش، ایجاد اشتغال و کاهش مشکلات کشور محقق میشود.
متولی طرح تحول سلامت نه تنها وزارت بهداشت بلکه دولت و دکتر روحانی هستند
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: متولی طرح تحول سلامت نه تنها وزارت بهداشت بلکه دولت و دکتر روحانی هستند، زیرا فشار آن بر دوش دولت است، اما مجلس نهم و صدا و سیما نیز حمایت خوبی از این طرح داشتند و نمره ما را باید مردم بدهند.
هاشمی با اشاره به انجام نظرسنجی در خصوص اقدامات دولت در بازه زمانی 3 ماهه توسط نهادها و سازمانهایی مانند صداوسیما، وزارت اطلاعات، مرکز آمار ایران و خبرگزاری ایرنا، گفت: در هیچ یک از نظرسنجی های دو سال گذشته رضایتمندی مردم از خدمات حوزه سلامت به طور متوسط، کمتر از 70 درصد نبوده که این موفقیت به دلیل برکت خدا و بزرگواری مردم است، اما قدرشناسی و شکر مردم نشان دهنده این است که مشکلات تا حدی بوده که با انجام اقدامات اندک در حوزه سلامت، رضایت نسبی یافته اند.
به تمام انتقادات باید در جای خود پاسخ داده شود
وزیر بهداشت در خصوص انتقادات از طرح تحول نظام سلامت و میزان مبتنی بودن آنها بر حقایق و شواهد، اظهار داشت: ترجیح می دهم که در این خصوص قضاوت نکنم، اما تمام انتقادات باید در جای خود پاسخ داده شود و به برخی از آنها مانند خدمات دندانپزشکی و عدم عدالت در دسترسی به خدمات درمانی، حتی قبل از اجرای طرح تحول سلامت اشراف داشتیم اما نیاز به اعتبار و منابع مالی دارد.
هاشمی اظهار داشت: علیرغم گسترش شهرها و وجود 11 میلیون نفر حاشیه نشین، سالهاست که در کشور تختهای بیمارستانی به مقدار کافی ایجاد نشده، البته باید پذیرفت که حوزه ماموریت وزارت بهداشت در مقایسه با سایر وزارتخانهها، وسیعتر است؛ زیرا وزارت بهداشت از قبل از تولد تا پس از مرگ و از مرزیترین نقطه کشور تا پایتخت، به مردم خدمات میدهد و از سوی دیگر طیفهای متفاوتی از ارائه دهندگان خدمات حضور دارند که در آن علاوه بر آموزش، درمان و پیشگیری وجود دارد.
پیشگیری از آسیبها مربوط به همه دولت است
وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت پیشگیری، با بیان اینکه پیشگیری مربوط به کل دولت می شود، گفت: پیشگیری باید در جلوگیری از آسیبهایی که ناشی از روح و روان مردم، تغذیه و آب و هوا است، وجود داشته باشد؛ چرا که ما به صورت 24 ساعته با آنها سروکار داریم و متاسفانه زمانی گذر مردم به ما میخورد که درد به سراغ آنها آمده و کم طاقت هستند. بنابراین وزارت بهداشت ماموریت های بسیار سختی دارد.
هاشمی در خصوص انتقاد برخی از افراد مبنی بر عدم کاهش هزینه های درمانی از جیب مردم با وجود اجرای طرح تحول سلامت، خاطرنشان کرد: همین مورد را از مردم بپرسید که مشخص شود این انتقاد صحیح یا اشتباه است، زیرا آنها در گذشته با مراجعه به بیمارستانها، خدمات را دریافت می کردند اما ما مدعی هستیم که مردم در گذشته برای تهیه ابتداییترین وسایل و تجهیزات مورد نیاز مانند نخ بخیه، دارو و حتی لباس به بیرون از بیمارستان مراجعه می کردند، در حالی که امروز هیچ بیمارستانی اجازه ارجاع بیمار یا همراه بیمار به خارج از بیمارستان را ندارد و در صورت عدم اجرای این برنامه مهم، تخلف کرده است.
