منابع رسانهای آلمان میگویند که اطلاعاتی به دست آوردهاند که نشان میدهد برلین در اقدامی محتاطانه مانع از همکاری نیروهای سازمان اطلاعات برونمرزی آلمان با آمریکا برای پایش "افراطگرایان" شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اشپیگلآنلاین در این باره مینویسد، بعد از رسوایی همکاری سازمان اطلاعات برونمرزی آلمان (BND) با آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، برلین در مورد پروژههای جدید همکاری با آمریکا محتاط شده است.
بنا بر اطلاعات دریافتی اشپیگل، دفتر صدراعظم آلمان از چندی پیش با همکاری با آمریکا برای پایش و زیر نظر گرفتن "جهادگرایان" سوریه مخالفت کرده است.
مطابق این گزارش، آمریکا از طریق ارتش آلمان به برلین پیشنهاد داده تا در قالب واحد نظامی کوچکی در پایش و نظارت بر افراطگرایان خارجی شرکت کند و از این طریق اطلاعاتی در مورد افراطگرایان آلمان نیز به دست بیاورد.
فرماندهی این واحد بر عهده فرماندهی مشترک عملیات ویژه (JSOC) آمریکا است که شامل نیروهای اطلاعاتی ایالات متحده نیز میشود.
این واحد مخفی در اردن مستقر است. کارشناسان مستقر در این واحد سفرهای "جهادگرایان" به سوریه و بازگشت آنها به اروپا را بررسی و تجزیه و تحلیل میکنند.
ارتش آلمان و سازمان اطلاعات برونمرزی این کشور با توجه به خطری که از جانب مسافران این گونه کشورها متوجه آلمان است، تبادل اطلاعات را مفید و معنادار تلقی میکنند. با این حال دفتر صدراعظم آلمان با اعزام مأموران سازمان اطلاعات برونمرزی کشور برای این همکاری مخالفت کرده است.
اشپیگل آنلاین مینویسد، مأموران کنترل و نظارت در این سازمان از این بیم دارند که با افشای این همکاری رسوایی اطلاعاتی جدیدی پا بگیرد.
دو مورد قابل تأمل دیگر نیز این بود که نخست، ارائه گزارشهایی جامع در مورد افراطگرایان آلمانی به آمریکا مطابق با قوانین حقوقی آلمان نبود و دوم روشن نبود آمریکاییها با اطلاعات به دست آمده از این واحد ویژه قصد دارند عملیات نظامی هدفمندی علیه افراطگرایان را طراحی کنند یا خیر.
انتهای پیام
نظرات