از ابتدای سال 1395 تاکنون سه سد با حضور بخش خصوصی آبگیری شده و براساس پیشبینیهای وزارت نیرو قرار است تا انتهای امسال 14 سد در نقاط مختلف کشور مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، حمید چیتچیان امروز در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه ساخت 5000 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی بین شرکت تولید نیروی برق حرارتی و گروه مپنا در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت و جایگاه بخش خصوصی در اجرای برنامههای وزارت نیرو گفت: همه فعالیتهای وزارت نیرو در بخش آب و برق از جمله عملیات پیمانکاری، ساخت تجهیزات، مشاوره و سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی انجام میشود.
وی با بیان اینکه روزهای آینده بیش از 20 قرارداد سرمایهگذاری در بخش آب به ارزش 17 هزار میلیارد ریال توسط بخش خصوصی منعقد میشود، اظهار کرد: این رقم معادل مجموع اعتبارات عمرانی بخش آب است.
به گفته وزیر نیرو امسال 55 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی جدید وارد مدار میشود که اجرای حداقل 80 درصد آن با مشارکت و همکاری بخش خصوصی عملیاتی خواهد شد.
وی در خصوص حضور شرکتهای خارجی در بازار آب و برق ایران ادامه داد: در زمینهی انتقال تکنولوژی و سرمایهگذاری قرار است که فعالیت خارجیها با مشارکت بخش خصوصی داخلی انجام شود.
چیتچیان با اشاره به تفاهمنامه شرکت تولید نیروی برق حرارتی و گروه مپنا بیان کرد: برای انتقال فناوری توربینهای گازی کلاس F نیاز به 22 توربین است که در این بخش نیز اولویت را به بخش خصوصی داخلی دادیم که با عدم استقبال بخش خصوصی روبهرو شد.
وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو خرید 5000 مگاوات را متقبل شد، اظهار کرد: تمام شرکتهای بخش خصوصی داخلی متعلق به وزارت نیرو است و توسط این وزارتخانه پایهگذاری شده، اما براساس سیاستهای اصل 44 قانون اساسی امروز واگذار شدهاند.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو در هر صورت خود را ملزم به حمایت بخش خصوصی میداند، ادامه داد: حتی در زمان حضور شرکتهای بینالمللی و خارجی از بخش خصوصی بهطور جدی حمایت خواهیم کرد.
چیتچیان در خصوص وضعیت قیمت آب و برق در سال جاری گفت: علیرغم اینکه موضوع افزایش قیمت آب و برق در قانون هدفمندی یارانهها پیشبینی شده، اما وزارت نیرو پیشنهادی را برای این مساله ارائه نکرده است.
انتهای پیام
نظرات