وزیر بهداشت با اشاره به کاهش پرداخت هزینههای درمانی از جیب مردم از 37 به 6 درصد در نقاط شهری و 3 درصد در نقاط روستایی، گفت: اگر مردم خلاف کاهش پرداخت از جیب را می دیدند، ابراز رضایت نمی کردند.
اعداد و ارقام نجومی بودجه وزارت بهداشت
هاشمی کل بودجه حوزه سلامت را 7 هزار و 800 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، میزان بودجه حوزه سلامت را 58 هزار میلیارد تومان عنوان کرد که معادل یک سوم بودجه کل کشور است و اگر قرار بود که به حوزه سلامت، بودجه 58 هزار میلیارد تومانی تخصیص دهند، حقوق کارکنان دولت را از چه منبعی تامین خواهند کرد؟
هاشمی با بیان اینکه برخی افراد با عنوان کردن ارقام نجومی برای طرح تحول سلامت به دنبال تخریب این طرح، تحریک برخی از قشرهای جامعه و بالا بردن توقع مردم بودند، افزود: امیدوارم که خدا به همه ما انصاف دهد، ما در ابتدای اجرای طرح تحول سلامت، 7 هزار و 800 میلیارد تومان دریافت کرده ایم که یکهزار و 800 میلیارد آن، صرف بدهی های وزارت بهداشت شده و ریز هزینه های 6 هزار میلیارد تومان وجود دارد؛ زیرا مجلس شورای اسلامی، مردم، سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات بر اقدامات و عملکرد ما نظارت دارند.
وزیر بهداشت در ادامه گفت: سوالها شامل سوالهای مردم نیست زیرا آنها به دولتی که به آن رای دادند، اعتماد دارند و آنچه مسئولان عنوان می کنند ناشی از راستی و درستی است و نمی توان سخنان چندین نفر را به کل جامعه تعمیم داد.
هاشمی اظهار داشت: می دانم چه کسی این سخنان را گفته و ای کاش او در کشور مسئولیت اجرایی نداشت و در وزارت بهداشت هم بوده، اما در دوره ایشان، مردم حاضر بودند فرش زیرپای خود را بفروشند تا صرف خرید دارو کنند و بحران دارویی سال 92 را به خاطر داریم، اما آنها تصور میکردند که این مقدار اعتبارات مالی، اضافه است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بر خلاف ارقامی که اعلام می شود، بودجه وزارت بهداشت در سال 94 و 95 افزایش چندانی نداشت. دولت در سال گذشته باید 4 هزار و 800 میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه ها به وزارت بهداشت پرداخت می کرد اما قادر به پرداخت 50 درصد آن شده است.
رایگان شدن زایمان طبیعی و توزیع 10 هزار پزشک و متخصص در کشور
بنابر اعلام وبدا، هاشمی با بیان اینکه در سال گذشته در یک مرحله 2 هزار و 700 و در مرحله ای دیگر 2 هزار و 300 میلیارد تومان به وزارت بهداشت پرداخت شد، گفت: با همین مقدار اعتبار، 2 میلیون متر مربع از فضاهای بیمارستانی نوسازی و بهسازی شد، یک هزار و 700 تخت آی سی یو ایجاد و 30 هزار تخت بیمارستانی تعویض شد، زایمان طبیعی نیز رایگان و 10 هزار پزشک و متخصص در کشور توزیع شد و پرداخت از جیب مردم بسیار کاهش پیدا کرد.
کاهش هزینههای کمرکن شکن سلامت
وزیر بهداشت اضافه کرد: در دوره برخی از آقایان، افراد زیر خط فقر سلامت در شهرها 4 درصد و در حال حاضر 0.4 درصد است و در روستاها نیز 1.4 درصد است و هزینه های کمرشکن سلامت در دهه گذشته در مناطق شهری از 4.4 به 2.2 درصد و در مناطق روستایی از 9 به 3 درصد کاهش یافته است. بنابراین مردم باید قضاوت کنند که آیا هزینه های آنها نسبت به قبل از اجرای طرح تحول سلامت کاهش یافته است؟
هاشمی در ادامه با اشاره به این که در سال 92 حسابهای ملی سلامت سال 87 به وزارت بهداشت تحویل داده شد، گفت: متاسفانه تحویل حسابهای ملی سلامت مربوط به پنج سال گذشته و وقفه تا سال 92 امری طبیعی نبوده و ما از سال 92 برای هر سه سال با مرکز ملی آمار ایران قرارداد بستهایم تا آمار و حسابهای ملی سلامت را به ما گزارش دهند.
وزیر بهداشت با تاکید بر این که آمار میتواند کمکی در جهت اصلاح رفتار برای سیاستگذاران باشد، افزود: آمار باید به روز و به لحظه باشد و نباید در گزارشدهی آمار وقفهای وجود داشته باشد و در حال حاضر آمار ما تقریبا بهروز است.
هاشمی با بیان این که پرداخت از جیب مردم برای دریافت خدمات درمانی در گذشته نزدیک به 60 درصد بوده است، گفت: در حال حاضر براساس آمار 20 درصد هزینههای کل سلامت کاهش یافته است. البته ما منتظر میمانیم آمار دقیقتر را مرکز ملی آمار ایران ارائه دهد، چرا که اگر یک دستگاه نظارتی مثل مرکز آمار ایران آن را اعلام کند، به مراتب بهتر است.
با اخذ عوارض از کالاهای آسیبرسان، نیازی به بودجه عمومی نیست
وزیر بهداشت در خصوص تامین منابع مالی پایدار، گفت: اگر اعتبارات ما به درآمد نفتی گره زده شود، ممکن است در تامین منابع مالی سلامت با مشکل مواجه شویم.
هاشمی با بیان این که بخشی از عقبافتادگی در حوزه سلامت مربوط به دستگاههای قانونگذار، اجرایی و در برخی موارد مربوط به قوه قضاییه است، افزود: اگر دولت و مجلس اجازه دهند به کالاها و اقدامات آسیبرسان به سلامت مانند شیرین کنندهها، شورکنندهها و دخانیات عوارض بسته شود، احتیاجی به بودجه عمومی نخواهیم داشت.
پایدار شدن منابع مالی سلامت، از مسیر عوارض خواهد بود
وزیر بهداشت با اشاره به این که طی پنج سال، 11 هزار میلیارد از عوارض سیگار به بودجه عمومی اضافه میشود، گفت: این میزان دو برابر بودجهای است که برای طرح تحول سلامت خرج میشود.
هاشمی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، ادامه داد: اگر مجلس شورای اسلامی تصمیم بگیرد به سیگار عوارض بسته شود، از سمت دخانیات 1700 میلیارد به خزانه دولت میرود و دولت می تواند آن را در بخش های دیگر هزینه کند یا میتواند این 1700 میلیارد را از بودجه عمومی حوزه سلامت کاهش دهد و جای آن بودجه مربوط به عوارض را به حوزه سلامت اختصاص دهد که در این حالت منابع سلامت پایدار خواهد شد.
به گفته وزیر بهداشت، اگر مالیات بر ارزش افزوده، جایگزین اعتبارات از بودجه عمومی برای سلامت شود، منابع سلامت پایدار میشود و در این حالت افزایش یا کاهش قیمت نفت تاثیری در بودجه مربوط به سلامت نخواهد گذاشت.
اقدامات پیشگیرانه در حوزه بهداشت دهان و دندان برای 7 میلیون دانش آموز
هاشمی در ادامه با بیان این که در حال حاضر مردم بیش از 90 درصد خدمات دندانپزشکی را از بخش خصوصی دریافت میکنند، به نبود منابع برای اجرای بسته دندانپزشکی اشاره کرد و افزود: البته برای 7 میلیون دانش آموز اقدامات پیشگیری در حوزه بهداشت دهان و دندان انجام شده و ژل مخصوص در دو نوبت زده شده و 1000 کلینیک راهاندازی شده است.
وزیر بهداشت با اشاره به عدم وجود فضای آموزشی مناسب برای گروههای متخصص و فوق تخصص، افزود: در حال حاضر ما به طور کامل بیمارستان آموزشی نداریم؛ چراکه سالهاست بیمارستانهای آموزشی ما تبدیل به بیمارستان درمانی شدهاند.
برخلاف اظهارات منتقدین ،میزان مراجعات به بخش دولتی تنها 4 درصد افزایش یافته است
هاشمی در خصوص برخی از انتقادات وارده به برنامه تحول سلامت، گفت: در اوایل اجرای این طرح برخی می گفتند که با اجرای برنامه تحول سلامت و مراجعه بیش از حد بیماران به بیمارستان های دولتی، بخش خصوصی متزلزل می شود. اما آمار نشان می دهد که میزان مراجعات به بخش دولتی 4 درصد افزایش یافته است.
وزیر بهداشت ادامه داد: برخی هم میگفتند اگر هزینههای درمانی کاهش یابد، تقاضای القایی بالا میرود و در این حالت ممکن است پزشکان برای ایجاد هزینهها، رفتاری نامناسب داشته باشند. اما آمار نشان میدهد که در مقایسه سال 92 به سال 93 تنها به میزان 4 درصد مراجعات به بخش دولتی افزایش داشته که 1.3 درصد آن به دلیل افزایش جمعیت و 1.3 درصد آن به دلیل ارجاع به بخش دولتی بوده است و 2 دهم رصد هم به سالمند شدن مردم بازمیگردد.
به گفته وزیر بهداشت کل هزینههای سلامت از آغاز اجرای طرح تحول سلامت به نسبت سال 90 کاهش یافته است.
هاشمی با اشاره به وجود برخی فسادها در گذشته درحوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: به طور مثال دارویی 300 میلیارد در سال در کشور مصرف میشده و اگر قیمت آن به ازای یک آمپول 100 یورو بوده است، الان حدود 47 یورو خریداری میشود و ما از طریق مناقصه بینالمللی اقدام به خرید دارو و تجهیزات پزشکی با قیمت پایینتر و با اطمینان از اصالت دارو و کیفیت آن کردیم و تنها ملاک خریداری دارو و تجهیزات از شرکت مورد نظر را داشتن نمایندگی آن شرکت خارجی در کشور قرار ندادیم.
تاخیر 8 ماهه بیمهها در پرداخت مطالبات بیمارستانها
وزیر بهداشت در ادامه با بیان این که بیمه میتواند موجب تغیر رفتار شود، افزود: بیمه میتواند موجب ارتقاء کیفیت خدمات شود، البته بیمهای که به درستی عمل کند.
هاشمی با تاکید بر این که بیمه باید به عنوان یک علم و صنعت شناخته شود، افزود: متاسفانه در حال حاضر بیمه به معنای صندوق است و لازم است به منظور بالا رفتن سطح ارائه خدمات بیمهای، بیمه به عنوان صنعت شناخته شود.
وزیر بهداشت با اشاره به تاخیر 8 ماهه بیمهها در پرداختی به بیمارستانها، گفت: اگر پرداخت بیمهها به موقع باشد آن زمان بیمه ارزش و اعتبار پیدا میکند
بنابر اعلام وبدا، هاشمی در ادامه صحبتهایش با بیان این که اساس کار ما پزشک عمومی است، گفت: درست است که هر منطقهای نیاز به فوق تخصص دارد، اما برای تربیت فوق تخصص و متخصص نیاز به 35 سال زمان است.
وزیر بهداشت همچنین بر لزوم اصلاح نظام ارجاع تاکید کرد و افزود: در حال حاضر نظام ارجاع را در روستاها شکل دادیم، اما تا کامل شدن این نظام فاصله زیادی داریم.
جامعه پزشکی چوب حرفهای نسنجیده از سوی برخی از پزشکان را میخورد
هاشمی در ادامه در خصوص تعرفهها و اظهارات یکی از پزشکان مبنی بر این که دریافت زیرمیزی که حق پزشک است، گفت: لازم است ایشان از مردم به خاطر این حرف عذرخواهی کند، چرا که جامعه پزشکی با زیرمیزی گرفتن مخالف است و این صحبتها، به این جامعه که نجیب و خدوم هستند، آسیب میزند.
هاشمی افزود: متاسفانه بخشی از جوسازی ها از سوی رسانه ها و برخی از افراد به دلیل همین سخنان است و جامعه پزشکی چوب حرف های نسنجیده از سوی برخی از پزشکان را می خورد و نباید صحبت یک پزشک را به کل جامعه پزشکی تعمیم داد.
تعطیلی 20 مطب در تهران به دلیل زیرمیزی
هاشمی با اشاره به حذف و یا کاهش چشمگیر زیرمیزی در بسیاری از استان های کشور و تعطیل شدن 20 مطب در استان تهران به دلیل دریافت غیرقانونی، گفت: در گذشته در مجلس صحبتهای زیادی از گرفتن زیرمیزی توسط پزشکان صورت می گرفت و نمایندگان از گرفتن زیرمیزیها شکایت داشتند. قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت، ۱۰ هزار میلیارد هزینه سلامت از جیب مردم پرداخت میشد، در حالیکه بعد از اجرای طرح با یک دهم این مبلغ دریافتهای غیرقانونی را کنترل کردیم.
برای اولین بار تراز بیمارستانها مثبت شده است
هاشمی افزود: برای اولین بار است که تراز بیمارستانها مثبت شده است و این در حالی است که در گذشته هزینه بیمارستانها بیشتر از درآمد آنها بوده است.
وی با تاکید بر عدم سرکوب بخش خصوصی، گفت: کم کردن فاصله بیمارستانهای دولتی و خصوصی به معنای سرکوب بخش خصوصی نیست و باید بخش دولتی را به بخش خصوصی نزدیک کنیم.
وزیر بهداشت در ادامه در خصوص میزان مصرف دارو در کشور گفت: متوسط مصرف دارو در کشور ما بیشتر از متوسط مصرف داروی جهانی نیست، اما بیش از اندازه مصرف می شود که در دنیا هم همینطور است.
استعفای دیناروند صحت ندارد
برخی میخواهند اختلاف ایجاد کنند
هاشمی همچنین در خصوص شایعه استعفای دکتر دیناروند گفت: این مسئله صحت ندارد و دکتر دیناروند و همسرشان از دانشمندان کشور و جزو یک درصد دانشمندان برتر جهان هستند.
وی با بیان این که اختلافی میان سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد وجود ندارد، گفت: متاسفانه برخی میخواهند اختلاف ایجاد کنند. بین وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد همیشه اختلاف وجود داشته ولی در شرایط حاضر هیچ مشکلی نیست.
وزیر بهداشت در خصوص برخی مطالب منتشر شده در مورد غذا و دارو در فضای مجازی گفت: آنچه در فضای مجازی منتشر میشود، درست نیست. بسیاری از این اتفاقات فضاسازی است و خود مردم هم متوجه می شوند که چه چیزی درست و چه مطلبی دروغ است. البته نظارت بر روی غذا کافی نیست و لازم است تشدید شود.
وزیر بهداشت در خصوص برخی از لوازم آرایشی و بهداشتی و تقلبی بودن آنها گفت: مردم باید آن دسته از کالاهایی را خریداری کنند که دارای نشان ایمنی وزارت بهداشت است. نظارت بر آنچه که به صورت رسمی وارد کشور میشود بر عهده سازمان غذا و دارو است و در مورد موارد تقلبی و قاچاق باید نیروی انتظامی و قوه قضایه وارد عمل شوند.
جامعه پرستاری و پزشکی را مقابل هم قرار ندهید
هاشمی در خصوص جامعه پرستاری و میزان پرداختی آنها نیز گفت: بعد از اجرای طرح تحول سلامت میزان کارانه پرستاران تا چهار برابر قبل افزایش یافت. میزان دریافتی پزشک عمومی نسبت به پرستار 2.5 برابر و پزشک متخصص نسبت به پرستار 4.5 برابراست و نباید به دنبال افرادی از پزشکان با دریافتی بالا که بسیار انگشت شمار هستند، باشیم و آن وقت آنها را با دریافتی پرستاران مقایسه کنیم و بگوییم که پرستاران کم دریافت می کنند.
هاشمی در پایان تاکید کرد: نباید جامعه پرستاری و جامعه پزشکی را با این رفتارها مقابل هم قرار داد؛ چرا که برای پرستاران هم اقداماتی هر چند کم، انجام شده است که البته باید اقدامات بیشتری صورت گیرد.
انتهای پیام
نظرات